Кутия за обяд или какво приготвяте на децата за у-ще? - 4 тема

• 82 260
  • 744
  •   1
Отговори
# 675
Разбирам те, G..D.., но опитването си е задължителен елемент от готвенето. Не може ли за сега те да опитват, докато приготвяш?!
В приготвената закуска за училище винаги има момент на изненада Simple Smile. Или поне до сега беше така. Ще се старая повече занапред.

# 676
  • Калифорния, САЩ
   Морена, мерси!  Hug

З - мини палачинки с елдено брашно и пюре от сини сливи, намазани с шоколад.
МЗ - боровинки.
О - отново тип "мексиканско" - ориз със зеленчуци (моркови, царевица, селъри и зелен боб); пасиран сварен черен боб с подправки; пилешки хапки; чери доматчета и краставичка; 2 малки мандарини.

Скрит текст:
С една приятелка мексиканка, чието детенце е в класа на сина ми, вчера се разбрахме да си "поделим" приготвянето на обяда за децата - тя направи ориза и боба, а аз - пилешкото и суровите зеленчуци  Heart Eyes.

# 677
Здравейте! Много ми е приятно и полезно да ви чета. Може ли линк към фейсбук групата? Благодаря предварително.

# 678
Добро утро!Днес:з.кисело мляко със зърнена закуска;о.печена вратна пържолка с картофена салата,кис.краставички,камби;м.з.пандишпаново десертче,банан,ябълка. Успешна седмица!

# 679
  • Sofia
Добро утро! Simple Smile Само четиридневна седмица имаме. Simple Smile

МЗ - круша и манго
Обяд - ризото с тиква и грах и някой и друг трюфел Wink ; краставица и черита

клик за увеличение

# 680
  • 2 етажа над тавана
Добро утро и от мен.

Закуската - бананово-орехов мъфин + ябълка
За обяд - свинско филе на грил-тигана+картофи на фурна+краставица
За следобяд - баница със сирене

Детето пак е с купони за стола и според менюто днес би трябвало да имат супа по градинарски/каквото и да означава това/, пиле с ориз и някакъв плод. Ако плодът е портокал, очаквам пак да се прибере с поне 4-5 портокала, защото другите деца не ги искат и моето ги взима, че да не отидат в кофата

# 681
  • Sofia
... очаквам пак да се прибере с поне 4-5 портокала, защото другите деца не ги искат и моето ги взима, че да не отидат в кофата[/size]
И моето така влачи...

# 682
  • София
Тази седмица са само близначките. Напоследък децата си приготвят кутиите, затова и не се ориентирам да снимам.
Днес са на пъдпъдъчи яйца, ябълка, козунак (тествах новата хлебопекарна ) и джолан с картофи тип гювеч от слоу кукъра.

При големите също има оставащи плодове от децата, но стоят в една купа и останалите ядящи успяват да ги изядат през деня. Те се обаче цял ден и към края отново огладняват децата.

# 683
  • München, Deutschland
Добро утро. Simple Smile

Днес съм на една кръгла круша, не й знам точния сорт, за обяд салата спанак, айсберг, запечени орехи, портокал и нар. Simple Smile

# 684
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Добро утро и от мен.

Закуската - бананово-орехов мъфин + ябълка
За обяд - свинско филе на грил-тигана+картофи на фурна+краставица
За следобяд - баница със сирене

Детето пак е с купони за стола и според менюто днес би трябвало да имат
супа по градинарски/каквото и да означава това/
Скрит текст:
, пиле с ориз и някакъв плод. Ако плодът е портокал, очаквам пак да се прибере с поне 4-5 портокала, защото другите деца не ги искат и моето ги взима, че да не отидат в кофата

зеленчукова супа. постна и с всякакви зеленчуци
моите впечатления са, че в столовете се приготвя с едро нарязани зеленчуци, което Горинич-младши недолюбва  Blush

# 685
  • Калифорния, САЩ
З - парче домашен кекс; шоколадово прясно мляко.
МЗ - ягоди.
О - домашен хамбургер (питка със семена, плоско кюфте от телешка кайма, чедър, кетчуп); чери домати и авокадо; 2 малки мандарини.

# 686
  • София
Обядът днес е сандвич с кашкавал и домашен колбас. Допълнително има яйце, маслини, бейби моцарела, репички и половин авокадо. За междинни закуски - киви.

# 687
  • Sofia
Добро утро! Simple Smile
Приятно ми е да ви чета!

МЗ - киви и банан, черен шоколад
Обяд - доматена супа с пресечено яйце; салата - зелен боб с фъстъчен дресинг; домашен ръжено-пшеничен хляб с дълго втасване и без месене

клик за увеличение

# 688
  • München, Deutschland
Добро утро!
Днес съм със снимка. Wink

Закуска - 2 кивита и 3 ягоди
Обяд - сандвичи с топено сирене, пилешко месо и рукола. Не са всичките за мен.  Laughing
Хлябът е домашен, но нямаше време да втасва и се сцепи при печенето, оттам и формата.

Скрит текст:

# 689
  • Калифорния, САЩ
З - палачинки от 3 вида брашна (кокосово, от просо и бадемово) с настъргана изтискана  Party ябълка и намазани с шоколад + сок от ябълка (изстисках 140мл. от една голяма био ябълка).
МЗ - къпини и чаша шоколадово мляко.
О - гъста яхния от червена леща и много моркови; 1/2 филийка хляб със зърна; краставица, авокадо и чери домати; бланширани аспержи с лимонов сок.

Общи условия

Активация на акаунт