Кутия за обяд или какво приготвяте на децата за у-ще? - 4 тема

• 82 289
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
  • 2 етажа над тавана
Добро утро Hug

Вчерашното меню - шишче, салата снежанка+моркови на пръчки; 2 сандвича от дежурните с филе, кашкавал и домат; мандарина и плодово мляко. Върна ми само млякото, че нямала време да го изяде.

Днес - макарони с кашкавал и доматен сос+моркови на пръчки отново; пак 2 сандвича от горните; мандарина и натурален шоколад.

сонетка, в нашето училище всички се хранят в стола - дали са с купони, дали с домашна храна или с нещо, което са си купили от лафката. Що се отнася до яденето на супи/манджи - дъщеря ми по принцип предпочита такава храна пред сухата.

За ядките на Ройс - мислите ли, че дори суровите им ядки не са ок откъм състав? Че аз основно такива от тях купувам newsm78

# 91
   Аз днес ходих да разгледам едно ново училище. Децата започват занимания в 7.50, а обяда е м/у 11.10 и 11.30 (става въпрос за предучилищна възраст). Т. е.  има около три часа и половина м/у влизане в училище и обяд. При нас е така, в Бг. знам, че обяда е по-късно.

Точно така.Но и тук обяда е основно сандвич или паста и пица. Няма проблем и да не бъде топло,както казах,никой няма чак такава грижа с това.За снак са винаги плодове.

# 92
Ливанските питки ги има навсякъде май, при хлябове, галета... Идеята ми с дюнери, или поне с пицата, е именно от темата за 15 минути Simple Smile
Идеална,според нас,беше пицата онзи ден като дебелина.
Дори и да е пластмасов,поне отвътре е хубаво да е стоманен термосът, според мен.

# 93
  • Sofia
Добро утро! Simple Smile
Чантето днес съдържа:
МЗ - тиква Хокайдо с мед и орехи
Обяд - суфле със сирена (ементал, котидж, крема и бри) салата спанак, сирене (дом. козе) и авокадо, семена; грилована филийка дом. ръжено-пшеничен хляб - добавена след кадър Wink
За някое време - зърнено блокче с черен шоколад

клик

Сонетка, моята е на 9г./3кл. обядват в 13.10ч. в стола - и тези с купони, и тези с кутии. Относно яденето на супа/яхния - за щерката това е ежедневие от малка.

# 94
момичета, идеите ви за храната са прекрасни, но имам чудене - как успявате да убедите децата да ядат супа/яхния в училище? и къде си хапват? колко големи са децата?
в училището на сина ми е забранено да се яде в стаите и съответно това е най-силният му аргумент да не яде нищо до 14, когато приключват ...

В стола с останалите деца. И в на дъщеря ми училището е забранено в стаите, но в стола е позволено да се яде не само храната от там.

# 95
Морена, благодаря! Ще се разходя до Фантастико да имам във фризера. В кварталните не съм ги виждала.

Ред соул, полистирен се ползва масово за опаковане на топла храна, бисфенолът го забраниха само в бебешките бутилки, меламинови съдове за храна също се продават. Дълъг списък има, стига да ти е интересно  Wink

# 96
  • Sofia
... Ред соул, полистирен се ползва масово за опаковане на топла храна, бисфенолът го забраниха само в бебешките бутилки, меламинови съдове за храна също се продават. Дълъг списък има, стига да ти е интересно  Wink
Мдааа...  ooooh!
В този ред на мисли... приятно впечатление ми прави - в кварталния ни супермаркет скарата я слагат в хартиени пликчета, не в пластмасовите кутийки.

# 97
  • София
Бабъл, не знам за суровите ядки в Ройс - толкова ми падна пердето като разбрах колко са натурални нещата, които купих, че всичко отиде под общ знаменател.
Всъщност разполагат с едни красиви картонени списъци със съставките, който има нерви да ги изиска и да  ни каже Simple Smile
Ние купихме 2-3 сорта прекрасни домашни ябълки и много ми олекна с разнообразието  - редувам сортовете Simple Smile
Носят ги нарязани на парчета + вилица, в кутия. Налага се да са почистени, защото често имат поразена от червеи сърцевина.

За свръхбърза "пица" използваме обикновени филии стегнат хляб - намазан с масло, отгоре кашкавал/сирене и  лук (така че да стърче нагоре и да се запекат връхчетата).
Запичам на скара, за да дишат и отдолу филиите.
До разтопяване на кашкавала.
След изваждане наронваме чубрица и отгоре дебели резени домат.

Така хем не ядем мая, хем доматите са сурови, хем е свръхбързо. Най-обиконвени сандвичи, но заради запечените крайчета лук в къщи ухае на пица  Joy

Айла, и аз напоследък не мога да отварям снимките ти, а много държа Simple Smile

# 98
  • София
За снимките нищо не съм променила... Не мога директно линк към шернатият албум в бг мама да качвам от гугъл фотото, а другаде не ги качвам.
Ще помисля дали ще успея да измисля нещо.
Вчера бях на ескейп рум и кръчма с колегите и се прибрах в полунощ.
Сутринта не ми се ставаше, но половинката се беше заел с хапването.
Имат доколкото успях да мерна, от печената в слоу кукър пуйка с домати и краставици.
Отделно принцеси и по един банан.

# 99
  • Sofia
Аз нямам проблем със снимките на Айла, а всъщност и със снимките на другите момичета, всичките отварям.

# 100
Морена, благодаря! Ще се разходя до Фантастико да имам във фризера. В кварталните не съм ги виждала.

Ред соул, полистирен се ползва масово за опаковане на топла храна, бисфенолът го забраниха само в бебешките бутилки, меламинови съдове за храна също се продават. Дълъг списък има, стига да ти е интересно  Wink

Аз наистина не съм виждала- топла храна в супермаркетите разсипват в алуминиевите тавички,чашите за кафе и чай са хартиени. Водата е в кутии,не се сещам за друго.Наясно съм с опасността,все пак съм живяла в България и бях луднала по същия начин.Навремето четохме много,нашето мнение е,че нещата силно се преекспонират и се насажда паника-има толкова много допълнителни условия,за да се получи този опасен страничен ефект и натрупване..Но това си е наше мнение Peace Освен това от съвсем личен опит знам,че дори и даживееш супер здравословно,ако има нещо да ти се случва ти се случва. Peace
От другата седмица няма да съм спамеща,а ще показвам кутии  Laughing

# 101
  • Калифорния, САЩ
  Мамекс,  Hug Hug Hug.

Тук в училищата имат специални кътове за храна - ние сме в град, където е слънчево и топло през по-голямата част от годината, Т не падат под нулата, сняг не съм виждала от 10 години  Blush (не съм планински тип и не ми липсва много). Масите са на открито, на сушина.
   Закуска вкъщи - "шоколадова пица" си пожела моето момче и направих - запечена топла индийска плоска питка "Парата", обилно намазана с тахан и шоколадово фъстъчено  масло  chef.
   Междинна закуска - огромно киви.
   Обяд - отнова паста от киноа, чедър и домашен зеленчуков сос (домати, печени чушки, и "броколо-карфиол" (някаква кръстоска м/у броколи и карфиол))

Скрит текст:

# 102
  • Пловдив
Не мога да се добера до вас,толкова сте се изписали-радвам се на всички ви!  Hug
Имам снимков материал от последните 2 седмици,но ще ги сложа в скрит текст,защото не знам как да направя снимките малки като линк,както Морена  Embarassed
Скрит текст:

# 103
  • Пловдив
Имам още снимки  Embarassed
Скрит текст:

Боб яхния,с краставички,ягоди и домашен кекс-малката носи в училище по 4-5 парчета кекс,защото всички деца искали  Laughing

Ризото с моркови,царевица и грах,оризовки,краставичка и барче с мюсли

Рибни пръчици с варени картофи и млечен сос,мандарина и барче

Лазаня,ябълка,моркови и традиционното барче

"Мъфини" тип омлет-яйца,шунка и кашкавал изпечени във форма за мъфини,краставички,грозде и барче

# 104
  • Sofia
Муцко, ето първата ти снимка, натисни "цитирай", да ме цитираш, но само за да видш какво съм направила. Ползвай модела, като само поставяш линковете на снимките си на мястото на сегашния.

Общи условия

Активация на акаунт