Литературен спамо-чат - 6-та тема

• 27 505
  • 183
  •   1
Отговори
# 120
  • Ямбол
Ще го кажа само още веднъж, защото няма смисъл от повече.

Никой никъде не говори за номинациите.
...
Ако ти не говориш за номинации, други го правят:
И на мен ми харесва идеята всяка тема за номинации да започва със списък на спечелилите през годините книги. Съответно тези книги да не се номинират повече, т.е. те си имат вече своите златни медали.
Затова не казвай никой и никъде.

Потребителят Джон Сняг предполагам се е объркал с темата за Малинките, където в първия пост бях написала, че няма правила.
Да, потребителят Джон Сняг изобщо не гледа къде какво пише, но после подскача, когато му отбележат грешките.

# 121
  • София
Записвам се да ви чета и тук.

# 122
Идвам да си споделя книгите, които го заслужават, но не намериха място в номинациите:

Славея-Кристин Хана
За любовта и сянката-Исабел Алиенде
Кривата на щастието-Иво Иванов
Изкуството да се състезаваш в дъжда-Гарт Стайн
Нощният цирк-Ерин Моргънстърн
Хората, които са винаги с мен-Нарине Абгарян
Тайното писание-Себастиан Бари-тази я чета в момента, но е прекрасна и много се радвам, че я видях в номинациите

# 123
  • Scotland
Славея на Кристин Хана аз я номинирах. Прекалено много ми хареса, че да отпадне.

# 124
Аз изключително много харесах "Нощният цирк" и страшно ме яд, че не можах да го включа в номинациите. Въпреки че има време. Засега някои от номинираните от мен книги се посочват и от други потребители. Може да сменя някоя номинация за да дам шанс и на "Нощния цирк".

# 125
  • София
...Тайното писание-Себастиан Бари-тази я чета в момента, но е прекрасна и много се радвам, че я видях в номинациите
Нали, много приятна книга! Може да я пообсъждаме, когато я довършиш Simple Smile

# 126
...Тайното писание-Себастиан Бари-тази я чета в момента, но е прекрасна и много се радвам, че я видях в номинациите
Нали, много приятна книга! Може да я пообсъждаме, когато я довършиш Simple Smile

С удоволствие 😊
Да ме пита човек защо чаках толкова, за да я прочета.
Честно казано, мислех че ще прилича на "Стоунър", а аз с нея нещо не се разбрах, та затова все я отлагах.
Но ще е прекрасен завършек за годината. 😊

# 127
  • София
Хах, а пък аз купих книгата от пролетния панаир, от щанда на издателството, и с дамата от Лабиринт се заприказвахме колко съм харесала Стоунър. Та тя ми препоръча "Тайното писание" именно заради това Simple Smile

# 128
Вени, и аз точно така си я купих, само че на варненската алея. По нейна препоръка взех и "Мебет" на Григоренко, но все още не съм чела нито една от двете.

# 129
О, и Мебет е страхотна. Нещо като притча за душата на човека в необятната руска тайга. Малко е специфична като че ли и аз не бих я препоръчала, но на мен много ми хареса.

# 130
  • Ямбол
В номинационната тема има вече анкета.

# 131
Дописвам тук останалите заглавия, които много ми харесаха, но нямаше как да номинирам всичките.
- "Свобода" - Джонатан Франзен. Много се чудих "Свобода" или "Поправките" да включа в номинациите. И двете ми харесаха, но номинирах "Поправките", защото това беше първата ми среща с автора и въздействието беше много силно. Започвайки "Свобода", вече знаех колко е добър Франзен и изненада нямаше.
- "Полиция" - Ю Несбьо. Много пъти съм писала, че за мен добри са последните му няколко книги; първите от поредицата не ме впечатлиха. "Полиция" ме държа в напрежение до последния ред.
- "Жените, които го познаваха" - Юрт и Русенфелт. Тези двамата са страхотен тандем.
- "Джентълмени и играчи" - Джоан Харис. До последно се колебах между нея и "Затворникът на Рая".
- "Останалите" - Том Перота. Започнах я без никакви очаквания, а се оказа много силна книга.

# 132
  • София
Не знам дали е точното място... но  ми стои достатъчно подходящо да си задам въпроса Simple Smile

Гледам сега новина, че ориндж буукс ще пускат нова книга на Иън Пиърс - "Пръстът, който те сочи" е бг заглавието. Така, аз не че съм прочела още Аркадия, но да се информирам, ако някой може да помогне Simple Smile Някой да я е чел тази книга на английски, да каже с две думи нещо за тематика, жанр, евентуално изобщо как се води в оригнал заглавието да поразровя из за други мнения Simple Smile

# 133
  • София
Дъсти, и аз още не съм си прочела "Аркадия"-та, отлежава и чака. Обаче в поста за новата книга някой пита за жанр и му отговориха, че е "историческа криминална мистерия" (цитирам дословно).

# 134
  • София
Срам, то пък да не се сетя да погледна коментарите Simple Smile
Мерси Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт