Кой пенсионен фонд да избера?

• 70 124
  • 397
  •   1
Отговори
# 390
Да, обаче ти пропусна една част от поста на нищо неразбиращата, която е много вярна, а именно:

1. резултатите им са по-зле от индексите фондове, а входните такси са сигурни. (И сравнително огромни, моя добавка)
2. Сега се усеща като налог повече, отколкото като инвестиция.
3. Отделно при финансова криза могат доста бързо да се обезценят партидите, без гаранции за пълно възстановяване. Няма гаранция, че като стане време да ги вадиш, няма да  си на минус. (Това вече сме го виждали, пак моя добавка).

Иначе аз съм именно в ОББ, понеже първо бях в ING, после в NN и сега в тях. Но си стоя и не сменям именно, защото от пет яйца което и да избереш, все ще е кокоше, а не гъше или на щраус Simple Smile

И пак няма да си прехвърля партидата в НОИ, колкото и забележки да имам към фондовете. Но това е друга тема.

Да, те се обединиха и понеже аз съм в пенсионна възраст и прехвърлям, от първа ръка(обученията и семинарите)знам,че са най -коректният фонд . Наскоро,преди 2години се прехвърлих и знам,че никакви такси не се удържат. Изпратиха ми писмо с партидата и цената на дяла. Напълно прозрачни , а при изплащането удържат най-малка такса от2%,докато Доверие удържат 14,5%
Алианц мисля,че 8% и не са толкова коректни

# 391
И от всичко прочетено,разбрах,че нищо не разбирате от вторият пенсионен фонд, но много убедително заблуждава всички незнайни.....

От този пост си личи, че и Вие толкова разбирате и само заблуждавате..
Фонд може да се сменя всяка година.
Проверка на фонд става и в страницата на НАП, не е нужно да се звъни на някой.
Всички фондове имат сайт, в който може да си следим паричките..
Инвестират предимно в дългови ценни книжа, инвестират и в акции на частни компании, както правят и останалите фондове.
Не знам какво е това 'проучване', но чак пък ОББ да са най-коректни не е вярно.
Пенсиите им не са с 18% по-високи.
Всички фондове нямат такса при прехвърляне на партида.

# 392
  • София
Nikol.63, кой смятате, че ще Ви повярва на глупостите?
Как може да твърдите, че някой фонд е най-добрия, само защото сте ходили на семинар, организиран от този "фонд" и там са Ви казали, че техния фонд е най-добрия.
Кажете кое му е най-доброто? Дали сте някакъв коефициент, който дори не знаете за какво се използва. Повярвайте, този коефициент не става за сравнение и изобщо не се отнася до универсалния им фонд. Ама някой нещо е казал и веднага разваленият телефон тръгва. Можете да вложите поне капка критичност и някаква мисъл, преди да излизате с такива безумни изводи.

# 393
А,  Никол просто се рекламира, сигурно е осигурителен посредник и търси клиенти

# 394
Отивайте в НОИ, не се занимавайте с глупости. Частните фондове са създадени, за да хранят собствениците, а не вас..

# 395
ВСИЧКИ фонодве са създадени за да си хранят собствениците. И затова са им създадени такива "парникови" условия с доведени под строй осигуряващи се и гарантирани големи печалби. Но иначе идеята е добра и аз съм ЗА. Просто изпълнението куца.

# 396
Отивайте в НОИ, не се занимавайте с глупости. Частните фондове са създадени, за да хранят собствениците, а не вас..

Не във всички случаи е изгодно!

# 397
Nikol.63, кой смятате, че ще Ви повярва на глупостите?
Как може да твърдите, че някой фонд е най-добрия, само защото сте ходили на семинар, организиран от този "фонд" и там са Ви казали, че техния фонд е най-добрия.
Кажете кое му е най-доброто? Дали сте някакъв коефициент, който дори не знаете за какво се използва. Повярвайте, този коефициент не става за сравнение и изобщо не се отнася до универсалния им фонд. Ама някой нещо е казал и веднага разваленият телефон тръгва. Можете да вложите поне капка критичност и някаква мисъл, преди да излизате с такива безумни изводи.

Общи условия

Активация на акаунт