Нормално ли е това?

• 12 204
  • 109
  •   1
Отговори
Здравейте!
Детето ми е на 4 годинки и посещава градина от няколко дни.
Когато децата не са в двора, трябва да се звънне на звънеца на групата, за да кажете името на детето, което искате да вземете.
След което госпожата казва на детето да слиза и детето излиза от градината без никакъв надзор!
Кой го чака отвън никой не вижда Sad
Според вас това нормално ли е? Кой трябва да се информира за това безумие???

# 1
Е нали учителката ви вижда на камерата, че сте вие?

# 2
Няма камера, поне аз не виждам да има такава  Confused

# 3
  • Пловдив
В нашата детска градина също беше така с групите,които са на втория етаж.
Не ми се струва редно,но какво може да се направи?При нас лелката е до 16 ч и след това време госпожата е сама с групата.Не може да остави децата сами,за да ги извежда едно по едно към вратата
Ако при вас лелката е с раб време на госпожата,можете да искате тя да ги извежда до вратата.Съберете се повече родители и напишете молба до директора.Ако не стане,до Инспектората в Общината

Какви камери  Laughing
Няма камери в една нормална,държавна детска градина.Поне в нашия град

# 4
Нямате ли охрана на входа?
Ако няма, поне донякъде да слиза, за зрителен контакт с родител и след това да се връща.

# 5

Какви камери  Laughing
Няма камери в една нормална,държавна детска градина
Е защо говорите глупости? Моето дете ходи в нормална, държавна детска градина и има камери. Като звънна, обикновено докато кажа "добър ден" и вече са ми отговорили "ей сега ще приготвим (името на дъщеря ми)".
Майка ми е детски учител в друг град, в тяхната градина също има камери.  Честно казано, мислех, че навсякъде е така.

# 6
  • София
Такава е практиката и в нашата градина. Обаче има една подробност - постоянно в коридора до външната врата седи по една "леля", която вижда кой кое дете взима. Познават всички родители и деца.

# 7
Такава е практиката и в нашата градина. Обаче има една подробност - постоянно в коридора до външната врата седи по една "леля", която вижда кой кое дете взима. Познават всички родители и деца.
Момичета, казвам ви честно!
Никой не слиза поне 5 стъпала да надникне детето слязло ли е, кой го взима! Слиза си сам самичко и никой не вижда подробности!
Охрана няма, външната врата е отключена по това време.

# 8
  • София
В петък чух разговор между учителка и родител и тя обясняваше точно това: тече поръчка за нова уредба на звънци/врати, с която звъниш казваш името на детето и те го пускат да се облича и излиза САМО, без родителите да влизат,чакат и да се виждат с учителките. Било някакво ново изискване и за всички щяло да бъде по-удобно, само че без да ни виждат (ако няма камера,когато натискаш звънеца) как ще знаят кой взима детето - аз ли, комшията ли, непознат човек,родител,който няма родителски права... newsm78
И не,според мен не е ОК,освен ако няма камера,на която да се вижда визуално кой е посрещачът ( но пък тогава учителките трябва да го познават и разпознаят, за да пуснат детето, а когато се наложи друг да го вземе newsm78-например сестра ми,която те не са виждали и не познават?)

# 9
Обърни се към директора на детското заведение, защо към форума се обръщаш?!

# 10
  • Пловдив
Момичета, казвам ви честно!
Никой не слиза поне 5 стъпала да надникне детето слязло ли е, кой го взима! Слиза си сам самичко и никой не вижда подробности!
Охрана няма, външната врата е отключена по това време.

Изобщо не се съмнявам,че е така.При нас беше същото-няма камери,няма охрана,вратата е постоянно отключена във времето за взимане,никой не изпраща децата.Дъщеря ми я изписаха тази година и продължава да е така.Имахме късмет да сме на първия етаж.
Съберете се родителите и говорете с директора.Иначе няма да има промяна никаква

# 11
.... а когато се наложи друг да го вземе newsm78-например сестра ми,която те не са виждали и не познават?)
Би трябвало при приемане на детето да се напише кой ще го взима!
1.Майка
2.Татко
3.Сестра
4.Баба
...
Ама мен и това не са ме питали!
Всъщност както виждам това за тях няма никакво значение Sad

# 12
В петък чух разговор между учителка и родител и тя обясняваше точно това: тече поръчка за нова уредба на звънци/врати, с която звъниш казваш името на детето и те го пускат да се облича и излиза САМО, без родителите да влизат,чакат и да се виждат с учителките. Било някакво ново изискване и за всички щяло да бъде по-удобно, само че без да ни виждат (ако няма камера,когато натискаш звънеца) как ще знаят кой взима детето - аз ли, комшията ли, непознат човек,родител,който няма родителски права... newsm78
И не,според мен не е ОК,освен ако няма камера,на която да се вижда визуално кой е посрещачът ( но пък тогава учителките трябва да го познават и разпознаят, за да пуснат детето, а когато се наложи друг да го вземе newsm78-например сестра ми,която те не са виждали и не познават?)
В началото на годината трябва да избереш 2ма или 3ма човека, които могат да вземат детето (освен майката и бащата). Искат трите им имена, ЕГН и телефон. Би трябвало, ако някой от тях отиде да вземе детето, да му искат лична карта.
В нашата градина, въпреки камерите, винаги ми предават детето лично. Децата от горните етажи също никога не ги пускат сами, учителката може да не слезне до долу, но винаги се показва на стълбите и поздравява родителят.
Ако наистина няма никакъв контрол във вашите градини, трябва да говорите с директора и евентуално да подадете жалба.

# 13
Обърни се към директора на детското заведение, защо към форума се обръщаш?!
Това мисля да направя, просто ми стана много чудно дали това е нормална практика  newsm78
Нали форумите са обмяна на информация?

# 14
Нямаме нито охрана, нито камери Peace

Ние обаче се качваме до втория етаж и от там си вземам детето..лично.

Друго ми стана интересно - детето ми е трета група, вечер оставят върху шкафчетата тетрадката, по която са работили сутринта. За сведение, да се запознаем...при вас, като не се влиза вътре, това как става newsm78

Общи условия

Активация на акаунт