Нормално ли е това?

• 12 213
  • 109
  •   1
Отговори
# 15
  • Sofia
Навсякъде е така. И не - не е нормално. Поне за мен. Много спорих с нашата директорка навремето точно за тази практика. Защото никой не може да ме убеди, че учителката познава безпогрешно гласовете на 60 родители. И за мен беше безумие всеки, който звънне на звънеца и поиска да му пратят Пешко те да му го пращат и да не погледнат кой го взема. Директорката ме обяви за параноична и ми обясни как 30 год при тях не било изчезнало дете. Което не разбрах що за довод е.  ooooh! Но понеже вдигнах няколко скандала учителката като пускаше моите деца надничаше да види дали съм аз.  Joy

# 16
Нямаме нито охрана, нито камери Peace

Ние обаче се качваме до втория етаж и от там си вземам детето..лично.

Друго ми стана интересно - детето ми е трета група, вечер оставят върху шкафчетата тетрадката, по която са работили сутринта. За сведение, да се запознаем...при вас, като не се влиза вътре, това как става newsm78
Късат листите от помагалото и ни ги дават, когато си вземаме детето.

# 17
  • София
На мен ми пратиха друго дете един път.

Иначе имаме охрана и леля, които ги изпращат уж.

# 18
  • София
при нас учителката в началото слизаше с всяко дете.
обаче веднъж децата заключиха и оттогава само гледа отгоре кой взема детето.
понякога ми се иска да я попитам нещо, ама не става  Rolling Eyes

# 19
Нямаме нито охрана, нито камери Peace

Ние обаче се качваме до втория етаж и от там си вземам детето..лично.

Друго ми стана интересно - детето ми е трета група, вечер оставят върху шкафчетата тетрадката, по която са работили сутринта. За сведение, да се запознаем...при вас, като не се влиза вътре, това как става newsm78
Родителите не се допускат до групите, само до входната врата (фоайето)където си обуват пантофите. Във фоайето има една дъска с информация например за дължащи такси и предстоящи мероприятия.
Работата на децата като апликиране, рисуване и др. не се вижда, защото не е изложена.  Tired
Нямам никаква представа какво са правили, ако нещо ми каже детето това е. Или контакта с учителите е ако са на двора. Интересно зимата какво ще е  newsm78

# 20
  • София
Да и ние сме посочили имена на хора,които биха могли да го взимат Peace В яслата сутрин казвахме,че следобед ще дойде еди кой си,те го записваха в една тетрадка,но следобед не му искаха лична карта,за да се убедят ,че това е същият човек,но както и да-все пак децата познават баби,дядовци,вуйчо,леля Peace, но пък съм присъствала и на скандал между майка и баща,който беше взел детето,явно без нейно съгласие и чакаха полиция,защото се бореха ( физически) кой да си го гушне и вземе и това пред детето ooooh!

# 21
... но пък съм присъствала и на скандал между майка и баща,който беше взел детето,явно без нейно съгласие и чакаха полиция,защото се бореха ( физически) кой да си го гушне и вземе и това пред детето ooooh!
Детските заведения не могат да взимат страна за подобни неразбирателства. В такъв случай се уведомява кой ще взима детето с документи. Това го четат в правилника на градината при всяка родителска среща.
За голямо съжаление е, че детето е присъствало на този ужасен момент Sad

# 22
Нашата градина е само с три групи, като всяка има вход и съблекалня с гардеробчета и пейки, там слагат менюто, излагат рисунки, фигурки от пластелин или там каквото са правили децата. Има списък на групата и постиженията на децата, при скок, бягане и т.н. както и съобщения някакви. Там родителите чакат децата. Първо се звъни на звънеца на групата и госпожата или лелята извежда детето, но реално тя само отваря вратата на групата и предава детето,говори с родителите ако има нещо да казва, или ако родителите имат въпроси. Ако го взема някой друг искат предупреждение. Веднъж пратихме баба му без предупреждение и ми звъннаха да питат дали да го предадат.Не искат лична карта, но питат детето познава ли човека и кой е.

# 23
  • София
При нас въпросите към госпожите се задават сутрин  Peace  Тогава лелята стои при децата в групата. Следобед обаче тя си тръгва към 4, така че учителката трябва да стои в стаята.
В градината, в която ходеше големият ми син, родителите имаха достъп до групите. Сега в началото и на мен ми беше странно, че децата слизат сами, но свикнах. Важното е, че няма проблем със сигурността.

Скрит текст:
Веднъж отидох да взема детето по-рано от обикновено, защото имахме час за лекар, учителката слезе набързо да види дали наистина съм аз - сама каза, че е заради необичайното време

Всяко дете си носи листа, на който е работило през деня - те и помагалата не са като книжки, а листове в папка.

# 24
Здравейте!
Детето ми е на 4 годинки и посещава градина от няколко дни.
Когато децата не са в двора, трябва да се звънне на звънеца на групата, за да кажете името на детето, което искате да вземете.
След което госпожата казва на детето да слиза и детето излиза от градината без никакъв надзор!
Кой го чака отвън никой не вижда Sad
Според вас това нормално ли е? Кой трябва да се информира за това безумие???

НЕ, не е нормално.
Говори за лоша организация на работата. Когато се изпращат децата,учителката няма възможност да слиза със всяко дете,но трябва да има човек от персонала на вратата.Говори с директорката по този въпрос.

# 25
  • offshore & overseas
Не знам дали е нормално, но определено не е редно. Та нали родителят трябва да има някакъв контакт с учителката на взимане (напр. ако иска да получи инфо как е минал денят, как вървят нещата, нали няма редовни род срещи в ДГ)?

Освен това ми се струва, че излишно си усложняват живота, защото родителят би могъл да помогне на детето да се оправи по-бързо и пр. А иначе кой го прави, ако детето още не е съвсем самостоятелно?  Thinking

При нас градината е отворена и родителите се качват свободно и взимат децата от всички групи, включително и тези на втория етаж.

Но разбира се в различните ДГ редът на взимане и изпращане е различен. Май имат право на свой собствен правилник за вътрешния ред.

# 26
Благодаря Ви, момичета!
Разбрах се с Директорката. Каза, че по принцип има жена, която седи на входа да следи. Една от жените е излязла няколко дни в болничен и може би за това е имало пропуск. Надявам се да е било инцидентно.

# 27
  • Sofia
Доста незадоволителен отговор от страна на директорката. Един ден е нужен, за да се случи нещо непоправимо. Като е болничен някой, да сложи друг да го замести...

# 28
Ами истината е, че за 50лв. - толкова. Другият вариант е частна детска градина и там всеки може да има претенции. За тази цена просто не може да се осигури толкова персонал.

# 29
  • София
в яслата за същите пари и половината деца имаше персонал  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт