Лютеницата - за, против, въздържали се ...

• 86 457
  • 1 934
  •   1
Отговори
# 1 905
Т.е. не правите телешко печено/стекове, а го варите с някакви зеленчуци.

# 1 906
  • Куциндрел
Ми не. Правим си пържоло от прасе. Телешкото го готвим - я на супа, я със зеленчуци на фурна. Въпрос на предпочитания.

# 1 907
А правим, но основно стейк. Детето така се е усъвършенствало, че на изпечен стейк разпознава от какъв кът е.

Имам и ейджвано ( зрее за около 2 седмици в специална марината). А тележко варено в нормална тенджера, по специална технология на майка ми, та да не се налага да препенвам.  Laughing Но никога не ми е отнемало 2 часа

# 1 908
Ми не. Правим си пържоло от прасе. Телешкото го готвим - я на супа, я със зеленчуци на фурна. Въпрос на предпочитания.

Въпрос на телешко/говеждо. Няма по-прекрасен стек от говеждия. Аз го ям мидиум, съвсем кървав не мога.

# 1 909
Казах го фигуративно 4-6 минути, и беше свързано с извадката на уишмастър, с през минути пуснатите постове, за което време нормалните хора едва успяват да отидат до тоалетна, а Мамасита и телешко е правила.

Значи е чисто съвпадение, приемам на доверие, че 4-6 минути съвпада съвсем точно с времето между постовете ми, съседни на този, в който споменавам и телешкото. О, и телешкото е съвпадение  Simple Smile
Извинявай, куку, наистина, че те заподозрях в желание да се заяждаш, ти не си такъв човек, не.

# 1 910
Не, аз съм си заядлива - извини ми се, че си си въобразила, че си ми толкова важна, че да те следя какво пишеш.

# 1 911
  • Куциндрел
А правим, но основно стейк. Детето така се е усъвършенствало, че на изпечен стейк разпознава от какъв кът е.

Имам и ейджвано ( зрее за около 2 седмици в специална марината). А тележко варено в нормална тенджера, по специална технология на майка ми, та да не се налага да препенвам.  Laughing Но никога не ми е отнемало 2 часа
Мисля, че имаш нужда от малко поопресняване на българския. Нито мисълта ти се разбира, нито думите ти.

# 1 912
...аз я разбирам. Това не е английски, това е новият кулинарен български. Като почне пак МастърШеф, ще го научат повече хора...

# 1 913
  • Пловдив
Въпрос на телешко/говеждо. Няма по-прекрасен стек от говеждия. Аз го ям мидиум, съвсем кървав не мога.
В щатите, водят ме в някакъв турбо-мега-супер ресторант специално за стек. Аз подозрително оглеждам по съседните маси - то тече кръв като го режат. Идва сервитьора и за ужас на местните аз викам "вери, вери, уел дън!". Ма сухо ставало, да става.

# 1 914
Някой думи/термини съм ги чувала само на английски. И определено е много трудно да напишеш английска дума с кирилица.

# 1 915
Някой думи/термини съм ги чувала само на английски. И определено е много трудно да напишеш английска дума с кирилица.
За тази цел са създали хората речници. От доста време има и онлайн такива. Използвай ги.

# 1 916
  • Куциндрел
Няма нужда да търсиш точната дума на ейджвано на български. Просто пишеш, че го мариноваш за 2 седмици. И не се пише от кой кът са, а от кой край, ако въобще съм разбрала правилно какво искаш да кажеш.

# 1 917
В щатите, водят ме в някакъв турбо-мега-супер ресторант специално за стек. Аз подозрително оглеждам по съседните маси - то тече кръв като го режат. Идва сервитьора и за ужас на местните аз викам "вери, вери, уел дън!". Ма сухо ставало, да става.

Аз кремирам месото, но се научих и сега само "мидиъм" го ям. Продължавам да кремирам свинското на барбекюто де  Embarassed.

Зарежи мъжете и ела, ще те науча да ядеш хубави стекове.

# 1 918
  • Варна
Телешко готвя само в гювеча със зарзават на слаб огън. След 3 часа няма не искам - омеква.
Направо темата стана "Тюрлюгювеч".

Ох, темата е абсолютен турлю гюведж  Joy

Joy Нали? Много ме кефи как се минава от тема в тема без никакъв преход. Важното е да се дърдори.

# 1 919
  • София
За икономия на усилията го разбирам, ама не виждам какво значение има посоката, в която изписваш О например.
Не е ли по-важно да си личи, че е О, другите да могат да прочетат, че е О, а на теб какви усилия ти коства, да си е лично твой проблем. За мен е по-важно какво е написано, а не как.
То по същата логика едно време са ги биели през ръцете, когато са пишели с лявата ръка. Или когато не е било красиво.
Като левичар, ще ти кажа че е важно накъде ще изпишеш буквата.
"О" например, с ляма ръка е удобно да започнеш надясно, защото наляво сгъваш китката  и я напрягаш.
Пробвай да напишеш една дума, започвайки всяка буква различно от изучавания начин, пишейки с дясна ръка и ще видиш че се губи повече време и почеркът стои грапав и необработен. Peace

Общи условия

Активация на акаунт