Лютеницата - за, против, въздържали се ...

  • 86 421
  • 1 934
  •   1
Отговори
# 1 890
  • Куциндрел
  • Мнения: 25 072
Да, защото телешкото не смее да измучи по темите.

# 1 891
  • София
  • Мнения: 20 725
По филмите и в други държави правят стекове от телешко, каквото в България може да си намериш само от домашно теле.
Не е вярно. В Бг НЯМА домашно теле да дава такива стекове. Години наред купуваме цели телета които се отглеждат в Балкана. Полудиви, еко-меко-био. НЕ стават такива стекове като по американските филми, породата говеда е друга. Изначално.
Е, колко да е друга, нали е все говедо? Не стават ли хубави стекове от домашно от теле-сукалче? - питам сериозно, наистина ми е интересно

Или вашите са спортен модел, цял ден маат по баирите и стават мускулести и не са крехки Joy - тук вече се бъзикам

# 1 892
  • Мнения: 30 802
Не е с телешко, с говеждо е. Тук сме само стари крави.

Ми значи да минем на агнешко тогава...

# 1 893
  • Мнения: 14 651
Не знам обаче защо кукумицинка се включи ни в клин, ни в ръкав с телешкото, когато отдавна вече минахме на учебници...
Щото бях стигнала в четенето до телешкото, да не си забравя мислата.

Не е това, не се прави. Особено с отбелязването, че рецептата се предполага да стене за 4-6 минути между 2 поста в бг-мамма, ми стана ясно, че си ми ровила в профила  Mr. Green Проверих, че поста след този с телешкото съм го написала 4 мунути по-късно, а този преди - 6 минути.
Което не е непременно лошо, публична информация е, всеки може да рови. Но нямаше как да не погледна и твоите статистики, да видя ти през колко минути постваш и с изненда установих, че двете с теб сме прекарали еднакво време във форума, с малката подробност, че ти се си регистрирала 7 години след мен, при това без нито веднъж да си излизала в майчинство - т.е. жена без работа не си била. После Мамсита висяла все у форума, да-да  Simple Smile

# 1 894
  • Пловдив
  • Мнения: 27 124
По филмите и в други държави правят стекове от телешко, каквото в България може да си намериш само от домашно теле.
Не е вярно. В Бг НЯМА домашно теле да дава такива стекове. Години наред купуваме цели телета които се отглеждат в Балкана. Полудиви, еко-меко-био. НЕ стават такива стекове като по американските филми, породата говеда е друга. Изначално.
Е, колко да е друга, нали е все говедо? Не стават ли хубави стекове от домашно от теле-сукалче? - питам сериозно, наистина ми е интересно

Или вашите са спортен модел, цял ден маат по баирите и стават мускулести и не са крехки Joy - тук вече се бъзикам
Ти се бъзикаш, ама има идея истина. Не стават хубави стекове. Това е. Питах защо - от породата е.

# 1 895
  • София
  • Мнения: 20 725
..., с малката подробност, че ти се си регистрирала 7 години след мен, при това без нито веднъж да си излизала в майчинство - т.е. жена без работа не си била. После Мамсита висяла все у форума, да-да  Simple Smile
Признат грях - половин грях. А има ли сравнение на броя изписани думи? Мисля, че там ще те бият

# 1 896
  • Мнения: 24 102

Не е това, не се прави. Особено с отбелязването, че рецептата се предполага да стене за 4-6 минути между 2 поста в бг-мамма, ми стана ясно, че си ми ровила в профила  Mr. Green Проверих, че поста след този с телешкото съм го написала 4 мунути по-късно, а този преди - 6 минути.
Което не е непременно лошо, публична информация е, всеки може да рови. Но нямаше как да не погледна и твоите статистики, да видя ти през колко минути постваш и с изненда установих, че двете с теб сме прекарали еднакво време във форума, с малката подробност, че ти се си регистрирала 7 години след мен, при това без нито веднъж да си излизала в майчинство - т.е. жена без работа не си била. После Мамсита висяла все у форума, да-да  Simple Smile

Разрешавам ти да питаш модератор дали съм ти ровила в профила, особено пък към момента на писането ти на постове през 4-6 минути. Но разбирам, че ти си ми ровила Simple Smile

# 1 897
  • Мнения: 17 232
Може и мен да не ме бива, но все още не съм открила рецепта за телешко, според която са достатъчни 4-6 минути между написването на два поредни поста в бг-мама, като резултатът да не е подметка. При мен все иска инжектиране/поливане/киснене в марината, иначе не се дъвче. Не е като свинско, пиле или риба.

Meн определено не ме бива в приготвянето на телешки стек, може да е било старо телето, може да не съм го пекла точния брой минути, макар че точно в бг-мамма четох, че му трябват 8 минути, но резултатът е подметка. Затова залагам на джолани с кост, варя вечерта в тенджера под налягане, на сутринта ги слагам в гювеча, заедно с другите неща и нагласям таймера да се изключи след 4 часа. Понеже готвя в гювеч, вечерта, когато ще се яде, още е топло  Sunglasses
Като живееща в краварски щат...да кажа.
Барбекюто на 450Ф, стейка за 2 мин на всяка страна. И специална подправка след това. Дебелината на стейка е 1 инч.
Определено с масово срещаното телешко в България, резултатът е на светлинни години от тукашното

# 1 898
  • Мнения: 17 232
Породата е специална, нарича се Ангуст. Мислш, че се внася в БГ, но килограмът отива към 100 лв.

# 1 899
  • Мнения: 14 651
Разрешавам ти да питаш модератор дали съм ти ровила в профила, особено пък към момента на писането ти на постове през 4-6 минути. Но разбирам, че ти си ми ровила Simple Smile

Няма да питам модератор, защото не ме интересува кой знае колко, но в случай че съвсем между другото, без да искаш, си ми проследила форумната активност този предиобяд, с точност до минута и всъщност те интересуват рецепти за телешко, което не става на подметка, ти написах как да сготвиш вкусно. Ако искаш и още нещо да разбереш, питай директно, моме, майките знаят туй-онуй и могат да ти дадат добър съвет как да спестиш време.
пп: джоланите ми струват към 13 лв за килограм и 200, със сигурност телето не е от скъпата порода, но става крехко, така че дори 7-годишен да може да го сдъвче с беззъбата си уста.

# 1 900
  • Мнения: 30 802
Шшшт, тихо, използването на тенджера под налягане е една от стъпките към олелчване. Фините дами се мъчат да го докарат с тиган, като по филмите. Раз-два и готово, чаша вино и любимия...упс, телешко на подметка:)

# 1 901
  • Мнения: 24 102
Разрешавам ти да питаш модератор дали съм ти ровила в профила, особено пък към момента на писането ти на постове през 4-6 минути. Но разбирам, че ти си ми ровила Simple Smile

Няма да питам модратор, защото не ме интересува кой знае колко, но в случай че съвсем между другото, без да искаш, си ми проследила форумната активност този предиобяд, с точност до минута и всъщност те интересуват рецепти за телешко, което не става на подметка, ти написах как да сготвиш вкусно. Ако искаш и още нещо да разбереш, питай директно, моме, майките знаят туй-онуй и могат да ти дадат добър съвет как да спестиш време.

Не съм ти проседявала никаква форумна активност!!!!!!! Защо си мислиш, че си ми толкова важна, че да ти  проследявам профила и постовете? Казах го фигуративно 4-6 минути, и беше свързано с извадката на уишмастър, с през минути пуснатите постове, за което време нормалните хора едва успяват да отидат до тоалетна, а Мамасита и телешко е правила.

# 1 902
  • Пловдив
  • Мнения: 27 124
Породата е специална, нарича се Ангуст. Мислш, че се внася в БГ, но килограмът отива към 100 лв.
Да, внася се. Ама не ми е икономически изгодно да се храним с такова месо. Направо да си кажа - твърде бедна съм за да се храня с такова телешко както съм си в България, в Пловдив. Яла съм в САЩ.

# 1 903
  • Мнения: 22 036
Тук не се яде телешко, яде се говеждо, но както по-горе Янтра спомена, то е различен вид. Тук телешкото (veal) е доста по-евтино.

Освен Ангус има и още два-три вида. Има и едно, което изнасят за Япония само почти, което в ресторант струва 130-150 долара парчето.

# 1 904
  • Куциндрел
  • Мнения: 25 072
Тенджерата под налягане си я уважавам много. Без нея готвенето на боб ми причинява желание за убийство. И за телешко я ползвам и за всякакво проклето за варене.

Общи условия

Активация на акаунт