Искам да кажа ... (93)

• 58 180
  • 749
  •   1
Отговори
# 480
  • Euskal Herria
Е, що пък точно от Кършиака? Ако не от Кючука или от Беломорски?

Аз да попитам - как да се определя кой от къде е - откъде е родом или къде живее?  Grinning
И днес е слънчево тук. Вчера пак така - слънчево, топло, хората бяха със сандали и тениски, а надвечер такава мъгла падна...
Масово се готвят да празнуват Хелоуин, те всъщност още от петък са почнали. И големи, и малки.

# 481
  • тук-там
Причислявам се и аз към майните. Родена съм в Сопот, но там до 14 годишна. А вече - 31 в Пловдив, прихванала съм дет що убаво има. bowuu и...най-вече айляка! Joy

# 482
  • София
Тонка е родом от Видин или Враца
Родом от София, а израснала във Видин. Но съм си софиянка вече от 22 години и си се чувствам такава, за разлика от мъжа ми, който твърди, че е селянин.

# 483
  • Бургас
Да бе, какво им е на тия от Кичука? Много сме 'арни!!!

# 484
  • Телиш/Плевен
Лале, съвсем сериозно. Simple Smile Да вземем да си направим една среща тогава двенките. Simple Smile
С радост, но все пак да имаш предвид, че съм малко затворена и дори скучна, та има реална опасност да умреш от скука с мен. Blush Иначе съм на разположение когато и ако имаш желание. Hug

# 485
  • Euskal Herria
Да бе, какво им е на тия от Кичюка? Много сме 'арни!!!
Абсолютно! Кючука си е най-най!

# 486
Да бе, какво им е на тия от Кичука? Много сме 'арни!!!
Чудни сте! Ама Смирняка си е Смирняка  Crossing Arms

# 487
Да бе, какво им е на тия от Кичюка? Много сме 'арни!!!
Абсолютно! Кючука си е най-най!
Много анти квартал ми е  Stop. Работила съм там, и ако се наложи - ходя, но наистина го избягвам. Peace

# 488
Аз  пък съм от Асеновград, а нали знаете кое му е най-хубавото на Пловдив. Че е близко до Асеновград. Шегувам се де, да не се обиди някой.
Аз също нямам село, защото и от страна на майка ми и на баща ми сме преселници/бежанци/ от гръцка Македония.
С мъжа ми се намерихме в чужбинско, макар че сме учили в едно и също училище и то по едно и също време.
За майките - аз моята я обичам много, обаче тя хич не умее да си мълчи и понякога първо говори и после мисли и става една. И по скоро ми се иска аз да се науча да броя до 10 преди да отговоря ама пусто трудна работа е това.

# 489
  • Sofia
Яяяя, как сте си признали  Hug!
Само аз ли съм добруджанче  Thinking.От 16 години живея в София вече. Имаше един период,когато завършвах във Варна (ВИНС-а),а живеех и работех в София  hahaha.Шантава работа...що търкаляне по самолетите беше  ooooh!. Обичам да си ходя при моите в Добрич, обаче 3-4 дни са ми лимитът и започва да ми липсва тукашният живот  Crazy. По морето деяня повече  Laughing.
Хубаво се наспортувах и хубаво се наградих после с обилна почерпка  hahaha.
Пловдивските квартали много турско звучене имат  newsm78.Каква им е историята?

# 490
  • Euskal Herria
За останалите - не знам. За Кючука (както масово си му казваме) - от турски - Кючюк Париж - Малкия Париж. Повече - в уики:
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%AE%D0%B6%D0%B5%D0%BD_(%D1%80%D … D0%B4%D0%B8%D0%B2)

И, да, всеки различно усеща кварталите - за Лято той е анти, за мен си е най-хубавия, за трети ще е нещо друго. Нали знаете приказката "Където се е окучило, там се е научило".

# 491
  • Ямбол
И аз нямах село(като се омъжих се сдобих). И аз така много исках като другите деца да отида през ваканцията на село. Струваше ми се, че е много забавно и хубаво.
Речено сторено, ходих на приятелка на гости. За първи път се озовах на такова място, представите ми за нещо първобитно се срутиха. Ама те си имаха и тоалетна вътре, и телевизор, центърът не беше мегдан като в книгите, а асфалтиран и с пейки и градинки. И магазин и ресторант си имаха дори. Прекарах си добре там. И тютюн низах даже по едно време. Интересно ми беше всичко.
Сега нямам проблем със селото. Пригодили сме си къщата на дядото на съпруга ми за място за почивка и купони и понякога отскачаме там за няколко дни. Но в началото на нашия брак, често се е шегувал с мен, като сме ходили там, да ме изпитва кое животно какво е. Все още някои птици ги бъркам, а преди бърках ярета и агнета. Иначе категорично отказвах да присъствам на колене на животно.

Днес един ненормалник(онзи, който сади орехите в квартала, ако го помните) закла една кокошка пред очите на три деца в зелените площи между един блок и нашата къща. А неговият блок е доста по-встрани. Можеше там някъде отзад или вкъщи да я свърши тази гнусотия. Животното подскачаше и риташе известно време след това без глава. Ужасно беше за мен, а олигофренът стоеше и се смееше отстрани.

# 492
  • Sofia
..
Днес един ненормалник(онзи, който сади орехите в квартала, ако го помните) закла една кокошка пред очите на три деца в зелените площи между един блок и нашата къща.
Close Sad
И аз съм виждала как баба ми колеше пилета/кокошки  Sad. И досега помня и ме втриса  Tired. А и днешните деца са различни от нас-някои са по-чувствителни и впечатлителни, други,пък може да се заинтригуват и да искат да пробват  Rolling Eyes. Безотговорни,садистични, откачени хора и в частност въпросният индивид  #Cussing out.
Прекарвах си ваканциите на селото,от което е родом мама. На 5 км от Албена  Heart Eyes.И сега си прекарваме там голяма част от летните дни. И на баща ми родителите живееха на село, в сърцето на Добруджа.Отдавна не съм ходила там.

# 493
Не ме впечатлява коленето на което и да е животно.
А децата са любопитни, нормално да наобиколят човека и да искат да видят какво става.
Идва ми твърде преувеличено вече това предпазване от всичко на днешните младежи.

Имах 2села като дете, на едното се събирахме доста.братовчеди и приятели и беше страхотно.
На другото пък нямаше деца и аз по.цял ден четях книги.

# 494
Изключително гадно, гнусно и варварско ми е коленето на животно. Особено пред деца.  Sickл

Общи условия

Активация на акаунт