Бенка и бременност...

• 1 987
  • 6
  •   1
Отговори
Добро утро на всички!Незнам дали темата е за тук,ако е необходимо модераторите нека да я преместят.
Бременна съм в началото на 6 месец/23 г.с./
Преди 3 месеца забелязах,че една от всичките ми бенки,намираща се на дясната ми гърда рязко потъмня-беше по-тъмна в средата/черна/,а по края -кафява.Отидох след няколко дни на кожен лекар,но ми казваха само да я наблюдавам,и че промените са резултат от хормоните през бременността.
Размерите на бенката са 4/3 мм.Не расте.
Но това натрупване на меланин в бенката било смущаващо.Попитах трябва ли да бъде махната бенката,отговорът беше -ами ще я наблюдаваме през 2 месеца.В края  на септември отидох пак,и казвам че бенката вече е станала цялата черна,което много ме притеснява,след преглед с дерматоскопа-няма проблем..
Елате пак ноември месец.
Но мен ме тревожи много това почерняване.В града където живея няма онкодерматолог.Утре пътувам до София,но ми е много притесненено.
Ако някои може да сподели дали е наблюдавал подобни промени,ще съм страшно благодарна.
Хубав ден на всички! bouquet

# 1
  • Варна
По време на бременност много части по тялото могат да потъмнеят - като започнеш от линията от пъпа до слабините, после кожата на подмишниците може да потъмнее, на някои хора им избиват кафяви петна по лицето...Няколко месеца след раждането, тези пигментации изчезват. Според мен, и бенката ти ще изсветлее след като родиш. А и щом казваш, че на дерматоскопа няма проблем...

# 2
 Maybelline ,нямам досега тези кафеви пигментации,характерни за бременността.Както и другите ми бенки не са променени-нито като големина,нито като цвят.Само тази бенка се измени.До тогава не ми е правила впечатление,макар че е точно на гърдите.

# 3
Maybelline ,нямам досега тези кафеви пигментации,характерни за бременността.Както и другите ми бенки не са променени-нито като големина,нито като цвят.Само тази бенка се измени.До тогава не ми е правила впечатление,макар че е точно на гърдите.
Гърдите се променят най-много Simple Smile Съответно и кожата там.

Аз имах 2 бенки на едната гърда, които след 2рата бременност изчезнаха, остана само много блед образ на по-голямата Simple Smile
Иначе имам 1001 по цялото тяло  Hug

# 4
Аз също имам много бенки,особено на гърба.Хвърлям им по едно око,от време на време.Никога не са ми правили особено впечатление.
Тази обаче стана направо стряскаща-кожата ми е бяла,а тя е като едно черно петно Thinking

# 5
  • София (Възраждане)
Дерматолог преди време беше казал на моя позната, че злокачествените бенки кървят. Успокой се! Пожелавам бързо да се освободиш от лошите мисли и да се насладиш на спокойна бременност до края.  Hug

# 6
Не кърви,не сърби.

Общи условия

Активация на акаунт