Ин витро център Стефанов - тема 6

• 66 064
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
Прекрасни мои, останаха ми 11 хапчета Жангии, които подарявам, ако на някоя й трябват или не й достигат, да ми пише на лични.

# 556
Здравейте момичета  Hug
Записвам се при вас  Peace
Темите са доста и нямах възможност да ги изчета  Embarassed, и затова искам да попитам дали някоя от вас и правила лапароскопия в клиниката?    bouquet

Д-р Стефанов не прави лапароскопия в клиниката, пренасочва към негов колега. / това е информация от 08.2016г./
Благодаря ти  Peace

# 557
Мина ми първия преглед. Докторът каза, че е доволен, но сега ме е страх повече от преди. Хванали са се и двата ембриона и трябва да ми се прави серклаж.
Някой знае ли как се случва това, боли ли и всичко, което можете да ми дадете като информация ще съм много благодарна. Оффф, само се моля всичко да е наред. За сърца даже забравих да питам, толкова се притесних, но ако имаше нещо док щеше да каже.

# 558
  • Димитровград
Какво представлява серклажът?

Обикновено проявленията на ИЦН се виждат около 4-тия - 5-ия месец на бременността, когато плодът е вече по-голям. ИЦН е опасно състояние, защото може да доведе до спонтанен аборт или преждевременно раждане. Именно в такива случаи лекарят може да препоръча  поставянето на серклаж, който да затвори шийката на матката и да осигури на развиващото се бебе престой в утробата до 37-38- ма седмица от бременността.

Само по себе си поставянето на серклаж е хирургична процедура, извършвана след поставянето на упойка, при която на шийката на матката в областта на вътрешния отвор се правят шевове с копринен или найлонов конец, а в редица случаи се слага специален пръстен. Тук всичко зависи от анатомията на шийката и от уменията на хирурга. Препоръчва се операцията да се прави от 13-ата до 18-ата седмица от бременността задължително в болнични условия. На повечето жени, на които веднъж вече им се е наложил серклаж по време на бременност, ще е необходимо да им бъде направен такъв и при следващи бременности.

Ако промените в шийката на матката са открити много късно по време на бременноста или ако шийката на матката вече е значително отворена, най-добрата алтернатива е почивката на легло.

Какви прегледи да очаквам преди назначаването на серклаж?

Обстоен преглед на медицинската ви история.
Задълбочен  преглед на шийката на матката, включително с вагинален ехограф, извършен от лекар специалист по рискова бременност.
Обсъдете с лекаря си вариантите за упойка по време на процедурата (възможни са обща, спинална и епидурална!).
Споделете с него всички въпроси и притеснения, които имате във връзка с процедурата и начина на живот, който ще трябва да водите след поставянето на серклажа. 

Какво мога да очаквам след процедурата?

Може да останете в болницата за няколко часа или за денонощие, за да бъдете наблюдавани за преждевременни контракции или настъпване на раждане. 
Непосредствено след процедурата могат да се появят слабо кървене и леки спазми, които трябва да спрат до няколко дни.
Може да се появи и обилно и гъсто вагинално течение, което да продължи до края на бременността.
Могат да ви бъдат назначени и лекарства за предотвратяване на инфекция или преждевременно раждане.
Планирайте да си останете у дома 2-3 дни след процедурата, като избягвате всякакво физическо натоварване.
Лекарят ще ви посъветва кога бихте могли да се завърнете към обичайния си ритъм на живот.
Въздържането от полови контакти се препоръчва в продължение на една седмица преди и най-малко една седмица след процедурата. Като цяло се счита, че механичните въздействия могат да повредят серклажа, така че е желателно да ги ограничите до минимум.

Какви са признаците за проблем след поставен серклаж?

Важно е да се свържете с лекаря си, ако получите някой от следните симптоми:

контракции или спазми;
болка в долната част на корема или в гърба, която идва и си отива и наподобява родилните болки;
вагинално кървене;
температура над 37,8 градуса или втрисане;
гадене и повръщане;
вагинално течение, придружено с лоша миризма;
изтичане на водите.

Докога остава 

Обикновено, ако няма други индикации, серклажът се отстранява с настъпването на 9-ия месец на бременността и се чака естественото настъпване на раждането. Процедурата е рутинна и е подобна на вземането на цитонамазка, като може само да провокира много леко кървене.

Какви са рисковете от поставения 

Сред редките, но възможните такива са:

преждевременни контракции;
маточна дистокия (невъзможност на шийката на матката да се разширява нормално в хода на раждането);
спукване на околоплодния мехур;
инфекция на шийката на матката;
разкъсване на шийката на матката, ако раждането започне преди отстраняването на серклажа;
рискове, свързани с използването на упойки.

Важно е да знаете, че повечето специалисти определят поставянето на серклаж като животоспасяваща за плода процедура, чиито предимства многократно надвишават рисковете.

# 559
Сладка, много благодаря, това вече го прочетох, но ми се иска някой от опит да ми сподели. Иначе ти добре ли си вече?

# 560
Кексче, двечки е прекраснооо Heart Eyes
Аз да кажа, че изследванията на хормони не е трябвало да ги правя сега, когато почнах и Ясмин.  Embarassed Ще ги повторя в дните, в които не се пие Ясмин. Знаех си, че съм забравила нещо... от другия път съм с тефтер и химикалче...

# 561
  • Димитровград
Ами за сега кървенето спря, но имам чувството, че ще развия някаква инфекция...следя се много стриктно. От някое от лекарствата съм се обринала по шията и гърдите с едни ситни червени пъпки с бяло връхче....абе ужас. Мисля тая събота или другата да ида до Пловдив и да си ме прегледа да съм спокойна. За пъпките утре ще си поръчам един сапун на d-r Wolf преди ми помогна дано и сега. Мога да напиша книга за моите приключения, които все още продължават.
Кексче, а защо искат да ти правят серклаж? Има темичка в бг мама за него...ако не си го погледнала може да го видиш. Прегръщам те и дано всичко да е наред и на финала чуеш две ревливи същества Hug Hug Hug

# 562
здравейте момичета днес бях в клиниката и ми каза че ми е висок естрадиола  7,7имало някакво жълто телце.когато попитах какво е това телце-др ми отговори от спукан фоликул  и не можем да стартираме.трябва да пия още 20 дни ясмин и тогава пак на изледвания за естрадиол и прогестерон.но можахме да стартираме но се надявам другия път да няма нищо вече и да почнем.на някои случвало ли му се е така?

# 563
  • Сливен
Кексче,много се радвам,че сте пътували нормално и че бебоците са наред.
Сладката,надявам се вече нещата да са добре при теб.
Мимивка,неприятно е,но по-добре да изчакате и изследванията да са наред.Стискам ти палци.

# 564
  • Сливен
Кекче страхотна новина.Вс ще е наред няма да се притесняваш!Мим търпение вс ще се нареди и др път ще си на старта.
Сладка всеки преминава по не лек път всяка от нас може да напише книга но вярвай че след всяко зло идва добро.Важното е да не се отчайваме и да не се предаваме.А мисля че щом сме стигнали до тук отказване няма

# 565
oesi, ами ти до къде стигна, чета и пиша в темата от почти година и те помня, но нещо се позагуби  newsm78

# 566
Да дно следващия път всичко е добре !оеси благодаря за палцие и аз стискам на всички стартиращи!днес още едно момиче стартира като бях там!нека и на нея бъде втория опит успешен!

# 567
Здравейте момичета. От много време не съм писала, но ви следя редовно.
Видях, че Кексчето пита за серклажа и реших да й отговоря. Аз съм със серклаж. Сложиха ми го в 16-та седмица, защото имам конизация на шийката и не се знаеше дали ще успея да износя бебето. Правих го в Пловдив, защото Стефанов не прави. Иначе за мами с близнаци се препоръчва поради същата причина. Дори и шийката да е с нормална дължина, понякога може от самата тежест да се скъси и ако нямаш серклаж ще трябва да си изкараш цялата бременност на легло. Желая ти успешна бременност и на всички момичета в процедура много късмет. Честито на мамите, които вече гушкат бебенцата си   Hug

# 568
  • Сливен
oesi, ами ти до къде стигна, чета и пиша в темата от почти година и те помня, но нещо се позагуби  newsm78
Повече чета отколкото пиша,но след вчерашния преглед вече мога да споделя с вас.Бременна съм в 12 седмица след втори опит при Стефанов,за сега нещата са наред.Чакам резултати от БХС и тромбофилия.

Последна редакция: вт, 10 яну 2017, 10:14 от oesi

# 569
Браво Оеси, всичко да е наред до края. На мене ми каза, че матката ми е двурога и има опасност от спонтанен аборт, а още повече че са и две. Досега никой и никога не  не ми е казвал подобно нещо, а и док ме е гледал много пъти. Другото което ме притеснява е тази доктор Салджийска, някакво мнение за нея?

Общи условия

Активация на акаунт