Вече знаем пола и празнуваме - за АПРИЛ ще пазаруваме

• 44 683
  • 740
  •   1
Отговори
# 60
  • Бургас
Тазът ме боли още преди да установят, че бебето е ниско. Не знам дали болките са от това  Rolling Eyes
Моите изследвания са наред. Имам само кетотела и кристали пикочна киселина, но се държало на дехидратация /така ми каза лекар нефролог/. Сега ще се наливам с вода.
На 3.11 съм на преглед. Дано бебчо се е вдигнал и нещата са по-нормализирани.

# 61
  • Пловдив
И на мен днес отново ми видя контракции. За мен било нормално,защото след всяко раждане матката ставала по-чувствителна,а на мен второто ми е и скоро та още повече.Сега вече плацентата не ми била ниска.А най-важното,че малкото момченце е добре и пак върви едричко.Спрях витамините преди 2 седмици и великото ядене изчезна Simple Smile

# 62
  • Варна
Стискам палци мис Юли  Simple Smile Наистина вярвам, че с повечко лежане ще се намести по нагоре Heart Eyes
Аз още чакам пред кабинета.. за 11ч. бях... Още не мога да мина, а мъжа ми закъснява съвсем за работа. И ми е доста  лошо днес  Sick

# 63
И аз бях на преглед днес, вземаха ми кръв и мб, чакам резултати сега. Бебчо е добре, върви си точно според термина, много съм доволна. Доки каза да отида на преглед в 17-та седмица за да направим вторият скрининг, предполагам това ще да е втората ФМ?! Може да отида при него, а после пак при Цонев или Балев, но към 20 седмица например. Ох, нямам търпение вече, да минават тези прегледи и за се виждаме с бебчо

# 64
frozenka, има и втори БХС (или късен). Прави се ако има някакви притеснителни резултати от първия. Но като цяло може да има подвеждащи резултати. Аз няма да правя, само фетална.
Теди и Мис, тазът се разширява основно, за да се подготви за раждането, не толкова да направи място на бебето. Поне на мен така са ми обяснявали лекари. На питането ми защо с предната бременност получих тази болка към 7-8 месец, а сега е от началото ми казаха, ами то нищо в тялото ти не е същото. Тазовите кости са разместени, всички връзки са по-разхлабени и като цяло се отпускат много по-лесно. Има логика наистина. Но на Мис мисля, че е първо, пък и щом са започнали болките още преди да установят къде е бебето значи са почти от началото. Слиза ли болката към някой крак? Като легнеш по гръб ако опънеш крака боли ли повече? Аз така ако легна не мога да стана. Направи една консултация с невролог най-добре. И браво за изследванията.
Кати, браво за младежа Simple Smile Аз също мисля, че повечето болки и свивания са защото матката е по-чувствителна вече.

# 65
  • Бургас
Теди и Мис, тазът се разширява основно, за да се подготви за раждането, не толкова да направи място на бебето. Поне на мен така са ми обяснявали лекари.

Но на Мис мисля, че е първо, пък и щом са започнали болките още преди да установят къде е бебето значи са почти от началото. Слиза ли болката към някой крак? Като легнеш по гръб ако опънеш крака боли ли повече? Аз така ако легна не мога да стана. Направи една консултация с невролог най-добре. И браво за изследванията.
Това е стряскащо. Доста ми е рано тялото ми да се подготвя за раждане  Rolling Eyes. Моята гинеколожка каза, че е нормално да ме боли таза, а тогава бях още 3 месец.
Имам болка само отстрани в крака където е ставата.

# 66
То доста подготовка се иска  Laughing
Щом е само в ставата и не слиза към краката може и да не е нерв. Не се притеснявай, то така или иначе няма как да се лекува. Ако е много силна болката - на лекар. Дано не се налага  Hug

# 67
  • Бургас
То доста подготовка се иска  Laughing
Щом е само в ставата и не слиза към краката може и да не е нерв. Не се притеснявай, то така или иначе няма как да се лекува. Ако е много силна болката - на лекар. Дано не се налага  Hug
Търпимо е. Кракът ме боли като натъртено, но не е постоянно, а само вечер.

# 68
Мен ме боли корема така все едно ще ми дойде.Вие така ли сте?  newsm78

# 69
  • София

miss july

,защо не вземеш една опаковка Уринал Акут да изпиеш да се прочистиш?

Baby.st.ss
,май не е хубаво да те боли като за цикъл,ако се засили ходи да те видят.
Мен понякога ме боцка от ляво или дясно,но такива менструални болки не.
 Кръст ме боли мен,минава през дупето и слиза към десния крак,много е неприятно,даже куцам понякога.Някой гаден нерв защипвам,а съм едва в 14 седмица.

# 70
  • Бургас
miss july

,защо не вземеш една опаковка Уринал Акут да изпиеш да се прочистиш?
Пия Уринал, но Баланс с включен пробиотик. Иначе урината ми се оказа чиста.

# 71
  • Пловдив
Момичета, днес бях на преглед, но и моето човече беше надупено и не видяхме пол. В 17гс влязох, но малкото е като за 18гс. Размер знам само на главичката - 4 см, което доста ми се видя  Flutter Аз по принцип не мислех да правя БХС, но днес лекарят ми изглеждаше някак угрижен... пък може и просто уморен да е бил, но в края на прегледа ми препоръча да направим ФМ и БХС и веднага се навих - в петък отивам. Имам няколко сигурно глупави въпроси, но ми се иска да се подготвя психически - коремно или вагинално се гледа при ФМ, колко време продължава прегледът, за какво да се ослушвам освен НТ да е до 3 см, колко кръв ще ми източат при БХС-то и за колко време излизат резултатите  Blush

# 72
  • София
С коремен се прави ФМ, около половин час, НТ е до 3 мм при бебета в 11-13 г.с., при тебе вече няма да е толкова и мисля, че изобщо не я мерят. Мисля, че при късната ФМ се гледат съвсем други неща - органи, детето вече си има ясен профил, ушите би трябвало да са си на място, за кисти гледат, за сърдечни увреди, бъбречните легенчета, черва и пр. Кръв за БХС - малко, едно от тези мъничките, стандартни шишенца, които ползват лаборантките. Резултатите в НГЛ излизат на третия работен ден, за другаде съм чувала, че и веднага. На този етап от бременността честно казано мисля, че една много добра ФМ е по-ценна като източник на инфо от БХС-то.
Успех!

# 73
Момичета да се похваля,излезе резултата ми от Пренатест и е отрицателен😀Сама реших да го пусна ,най-вече заради възрастта (37г) и няколко наплашени приятелки, които родиха живи и здрави бебенца, но така ги бяха наплашили по-време на прегледи, че уж все виждаха някакви белези за Даун и т.н😒 Ще си имаме момиченце( пола е бонус) Simple Smile

# 74
Bubble и аз знам,но не се усилва.От началото си ги имам и доктора не е видял нищо притеснително. Tired

Общи условия

Активация на акаунт