Balea, Alverde, Catrice, Essence, Aura - 31 (Козметика от ДМ, Лили и други)

• 102 333
  • 743
  •   1
Отговори
# 15
Записвация  Grinning  моите три са: Скин Луминйзъра фдт на Макс Фактор, боята за вежди от лимитката на Есенс Me and my umbrella и бронзиращата пудра от ориенталската серия пак на Есенс .

# 16
Как само 3 продукта, на мен ми трябват 10 поне  Laughing Laughing Laughing

Но все пак:
сенки за очи на Мейбълин The nudes
спирала 2000 calories Maxfactor
матово червило на Есенс или течен матов гланц на Есенс

Като споменахте лимитираните серии на Есенс, къде в София могат да се намерят Girls just want to have fun и Me and my umbrella сериите? Или вече навсякъде всичко е изчерпано? В моите Лили и ДМ още си стои старата серия с нови продукти от преди 2 месеца.  Peace

# 17
  • София
Моите три продукта всъщност са два:
1. Спирала -  зелената Princess Essence
2. Молив за очи -  Bourjois Kohl & Contour
Ако имам време и настроение, което откакто родих мноооого рядко се случва,  слагам ВВ крем на Гарниер.
Ето, докарах ги до три Simple Smile А, пропуснах балсамчето за устни, но от него няма декоративен ефект,  тъй че не се брои за грим-продукт Crazy
Тифани, Благодаря за темата!

# 18
Аз публикувам и тук таблицата с процентното съдържание на линолова и олеинова киселина, за която ме попита съфорумка в предната тема. В предната тема е изчезнало или изобщо не се е публикувало, не знам...

По правило олеиновата киселина е по-подходяща за мазна кожа, а линоловата - за суха, но това не значи, че маслото с най-много олеинова киселина е и най-добро за мазната кожа. Има изключения, но те са индивидуални. Готовите смеси, като олиата на Л'Ореал или Алверде имат предимство, че са в много удобни опаковки и има добавен антиоксидант, за да не гранясват бързо. Ето и самата таблица в скрит текст:
Скрит текст:
С високо съдържание на олеинова к-на:

Масло от авокадо -олеинова-63% линолова-9.8%
Масло от кайсиеви ядки - олеинова -58-74% линолова - 20-34%
Масло от лешници - олеинова - 79.2 линолова - 12%
Масло от карите- олеинова - 73.15 линолова - 13.71
Масло от макадамия - олеинова - 53.8% линолова -1,8%
Масло от морски зърнастец  - олеинова - 28.4% линолова - 6,8%
Зехтин - олеинова - 55,28% линолова - 17,84%
Масло от сладък бадем (Organic) - олеинова - 66.6% линолова - 24.8%
Палмово масло - олеинова - 41% линолова - 9,5%
Ленено масло – олеинова - 21% линолова - 16%
Таману – олеинова - 41,4% линолова - 29.7%
Арганово —олеинова – 42-48% линолова - 30-38%
Кокосово масло (нерафинирано) –олеинова - 5-10% линолова-1-2.5%
Кокосово масло (рафинирано) - олеинова-4.39% линолова-0,95 %
Масло от японска камелия - олеинова 80-88% линолова -  7-10%
Какаово масло -олеинова 34-36% линолова -3%

Масла с високо съдържание на линолова к-на:

шафранково  – олеинова  - 8.30% линолова - 68-85%
от семена на черен кимион – олеинова - 22.6% линолова - 55.6%
от семена на коноп – олеинова - 10,71% линолова - 56,48%
от вечерна иглика  - олеинова - 8,4% линолова - 72.6%
от тиквени семки – олеинова - 23,3% линолова - 57.2%
от шипка – олеинова - 13.9% линолова - 44.1%
от гроздови семки – олеинова - 16,2% линолова - 70.6%
от пшенични зародиши – олеинова - 12,1% линолова - 58.4%
от пореч -  олеинова киселина - 17,9% линолова киселина - 38,8%

Балансирани:
Рициново масло– олеинова -3.93 линолова-4.32%
Масло от нар – олеинова - 6.2 линолова-7.1
Сусамово олио – олеинова - 39,21% линолова-45,69%
Жожоба  - олеинова - 5-15% линолова - 5%
Олио от семена на Чиа

Масла, които съдържат значителни количества от двете:

Масло от тиквени семки (23,3%; 57,2%):
Бадемово масло (57,5%; 22,8%):
Масло от асай бери (55%; 45%)
Масло от кайсиеви ядки
Таману  
Арганово  масло
Масло от семена на черен кимион
Масло от пореч

На въпроса:
1. Стейн за устни на Manhattan
2. Фдт Colorstay на Revlon, но наистина мъничко
3. Полупрозрачен гланц за устни Holllywood Lip Gloss на Miss Sporty, защото е лепкав, стъклен и невероятно траен  Mr. Green
Благодаря!  bouquet

Моите трите неща са:
1. Балсамче за устни - Леокрема
2. Ролон Гарниер Invisicool 
3. Матиращ крем за лица на Балеа с плодови киселини

# 19
Хайде и аз в любимата тема. Grinning

Мноого труден ми е въпроса честно.
1. Volume one second waterproof на Bourjois
2. Loreal La Palette Nude Beige
3. Loreal Le blush в цвят 145. Не мога да спра да го нося честно! Grinning

Със сигурност не са само тези продукти ама сякаш с тези бих се оправила в някакви екстремни ситуации. Grinning

Момичета, чудя се на кремообразното дуо на Лореал за контуриране. Някоя от вас ползвала ли го е? И всъщност какво използвате вие за бронзиране/контуриране? Simple Smile

# 20
  • Варна
Моите 3:
Спирала на Буржоа или Лореал
Колорстей на Ревлон
Течно матово червило Буржоа

Новите маски и мен ме интересуват. Предполагам, че първоначално ще ги заредят почти навсякъде със сходни цени, така че където ги видя първо, от там ще ги купя.

# 21
Здравейте . Къде мога да намеря ппродуктите  на Aura . Интересувам се за магазин на живо , а не on line .

# 22
Аура има в Елитис и Лили. За други места аз поне не знам  Simple Smile

Хубав въпрос! Моите са: течния Камуфлаж на Катрис, някоя спирала на Макс Фактор и чъби на Ревлон от обикновените, не матиращите (с идеята да работи и за изсъхнали устни) . Обаче се замислих как да се огранича само с 3... Joy

П.С. От седмица използвам оцветения крем на Ла Рош Позе (така ли се пише?!)  и се оказа must have за мен, та щях него да напиша, но не е от тези магазини  Laughing

# 23
Благодаря за отговора. Ще потърся в някое друго Лили , защото в моето няма.

# 24

Момичета, чудя се на кремообразното дуо на Лореал за контуриране. Някоя от вас ползвала ли го е? И всъщност какво използвате вие за бронзиране/контуриране? Simple Smile

Контуриращата палитра на Катрис според мен е много добра и струва около 10 лв. Не кремообразна, а прахообразна обаче.  Peace

# 25

Като споменахте лимитираните серии на Есенс, къде в София могат да се намерят Girls just want to have fun и Me and my umbrella сериите? Или вече навсякъде всичко е изчерпано? В моите Лили и ДМ още си стои старата серия с нови продукти от преди 2 месеца.  Peace

Имаше ги в дебенхамс в мола на България, но аз ходих някъде към 7ми октомври и не съм сигурна дали има останали бройки.

Иначе моите три са:
1. спирала на Голдън Роуз (честно казано не знам каква е, в жълтата опаковка е и е прекрасна)
2. очна линия на Голдън Роуз
3. фон дьо тена на Буржоа хелти микс

# 26
На въпроса:
1.
2.  Това понякога съм го ползвала и като руж в бързината и страшно ми харесва колко нежен румен цвят дава на бузите и някак полу-прозрачно  Blush
3.

Бихте ли ми помогнали  Blush Търся си нов ФДТ, който да не ми се събира м/у веждите. Каквото и да сложа под него - база, крем - все се събира и прави порите ми много видими. Сега съм с Тру Мач, много го харесвам, но и той така се държи. Има ли някаква магия в бурканче, която да ми помогне с порите да не са толкова видими там, кожата ми е по-суха на бузите и под очите и леко лъщи в Т-зоната.

Също си търся спирала, която мноого да извива безкрайно правите ми мигли и тази извивка да се задържа

И последно фиксиращ спрей за грим, long lasting. Много харесвам този на Etude House, но вече не го намирам в ибей Sad

Иначе имам контуриращия стик на Мейбълин , който бяхте коментирали и не съм много доволна. По-скоро си вземете дуото прахообразното на Катрис, много по-лесно се работи.
Любимо матово червило ми е това на Астор като молив което е, адски трайно, това чудо няма махане.

# 27
Момичета, в предната тема бяха обсъждани лосионите за тяло на Севънтийн. Това, което ме интересува, е по-скоро колко дълготрайни са като аромат и дали наистина са толкова блестящи, че да не стават за ежедневно ползване. Аз лосиони, бътъри, кремове не ползвам за тяло, нанасям само на деколте и рамене всеки ден, та ако много се наблестя, не е ок за работа. Ще се радвам да споделите, извинявам се, ако карам някой да се повтаря. Hug
Иначе по темата, наистина нямам любими продукти от тези вериги, винаги избирам нещо различно. Хубавото там е, че винаги имат с какво да ме изненадат, на прилични цени. Последното, което си взех, е коректор на Радиант и серум-фон-дьо-тен, пак на Радиант, доволна съм. Може ди най-успешната ми находка е Dress Me foundation на Deborah, но пак казвам, не бих повторила, просто обичам да експериментирам Heart Eyes

# 28
Мамма_Мия, аз много харесвам спрея на Ейвън. Сега е в малко по-различна опаковка, но ми върши идеална работа. Скоро бях взела на Аура един и беше отвратителен. Сякаш си пръсках лицето със спирт, а да не говорим, че свърши за 2 седмици...  ooooh!

elian, при мен аромата се задържа със сигурност до душа  на следващия ден. По дрехите се усеща и след 2 дена  Laughing Но не е натрапчиво. Иначе имат много фин бял шимър. Не са едри брокати  Laughing Ако нанесеш малко количество, няма да си като фолк звезда  Laughing

# 29
Навихте ме за лосионите за тяло.
След малко излизам и ще мина да си взема един, между другото точно такъв търся, аромата да се усеща за по-дълго време.

Общи условия

Активация на акаунт