Как се възпитава жена в самоуважение и достойнство?

• 72 147
  • 997
  •   1
Отговори
# 315
  • Бургас

Може да обичаш и да си пасваш и с някой по-перспективен. Да, бих си прежалила чувствата и съм го правила. ......и то на невръсните 20 години. Тогава аз бях както казва Сирената такава, която бъхти да учи право и да се развива, а не виждах същата амбиция в приятеля си тогава.
=================
.Честно казано предпочитам мислене като нейното пред това на разни кухи лейки, водени само от хормона и немислещи разумно за собственото си бъдеще и най-вече за това на децата си.

Права си, но!
Добрата професия и амбицията да се развиваш професионално, не те правят добър и качествен човек!
Често пъти е точно обратното.
Може да си чудесен адвокат и същата гад вкъщи, а може да си чудесен собственик на сервиз, когото търси и уважава целият град, и човечен, и грижовен партньор вкъщи.
Естествено.

# 316
Не е само до професия, а и до това да виждаш с тоя човек като се съберете, дали ще продължи да е активен, да е интересен, да чете и да се развива- или ще се превърне в чичак за 2-3 години.

Понеже има социални мрежи и се вижда кой къде е, лесно се забелязва, че на младини тия, дето бяха готини батки, но малко развейпрах, сега са чичаци, нищо особено; а тия, дето ги тресе амбиция, просто изглеждат добре- поглед, стойка, самочувствие.

Защото най-кофти вариант за мъж е някой klet екземпляр, на който все му са виновни другите. Много е неприятно примерно жената да има планове, да иска да учи, да се мести, да се развива, а муньо да набие яките спирачки, защото вече си е изпълнил жизнения план- някой да го обгрижва след мама.

Та затова- амбициозен и перспективен, на който част от самочувствието му се гради от грижата за семейството.

# 317
  • Наблизо

Та затова- амбициозен и перспективен, на който част от самочувствието му се гради от грижата за семейството.
Всяка нормална и уважаваща се жена търси такъв,който плюс това да й подхожда като човек,да имат общи интереси и да се разбират.Проверяват дали си пасват като хора и в хода на времето,ако са се избрали добре,въпроса за деца се появява и развива.

# 318
На 16 си в гимназията, освен за учене и бъдеще за какво трябва да мислиш? Способен ли си да имаш семейство и да гледаш дете? Не.

Простичкото живеене е за тия, дето нямат цели или имат, ама простички.

За мен е доста шарен живот с пари, пътувания и концерти, а не такъв, в който просто си живееш и на 17 се оказваш бременна. Точно на 17 ти са най-важните години, за да не се чудиш после на 27 какво да бачкаш.  
А само преди година беше позитивно настроена, защото "17 хич не е малко"  Mr. Green
В случая съм по-скоро позитивно настроена- няма насилие във връзката. Е, момичето малко е избързало и от дете е станало жена направо, ние на 13 скачахме на ластик, ама какво да се прави, живот...все пак пет години не са направили белята, а 17 хич не е малко.

Пък доколко е трудно да завършиш университет...айде моля ви се...

# 319
Това е за отделния случай- белята вече се е случила, въпросът е какво правим оттук нататък. Това е съвсем друга ситуация и е нормално да се мисли и решава по друг начин.

Обаче преди да се "обърне колата"- много ясно, че други неща са важни, че има други проблеми.

Да не говорим, че щом на 17 са тръгнали по любов, по-вероятно толкова са им данните. А ако пък се окажат умни и с данни, в крайна сметка и с бебето ще завършат.

НСЧ, не знам къде е несъответствието- за различни ситуации- различни решения и посоки. Едно е да се окажеш бременна на 17, друго е задължително на 16 да гониш гаджета и връзки, че да не изпуснеш нещо. Човек има толкова малко години да е сам със себе си...даже не знам на какво толкова има да се "учиш"- дори малките деца интуитивно научават, че мъже и жени се събират и живеят заедно, имат деца. Просто е, няма какво да се опознава чак толкова. Като го поискаш, става лесно- биология и малко химия.

# 320
Именно, различни ситуации, различни хора. Няма най-правилно и най-грешно.
А може и на 17 да си имаш тръпка, да си загубиш девствеността, да си завършиш с отличен успех и да си гониш напред образование/работа, да имаш хубаво семейство и ученическата любов да е просто един хубав спомен.
Както и става при повечето хора...

# 321
Да, много зависи и всичко е въпрос на добра организация. Аз как можех да се приравнявам с изпити към английската гимназия, че да имам сега две средни образования, което си е смешно от където и да го погледнеш. И се накъсвах от купони. Един случай се сещам, когато се прибирам в 6 сутринта (16-17 годишна) в събота, след петъчен купон и спах около 1 час, за да отида в английската гимназия и да ме препитат и на устен изпит, че бях взела писмения. Може - всичко може. Запомнила съм този случай, защото се сблъсках с дядо ми и баба ми на вратата - те излизат, аз влизам - много неудобно ми беше станало от тях.

# 322
  • Насред хаоса

Кристина, за пазенето и адмирациите си в страшна грешка. Мъжете не обичат разхлопани жени, т.е. не ги обичат за семейство, колкото и да не ти се вярва. В тотална грешка си по този въпрос, иначе много те харесвам и принципно често съм съгласна с теб. Помисли.
Това е още една груба грешка при възпитанието на момичетата - да се водят по това, какво харесвали и не харесвали мъжете. Така израстват неуверени жени, така вторачени в това, какво харесвали или не харесвали мъжете, че напълно са готови да пренебрегват своите желания, да погазват своите принципи и да пречупват и заличават себе си с цел да се причислят към "харесваните" от мъжете. И не става дума само за секса, а и за всичко останало. Уча дъщерите си точно на обратното - да се ръководят от себе си и дали дадено нещо се харесва най-напред на тях самите и след това на останалите. А що се отнася до вечното "ама то има и други жени, които ще ми дадат това, което искам" на мъжете - прав му път, крива му пътека. Светът нито започва, нито свършва с него.

# 323

Кристина, за пазенето и адмирациите си в страшна грешка. Мъжете не обичат разхлопани жени, т.е. не ги обичат за семейство, колкото и да не ти се вярва. В тотална грешка си по този въпрос, иначе много те харесвам и принципно често съм съгласна с теб. Помисли.
Това е още една груба грешка при възпитанието на момичетата - да се водят по това, какво харесвали и не харесвали мъжете. Така израстват неуверени жени, така вторачени в това, какво харесвали или не харесвали мъжете, че напълно са готови да пренебрегват своите желания, да погазват своите принципи и да пречупват и заличават себе си с цел да се причислят към "харесваните" от мъжете. И не става дума само за секса, а и за всичко останало. Уча дъщерите си точно на обратното - да се ръководят от себе си и дали дадено нещо се харесва най-напред на тях самите и след това на останалите. А що се отнася до вечното "ама то има и други жени, които ще ми дадат това, което искам" на мъжете - прав му път, крива му пътека. Светът нито започва, нито свършва с него.

Подкрепям напълно, с две ръце този коментар. И дъщеря си, и сина си възпитавам точно по-този начин, описан по-горе.

# 324
Тоно така!
 bouquet

# 325
  • София

Не мисля, че това беше идеята.
Разбира се, че водещото трябва да е това, което се харесва на момичето/ момчето- за всичко в живота, не само в отношенията с другия пол.
Но, е важно също дали възпитаваш егоцентрик, или широко скроен човек.
Специално за момичетата, не е голяма услуга да израсте с мисълта, че щом е равна с мъжа, трябва да се държи като него.
Да се опитва да гради самочувствие на неотразима амазонка, скачайки от мъж на мъж и от легло в легло.
Защото просто няма да се получи друго, освен да се сдобие със славата на силно " разкрепостена", само че  думичката ще е съвсем друга и с друго значение. Mr. Green
От друга страна, нали не се заблуждаваш, че крайната цел и на двата пола е да се харесат един на друг?

# 326
  • Насред хаоса
Бих казала, че мъж, скачащ от легло в легло, също не е особено привлекателна опция, колкото и да се тупат в гърдите и да се опитват да го изкарат като един вид слава и повод за хвалби. Думичката е измислена за жени от мъже, правещи същото, че и отгоре, само че при тях са приели да се нарича опит.  Wink Outta Joint
А как би обяснила на дъщеря си, че мъжете харесват разкрепостени и душа дават да бъдат с такива, ама търсят сгодна женица за семейство, неразкрепостена, че да им е угодно на тях? Че ако е разкрепостена, няма да я вземат за съпруга, макар че много си падат по секса с нея, но ако е неразкрепостена, е достойна да им е съпруга, ама ще търсят разкрепостената? Че всъщност става дума за използвачество и на двата типа жени? Аз не мога да го обясня по приемлив начин, затова ги съветвам да не бъдат нито от едните, нито от другите, за да са угодни по един или друг начин на мъжете, а да постъпват така, както е угодно на тях самите.
Не насърчавам егоцентризма, но не допускам и залитането по остарели обществени схващания, които обикновено са все в ущърб на жената. Имат мозък в главите си, възпитавам ги да го използват винаги, когато вземат някакво решение, без да се влияят от това, какво ще каже Пенка или Гане, които не са им никакви. Голямата е на 17, не виждам проблем засега.
Не знам коя е крайната цел на двата пола, но не ми харесва да виждам все повече клонинги с устни, заемащи половината лице, напомпани гърди още на 18 и какви ли не още поправки. Защо са тия корекции, ако не да се водят по маниите на мъжете? Колко мъже са склонни да се подложат на това, за да се котират повече сред жените?

# 327
Понеже има социални мрежи и се вижда кой къде е, лесно се забелязва, че на младини тия, дето бяха готини батки, но малко развейпрах, сега са чичаци, нищо особено; а тия, дето ги тресе амбиция, просто изглеждат добре- поглед, стойка, самочувствие.

Винаги смътно съм го усещала това. Никога обаче не го бях формулирала. Точно така е.

# 328
Бих казала, че мъж, скачащ от легло в легло, също не е особено привлекателна опция, колкото и да се тупат в гърдите и да се опитват да го изкарат като един вид слава и повод за хвалби. Думичката е измислена за жени от мъже, правещи същото, че и отгоре, само че при тях са приели да се нарича опит.  Wink Outta Joint
А как би обяснила на дъщеря си, че мъжете харесват разкрепостени и душа дават да бъдат с такива, ама търсят сгодна женица за семейство, неразкрепостена, че да им е угодно на тях? Че ако е разкрепостена, няма да я вземат за съпруга, макар че много си падат по секса с нея, но ако е неразкрепостена, е достойна да им е съпруга, ама ще търсят разкрепостената? Че всъщност става дума за използвачество и на двата типа жени? Аз не мога да го обясня по приемлив начин, затова ги съветвам да не бъдат нито от едните, нито от другите, за да са угодни по един или друг начин на мъжете, а да постъпват така, както е угодно на тях самите.
Не насърчавам егоцентризма, но не допускам и залитането по остарели обществени схващания, които обикновено са все в ущърб на жената. Имат мозък в главите си, възпитавам ги да го използват винаги, когато вземат някакво решение, без да се влияят от това, какво ще каже Пенка или Гане, които не са им никакви. Голямата е на 17, не виждам проблем засега.
Не знам коя е крайната цел на двата пола, но не ми харесва да виждам все повече клонинги с устни, заемащи половината лице, напомпани гърди още на 18 и какви ли не още поправки. Защо са тия корекции, ако не да се водят по маниите на мъжете? Колко мъже са склонни да се подложат на това, за да се котират повече сред жените?

Целият пост подкрепям отново, само малка корекция. Тези с напомпаните устни искат да се харесат само на определен тип мъже. Мъже с пари, за които подобна съпруга с лице на маймуна е въпрос на престиж, да притежават.
Иначе има една полезна доза от егоизъм, която поне аз държа и двете ми деца да я притежават.

# 329
  • Бургас
То пък да имаш пари и да искаш подобна маймуна вместо естествена красота-ума ми не го побира Shocked Но е факт, колкото и да е странно явно мъжете ги харесват, може би си правят някои асоциации...
Днес отново няколко такива видях и ми дойдоха в повече.По принцип съм толерантен човек, но това явление нещо не мога да го приема

Последна редакция: нд, 06 ное 2016, 20:01 от Галчудо

Общи условия

Активация на акаунт