Как се възпитава жена в самоуважение и достойнство?

• 72 111
  • 997
  •   1
Отговори
# 390
  • София
А, не говоря да си затвориш очите за някакви неща. Говоря всичко да си е ок. Доколкото помня, ти си била потисната. Леко, но достатъчно за теб.

# 391
  • Бургас
Е не е толкова лесно просто да си затвориш очите и да се радваш на работа и хобита- след като човекът ти създава неприятно усещане и просто нямаш вдъхновение и сили да го търсиш това щастие.
Точно!

# 392
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Скрит текст:
ако съпругът ни е необходим само, за да вади пари, то за какво ни е тогава съпруг? Ще ни стига и спонсор. ....
е как защо - за втора заплата Wink

това го подчертавам изрично
Масово мъжете използват многото работа и ваденето на пари, за да скатаят от домашни задължения. Или просто не им се седи вкъщи при нещастната жена, защото виждат в нещастието й собствената си неспособност да я направят щастлива Wink
След толкова години все по-ясно ми става, че баща ми заради това болднатото се разведе с майка ми. Тя просто не умее да е щастлива. Тя има нужда от драма и проблеми, които сама си създава, геройски ги преодолява и после сама си ръкопляска..... Потресаващо, но факт!!!

До сега не успявах да си го формулирам - благодаря за точните думи... bouquet

Много е важно за момичето и жената "самоуважението" да не мутира (точно в десятката!!!) и да се превърне в прекалена нахаканост, токсична самоувереност и надутост. Защото и това може да ти саботира живота, дори да се чувстваш невероятна и на върха.
И все се чудят тези жени какво в света не е наред, че те са толкова невероятни, а пък самотни и нещастни.... Rolling Eyes

# 393
Е не е толкова лесно просто да си затвориш очите и да се радваш на работа и хобита- след като човекът ти създава неприятно усещане и просто нямаш вдъхновение и сили да го търсиш това щастие.
подкрепа?

Аз пък съвсем друго разбрах в казаното от Сикссенз

# 394
Сегашната ми ситуация например е оня момент в семейния живот, когато дори и двамата да правят всичко на 6, пак дните са дълги, стресиращи и проблемни. Да, ама ми е ясно, че решението не е да замина на Бали, а да си намеря някаква доза комфорт и да изчакам да мине тоя период.

# 395
Аз честно казано не усещам какво се опитваш да покажеш в тази тема, каква ти е тезата в случая. За мен "всички са различни" е доста банална позиция, която се използва с цел да спре дискусията.

По принцип човек може да прецени какво мотивира другите с различна степен на успех. Някои го правят добре, други нямат представа, трети- средно положение...
И кой решава, кой е преценил добре, защото ти не успя засега по отношение на мен, а по-скоро налучвах според това, как ще реагирам?! Затова пък даваш примери с хора, които си видяла някъде.
Това се опитвам да ви кажа, вие сте отвън, не съдете за другите според "духа/морала на времето".
Дискусията така или иначе няма да спре, най-"сладко" е да се обсъждат хората, нищо че си говорим за уважение към другите и техните избори.
Всъщност е много простичко, иначе пак се превръща в разговори на съседките пред блока...

# 396
  • София

Всъщност е много простичко, иначе пак се превръща в разговори на съседките пред блока...

Ми, ние сме си точно така- пред компа, вместо пред блока, но същността е преливането от пусто в празно! Peace
При това, имаме един плюс- не олайваме всяка минала покрай нас, а само тази, която ни е предоставила проблема си и ни е попитала как го виждаме. Joy

# 397
След повече от десет години във форума, продължавам да имам някакви илюзии, че тук четат всякакви хора, и докато за едни е просто "олайване", запълване на скучния живот и избиване на лични комплекси, то за някой търсещ отговори, може ВСЕ ПАК нечие мнение да се окаже онова малко камъче, което променя посоката на движение и открива нови посоки и хоризонти.

# 398
  • София
.

Последна редакция: пн, 14 ное 2016, 22:15 от Free Agent

# 399
След повече от десет години във форума, продължавам да имам някакви илюзии, че тук четат всякакви хора, и докато за едни е просто "олайване", запълване на скучния живот и избиване на лични комплекси, то за някой търсещ отговори, може ВСЕ ПАК нечие мнение да се окаже онова малко камъче, което променя посоката на движение и открива нови посоки и хоризонти.

Повечето хора тук си мислят, че споря с тях.

Не- споря с тях публично, за ония трети лица, дето може да прочетат и да извлекат ценното.

Не трябва да се подценява силата на думите- за някой една фраза може да е глупост, за друг да е повратна точка на живота и събуждане.

Tsugumi, не знам разведена ли си, що ли- обаче каквато и да е била причината, от чорапи до чакри, пак реализацията е била лесна и това доста вероятно, дори да не го усещаш, е наклонило везните. В общество с труден развод везните се накланят по-трудно.

# 400
  • София

Малко бъркаш, но основно, според мен.
Сериозните проблеми се разкриват пред доверени приятели, от които очакваш трезва преценка, но като от близък човек.
Във форума си хвърляш проблема, рядко за да видиш друга гледна точка, а по- скоро, воден от необходимостта да бъдеш подкрепен и да бъде оплют " виновният".
Разбира се, че всички сме тук за забавление, което не значи, че животът ни е скучен дотолкова, че това да ни е спасението.
А, че се избиват комплекси, вярно е.
И да, накрая може и дадено мнение да помогне на някого, но той просто трябва да поиска, което съвсем не зависи от " олайващите". Peace

# 401
Аз не знаех, че възприемате толкова сериозно мисията си тук.
Сирен, не се опитвй да налучваш що се отнася до мен, най-малко пък и за реализация да си говорим.
Говорете си, като ви влече, няма да ви преча, нито да ви слушам...

# 402
Според мен характерът и животът на всеки е различен и не може за всичко да се обвинява възпитанието. Отделно от това не мисля, че ако някое момиче ходи с къси поли и има сексуални контакти и мъже от ранна възраст то задължително животът и ще бъде катастрофа. Понякога нещата се обръщат и днешния успех е утрешен провал. Като цяло във възпитанието мисля, че огромно значение оказва преценката на родителя кои са силните страни на детето и какво би могло да работи с удоволствие и да се издържа от това. 
Ако имаш работа с нормални доходи и собствено жилище ми се струва по-трудно да търпиш тормоз. Мен мъж не ме е тормозил и не знам какво им е на такива жени.

# 403
  • София
Аз не знаех, че възприемате толкова сериозно мисията си тук.
Сирен, не се опитвй да налучваш що се отнася до мен, най-малко пък и за реализация да си говорим.
Говорете си, като ви влече, няма да ви преча, нито да ви слушам...
Хи,хи!
Обясних, че тук сме за забавление, не за мисия, а това, че не искаш да слушаш какво се говори, е показател само за твоето самочувствие , или по- скоро, за липсата му.........

# 404
  • Бургас
cvEval, нямах предвид жени, които са вечно мрънкащи и недоволни, тип Драма Куин. Имах предвид онези мъже, които не знаят как, или не искат, или някаква друга причина, да направят жената до себе си щастлива. Може би по-скоро имат погрешна представа от какво имаме нужда ние жените. Нещо като изгубени в превода. За съжаление, много мъже си мислят, че на жената й стига да й носи пари, да не я бие и да я оножда от време на време и тя вече ще е на върха на щастието. И после се чудят защо тя се превърнала в кисела и мрънкаща леличка... Ами не е чудно хич. И в такава ситуация, уважаващата себе си и независима жена, след като опита да реши проблема, но не срещне нужното желание и разбиране отсреща, то тя с право бих казала, че тръгва да си дири щастието.

Но и твоята интерпретация не е грешна, просто аз имах друго предвид.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт