Как се възпитава жена в самоуважение и достойнство?

• 72 218
  • 997
  •   1
Отговори
# 225
Жертви и насилници се създават в семейства където има скандали и агресия.

# 226
  • Австрия
Мисля, че момичето трябва да се омъжи девствено и ще и помогна да разбере, че трябва да пази честта си и да няма безразборни полови отношения.

Да имаш в живота си повече от един (?!) сексуален партньор, не означава непременно безразборен секс  Crazy А изискването за девственост - срази ме. Та затова ще се 'вземе' с първия мераклия след пълнолетност - без житейски опит, без база за сравнение, непреминала през собственото си опознаване, неосъзнала се.. бъдеща потенциална жертва  ooooh!

Моля, обясни малко по-подробно за предимството на омъжването девствена?

# 227
  • София
Ако имам дъщеря, след 12 годишна възраст бих говорила с нея за бъдещия и партньор. Мисля, че момичето трябва да се омъжи девствено и ще и помогна да разбере, че трябва да пази честта си и да няма безразборни полови отношения. Ще я науча, че мъжът трябва да е възпитан, с добро сърце, да се грижи за нея и да бъде мил. Съветите ми към нея ще бъдат да бъде добра домакиня, да е мила и кротка, да работи, да е честна, да вярва в Бог, да се гордее със себе си, да поддържа външния си вид и хигиена, да учи през целия си живот, да обича и уважава хората до себе си и т.н
Не знам, даваш ли си сметка как можеш да унищожиш живота на дъщеря си, вменявайки ѝ че " честта" ѝ изисква да се омъжи за човек, с когото може и да не си пасва сексуално!?
Вярно е, че да си лягаш с всеки срещнат не е ОК, но и твоята крайност е неприемлива в днешно време.

# 228
Ако имам дъщеря, след 12 годишна възраст бих говорила с нея за бъдещия и партньор. Мисля, че момичето трябва да се омъжи девствено и ще и помогна да разбере, че трябва да пази честта си и да няма безразборни полови отношения. Ще я науча, че мъжът трябва да е възпитан, с добро сърце, да се грижи за нея и да бъде мил. Съветите ми към нея ще бъдат да бъде добра домакиня, да е мила и кротка, да работи, да е честна, да вярва в Бог, да се гордее със себе си, да поддържа външния си вид и хигиена, да учи през целия си живот, да обича и уважава хората до себе си и т.н
Не знам, даваш ли си сметка как можеш да унищожиш живота на дъщеря си, вменявайки ѝ че " честта" ѝ изисква да се омъжи за човек, с когото може и да не си пасва сексуално!?
Вярно е, че да си лягаш с всеки срещнат не е ОК, но и твоята крайност е неприемлива в днешно време.
наистина и двете крайности са опасни. имам колежка девствена на 32...

# 229
Жертви и насилници се създават в семейства където има скандали и агресия.
Изобщо не е задължително това.

# 230

Ако от 12 годишна някой беше започнал да ми говори тези неща със сигурност на 18 щях да съм надула тумбака от първия срещнат, който започне да ми сваля звезди. Девствеността не е чест. Значи мъжа може да не е девствен, но за  жената е чест. Странно мислене.
Другото  - добра домакиня, мила, кротка и да работи е равно на мъж, който няма въобще нищо да пипне в къщи. Мъж, който ще прави с нея каквото си поиска и вечер ще отива в кръчмата да се напива, освен ако няма лудия късмет да срещне някой със същото възпитание, ама в тези времена.........

# 231
  • София /Абсурдистан
Гледам и не вярвам на ушите си, както имаше една приказка  ooooh!

# 232

Демонстрацията води до демонстрация в отговор- това ми е наблюдението през всичките години, в които съм учила и работила.
За мен, когато имаш самочувствие, не се налага да го демонстрираш и да парадираш с него.
Точно тези, които мачкат, са силно комплексирани и избиват комплексите с демонстрация на прекалено самочувствие.
Стига да са в позицията да го направят.

Нещо бъркаш нещата много.... Тези които мачкат, нямат грам самочувствие. Имат само комплекси. Да мачкаш някого, който йерархически е по-слаб от теб, не е нужно нито сила, нито мозък, нито себеуважение или достойнство.
А колкото до демонстрацията, самочувствието се вижда без демонстрации. И бърка в здравето на завистници.
В Германия е много разпространено хората да се мачкат. не мога да го обясня, ама направо се унижават един друг. не става дума в двойки, ами и колегиални отношения. Много ми е противно това. Също така забелязвам, че много често жените унижават мъжете по много безмилостен начин. Според мен, има нещо културно заложено, защото мъжете нямат против. Даже ми се струва, че може да е и част от флирта. Не знам на какво се дъли, наистина. Дали ги мачкат като деца, дали е част от сексуалността.
И хуморът им е много жесток. Абе, средата си оказва влияние.
Пред мен колежка е обиждала свое гадже, че издържа по 5 минути в секса...той човекът не реагира, а на мен ми стана изключително неприятно.

Аз като се замисля,  самоуважението е пряко свързано със женствеността у една жена  с мъжествеността у един мъж. Жена с развита женственост, и знаеща женската си ценност, винаги има и самоуважение.

Последна редакция: вт, 01 ное 2016, 21:47 от OX'AMAH

# 233
Това е моето мнение и аз бих възпитавала детето си според моите виждания, както и вие. Дали ще е девствена на 18 или 32 и кога ще се омъжи нито вие, нито аз мога да кажа. Дали ще е жертва или жена със самоуважение и достойнство е въпрос на възпитание, начин на мислене, късмет и Божия милост. Всеки има право да възпитава детето си както мисли, че е добре и ако вие учите детето си, че може да има повече от един партньор, според мен дъщерята трябва да е целомъдрена и да пази достойнството си, без да откликва на мъжките мераци докато не срещне мъжа на сърцето си. Ако прави секс с двама или повече кой ще отговаря за евентуалните венерически болести? Не е задължително да се омъжи след пълнолетие, но ще знае, че половите контакти са опасни и девствеността е предпоставка за здраве и здраво поколение. Надявам се, че ако имам дъщеря тя ще бъде целомъдрена и ще има късмет да срещне добър мъж.

# 234
  • София
Иншааллах!

# 235
  • Наблизо
Ако прави секс с двама или повече кой ще отговаря за евентуалните венерически болести? Не е задължително да се омъжи след пълнолетие, но ще знае, че половите контакти са опасни и девствеността е предпоставка за здраве и здраво поколение. Надявам се, че ако имам дъщеря тя ще бъде целомъдрена и ще има късмет да срещне добър мъж.
Ъъ и ти си мислиш,че само жените могат да хванат венерически болести?Обикновено мъжете са преносителите на венерически болести - каква ти е гаранцията,че този прекрасен утопичен мъж не е прихванал нещо ,докато е топкал чушката другаде?
Второ - за безплодието в днешно време пак по-често е ''виновен'' мъжът.
И трето какво правим,успяла си да я пласираш девствена някъде и й идва акъла след няколко години,че този мъж и брак не са за нея или просто ''прекрасния'' мъж си намира друга.Манастир?Ритуално обесване в банята?

# 236
Не че нещо, ама ако имаш син как ще го възпитаваш?

Венерически болести може да хване и от един партньор, пък било то и законния. Той може преди това да е спал със сто жени.

А може ли да изпитва удоволствие от секса с мъжа си, щом ще знае, че половите контакти са опасни? А ако не изпитва удоволствие от този мъж, ще е длъжна ли да го търпи цял живот, щото нали, възпитание, достойнство, целомъдрие и т.н. Ами ако той я бие, ще може ли да се разведе и да намери нов мъж? Тогава няма да е девствена, може и дете да има от първия. Отиде достойнството на кино.

Девствеността въобще не е единствена предпоставка за здраве и здраво поколение. Много други неща влияят върху здравето на поколението.

# 237
Това беше супер оф топик  Mr. Green

Вайълет, този тип набожно лицемерие е наистина отвратително. Запомнила съм те, че си се запознала с мъжа ти на едно твърде целомъдрено място, като например най-големия сайт за запознанства. Какво сте търсили и двамата там - с кого да споделяте Божието слово, щото там хората си говорят на Вие и са целомъдреник до целомъдреника? За тази цел има храмове, църковни сбирки, религиозни форуми, а не "Гепи ме"  Outta Joint

За пред децата и обществото - целомъдрие, девственост, пост и молитви... У дома - безкрайни оргазми, с Божията помощ  Mr. Green

Съжалявам, че не разбираш смисъла на темата. Не е чудно, но е жалко.

# 238
Аз съм дъщеря на майка с подобни разбирания и повярвай, вредата, която такава крайност нанася, е подобна на тази да растеш в семейство с агресия. Това е мнението на психолозите. Потърси и прочети за отровни семейства и родители, на английски има изключително много статии и книги. Контролиращите набожни родители влизат в тази група и водят до отклонения подобни на тези с родител алкохолик. За моята майка беше много важно да не стана "разхайтена". В гимназията не можех да отида на нито един купон, баща ми идваше да ме прибира в 10,00. Чувствах се ужасно и предпочитах да не ходя. Като дете бях доста по-общителна, но в гимназията много се затворих, като пряка причина от глупостите на майка ми. Лекции с кого да излизам, внезапни проверки вкъщи докато се предполага, че е на работа (да не би да съм довела някое момче). Аз на практика не можах да развия нормален контакт с момчетата през тийнейджърските години. Направо се стъписвах, изчервявах се, не знаех какво да кажа. Това е травма и комплекс за цял живот. Удря много лошо по самооценката и не знам каква "горда със себе си" дъщеря очакваш, ако я смачкаш по подобен начин. Загубих девствеността си на 21, с мъжа ми, е не след сватбата, оженихме се чак когато бях на 30. Доста по-рано знаех, че не е човекът за мен, но нямах самочувствието, че някой друг ще се влюби в мен и ще ме пожелае. Имах и доста задръжки в секса, на рационално ниво винаги съм смятала, че нормалното е двама души, които са заедно, да си доставят максимално удоволствие един на друг, но явно на подсъзнателно ми се беше набило от реакциите на майка ми, че сексът е нещо мръсно, пошло. Чувствах се изключително неопитна, "дърво" и такава си бях. Мъжът ми не е лош човек, и той е от по-затворените, но как търпя толкова посредствен секс години наред, не знам. Не можех изобщо да се отпусна. Успях за първи път на 31, (да бях женена и изневерих) с човек, с който исках само това - секс и не ми пукаше как ще се развият нещата. Ако искаш подобна идилия за дъщеря си - давай, съсипи я. Особено пък в днешно време. И аз все пак имах късмет, че не попаднах на някой насилник. Психическите насилници са точно изкусни манипулатори, които изглеждат нежни и загрижени и привличат незрели, кротки и мили момичета. Excuse me е абсолютно права, че с подобно възпитание се създават класически жертви.

# 239
  • Бургас
Е, докато щерката порасне, може да се пръкне сайт "Гепете ме, християнски братя".
Като бяхме деца, приятелките ми с най-целомъдрени и старомодни родители, станаха най-големите шаврантии. Всъщност една остана девствена до към 30 г и се хвана с един тъпак, който й отне девствеността.....и правото на нормален и щастлив живот. Сега си кюта с него и мърмори под мустак, ама все пак трябва да си умре с първия глупак, който е  имала наивността да допусне до християнското си йони.

Общи условия

Активация на акаунт