Как се възпитава жена в самоуважение и достойнство?

• 72 184
  • 997
  •   1
Отговори
# 240
  • София
.

Последна редакция: ср, 02 ное 2016, 08:21 от Sharky*

# 241
За да си девствена и неомъжена на 32 г. някъде има сериозен проблем. И най-вероятно, ако дамата не е от консервативно религиозно семейство има шанс да се омъжи за партньор от такава общостност, или завинаги да остане девствена. Защото на 32 г. е досто по-трудно да си загубиш девствеността, отколкото на 18 г. най - вече, поради психологическите бариери, социокултурните предразсъдъци и страх от физически контакт.

# 242
  • София /Абсурдистан
Вайълет, този тип набожно лицемерие е наистина отвратително. Запомнила съм те, че си се запознала с мъжа ти на едно твърде целомъдрено място, като например най-големия сайт за запознанства. Какво сте търсили и двамата там - с кого да споделяте Божието слово, щото там хората си говорят на Вие и са целомъдреник до целомъдреника? За тази цел има храмове, църковни сбирки, религиозни форуми, а не "Гепи ме"  Outta Joint
За пред децата и обществото - целомъдрие, девственост, пост и молитви... У дома - безкрайни оргазми, с Божията помощ  Mr. Green

Край, гепихме я в грях  Mr. Green Няма скрито покрито, форумът знае всичко!
Няма лошо де  Peace

# 243
Ако имам дъщеря, след 12 годишна възраст бих говорила с нея за бъдещия и партньор. Мисля, че момичето трябва да се омъжи девствено и ще и помогна да разбере, че трябва да пази честта си и да няма безразборни полови отношения. Ще я науча, че мъжът трябва да е възпитан, с добро сърце, да се грижи за нея и да бъде мил. Съветите ми към нея ще бъдат да бъде добра домакиня, да е мила и кротка, да работи, да е честна, да вярва в Бог, да се гордее със себе си, да поддържа външния си вид и хигиена, да учи през целия си живот, да обича и уважава хората до себе си и т.н
"Като жена преминала през любовни връзки и сключила брак мисля че има голяма разлика между любовната връзка и брака. Имала съм и дългогодишни любовни връзки, както и по - кратки. В тях липсваше идеята да градим общо бъдеще, да поемаме отговорност един за друг и при по - голяма трудност е много лесно да сложим точка. За мен тези мъже бяха любовници. Ако двама души се обичат, имат мъдрост и разум да създадат семейство, това е най - голямото щастие. В брака усещам сигурност, градивност, грижа, семейна топлина и ценност, без да поставям отношенията на сексуална основа. Бракът ми даде спокойствие, дом и семейство."
Виолет, нещо двоен аршин ми се струва това твое писание. Както е казал дядо поп "не ме гледай какво правя, а какво говоря". Naughty

# 244

Да се освободим от злоба е добре за вашето здраве. Злобата увеличава напрежението и стреса, разрушава енергията ни, предизвиква изолация и предотвратява от изцеление на стари наранявания. Ядът краде нашата радост, нарушава съня и втвърдява сърцето и артериите. Това са горчиви емоции. Недоволството ни държи във вериги, ако не го разпознаем като горчивина. Отказването от негативни чувства ще ни даде мир, здрав разум и спокоен сън

# 245
  • София

Да се освободим от злоба е добре за вашето здраве. Злобата увеличава напрежението и стреса, разрушава енергията ни, предизвиква изолация и предотвратява от изцеление на стари наранявания. Ядът краде нашата радост, нарушава съня и втвърдява сърцето и артериите. Това са горчиви емоции. Недоволството ни държи във вериги, ако не го разпознаем като горчивина. Отказването от негативни чувства ще ни даде мир, здрав разум и спокоен сън

Точно така, ние отдавна сме успели да го направим, а сега, вместо само да го проповядваш, опитай  и ти самата. За да си върнеш достойнството.

# 246
  • София
Много е тъпо да се слага такава тежка "котва" /да се ожениш за първия, с който правиш секс/ още повече в живота на друг човек. Животът е толкова шарен, така те лашка, че въобще не се знае с кого ще се срещнеш, с кого ще се разминеш и за кого ще се ожениш.
Ами ако някой го излъже това момиче "женим се следващия месец, купувай рокля, я ела да си легнем" и после я зареже? Сещате ли се как ще и се срине и самоуважение, и достойнство, и чест, и всичко?
А лъжливи муньовци мнооого!

# 247
 Free Agent, не си разбрала. Жената трябва да се омъжи девствена и чак след това да прави секс  Sick

# 248
Имах една такава колежка и се омъжила за първия срещнат. 12години брак и две деца, а тя го хваща, че през цялото време човека си имал любовница. Майка й я карала да си стои с него! Обаче тя се развела и след години среща сегашния си съпруг, който е толкова добър човек и са невероятно щастливи... Та тия проповеди за девственост, само 1 партньор и да си кюта там като домакиня... Моля ви се! Не ги разбирам и добре, че никога не са ми говорили така. Също съм на мнение, че такива момичета са си потенциални жертви!

# 249
Да си майка на момиче не е лесно явно. Голям късмет съм изкарала като чета така.
И на мен ми е прелюбопитно как  violet_2006 би възпитала син.

# 250
  • Насред хаоса
Разсъждения като на Виолетка са най-добрият пример как се създават идеалните жертви за разни тарикати, мачовци и дърти вампири с мании за контрол и насилнически наклонности. Мила, кротка, добра, целомъдрена, добра домакиня - вероятно тия качества биха били достатъчни за живот в манастир или в саксия, но в реалния живот не е така.
От ранна възраст в момичето трябва да се изграждат чувство за собствена значимост, самодостатъчност, преценка за допустимо и недопустимо, що е то компромис и кога е удачно да се прави. Да се поставят граници на търпимост, да се възпитава усещане за трезва преценка. Да не слуша какво му говорят, а да гледа какво правят. Да не допуска да изпада във финансова зависимост от който и да било мъж. И най-вече да разбере, че не всичко, което диктува и изисква обществото, е задължително добро за него. Напоследък има едни моди момичета да се млатят заради някой убавец, че и да снимат боя. Унизително и грозно е. Не защото са момичета, а защото им липсва усещането за избор на битките и достойнството да се оттеглят от такава ситуация и да се дистанцират от онзи, който я е създал.

# 251
Чак за девствена не бих целила, обаче- няма нищо лошо в това момичето да отказва секс и да очаква сериозно отношение. Също така е доста грозно и неприятно мъжете да припират за секс, да се държат така, все едно им се полага. А жената, за да не я мислят за не знам какво (пуританка, задръстена, че не ги обича) решава, че трябва да има секс, въпреки че не й е 100% комфортно. Получава се едно правене на секс с цел отмятане на задачата, по задължение. Къртят се безоргазмено и неосъзнато, с неясна цел (нито е афера, нито си правят интересното с култура, нито ще се женят- само fuckbuddies).

За мен е тъпо и издава липса на самоуважение от жената. Ако толкоз я сърби междукрачието, да си вземе вибратор, няма нужда да си хаби младите години с драма. Вместо това може да се учи или да изкарва пари, а не да се влачи със сексуално гладни муньовци. Жената не е благотворително дружество. То пък е§ати кефа и опита още от 16 да обслужваш сексуално загорели.

Опитът е надценен- няма нужда да стъпиш във всяка локва, за да знаеш, че калта цапа. Няма нужда да излизаш с муньовци и да се хабиш, след като може да си направиш густото да ги разкараш. А креативното разкарване на нахалници е по-приятно от всеки секс и оргазъм.

# 252
Край, гепихме я в грях  Mr. Green Няма скрито покрито, форумът знае всичко!
Няма лошо де  Peace

Мненията ѝ са като писани от бот - клише до клишето, сухо и стерилно, сякаш не споделя мнения, а спуска директиви и повтаря наизустени мантри, чиито смисъл не разбира съвсем...

Запомнила съм я, защото имам наблюдения над сайтовете за запознанства, и знам много добре как протича комуникацията там  Mr. Green Интересно ще да е било за толкова чиста и наивна душа  Mr. Green

А и защото изпитвам отвращение към религиозните лицемери, които говорят едно, а вършат съвсем друго.

# 253
Не се бъзикайте с жената, ясно е какъв е случаят- и двамата са житейски неудачници, не много умни, нямат много идеи и пари. Търсят си занимавка и някаква насока в живота. Обикновено ей такива е възможно да са наистина сравнително непокварени романтици. Безвредни са. Няма какво да се занимаваме- не могат да са източник на мъдрост. Самите те биха имали нужда от авторитет и насока, но оттам натататък могат само да си живеят живота, не да дават съвети. Сами дори не осъзнават колко са тъпички. Както казах- безвредни са, при правилни авторитети могат да имат някакъв успех.

Всъщност доста от съветите към млади момичета са насочени именно към тоя тип тъпички жени, щото без тия съвети ще омажат всичко.

За по-богатите и умни...има по-голям толеранс за грешки.

Така че се радвайте на позициите си, постъпвайте мъдро и оставете тия на по-ниско ниво да си живеят доволно.

# 254
  • Наблизо
Жената не е благотворително дружество. То пък е§ати кефа и опита още от 16 да обслужваш сексуално загорели.

Опитът е надценен- няма нужда да стъпиш във всяка локва, за да знаеш, че калта цапа. Няма нужда да излизаш с муньовци и да се хабиш, след като може да си направиш густото да ги разкараш. А креативното разкарване на нахалници е по-приятно от всеки секс и оргазъм.
На 16 е рано,но жената няма ли самоуважение и не е ли качествен човек,и да разкарва и да държи краката затворени или да ''обслужва'' е все същото.
Не е задължително директно да скачаш в леглото да не би да си тръгне,но и да стискаш и чакаш пръстен и като се окаже,че не става кой знае кой колко като match,но си се прецакала да го обслужиш,защото си е изчакал чинно и е заслужил,не ми се струва страхотна житейска философия.

Общи условия

Активация на акаунт