Как се възпитава жена в самоуважение и достойнство?

• 72 185
  • 997
  •   1
Отговори
# 270
На 16 физиологията си ти казва за какво да мислиш. А който има акъл го прави и без бебета.

# 271
И трябва да правиш това, което ти казва физиологията?

Да ти гори отвътре за секс не значи, че си готов- житейски, а понякога и физически. Това, че искаш не значи, че трябва да го правиш. Не знам в крайна сметка какъв опит ще ти донесе прибързан, скришом получен секс, без терен, без оргазъм...

# 272
Е, че ако чакаш до 30 за първия секс, кой ти дава гаранция че ще получиш оргазъм, само защото не си на 16?

# 273
Само че обикновено тези, възпитаващи дъщерите си в строг морал и пазене до сватбата, са летяли 10-15 годинки от чеп на чеп, поуморили са се, поомърсили са се и тогава са решили, че е много куул да се пазиш до сватбата. И виолетка си е полудувала с женени мъже, с еднократни забивки, та после е станала набожна. Като веганите, които налагат на малките си деца веганското хранене, но 20-30 години преди да станат вегани, са си яли каквото искат.

# 274
Да, The Siren of Titan, това е нормален етап от съзряването.
И досега м/у другото правя секс скришом. Вие как го правите? На масата пред родителите ви или ставате и казвате - ей сега идваме, само отиваме да се изчукаме?
А оргазмът се учи. Дали ще почнеш на 16 или на 36, пак няма да го изпиташ първия път.

# 275
Досега не съм имала незадоволителен секс без оргазъм. Няма нужда човек да тръгва да се учи на живо и да се надява да го сполети, като междувременно се занимава с риск и драма.

На 16 имаше ли собствено жилище с ключ, без други възрастни в него?

Ще си съзрееш и без къртене, споко.

# 276
На 16 имаше ли собствено жилище с ключ, без други възрастни в него?
Не. Но доста хора и на 56 нямат. Казваш да седят и да чакат Laughing
От моите съученици в техникума пък доста бяха от други населени места и имаха собствени самостоятелни квартири от 14-15 годишни. По твоята логика за тях може, нали  Mr. Green

Досега не съм имала незадоволителен секс без оргазъм...
Ей така тръгват градските легенди и момичетата си мислят, че са сбъркани, когато не получат оргазъм първия си път. Ама какво ли се учудвам, то тук всички взимат по 10 бона месечно, идеални са в кухнята и леглото, а пенисите на мъжете им са по 25 см, нищо че данните за България показват друго  hahaha

# 277
  • София
На 16 вече живеех отделно. А тези пък по-долу са сред последните неща, които бих искала за дъщеря си.

... За другото съм съгласна.
Цитат
Съветите ми към нея ще бъдат да бъде добра домакиня, да е мила и кротка, да работи, да е честна, да вярва в Бог, да се гордее със себе си, да поддържа външния си вид и хигиена, да учи през целия си живот, да обича и уважава хората до себе си и т.н
Но това са общовалидни и задължителни неща за двата пола, така че няма смисъл да се споменава.

# 278
Въобще не е градска легенда. За мен е неуважение към себе си една жена да не си познава тялото и да не започне сексуалния си живот вече с някакво ниво и очаквания. Айде не първия, ама с години да го гониш тоя оргазъм от връзка на връзка...явно проблемът вече е в твоя телевизор.

Сексуалното образование на момичетата си е важно за самоуважението. Няма да си пусна дъщерите съвсем неподготвени в търсене на оргазъм от някакви мъже, с които да придобиват "опит".

# 279
Айде не първия, ама с години да го гониш тоя оргазъм от връзка на връзка...явно проблемът вече е в твоя телевизор.
Е да де, стигна до реалността  Laughing

Кой говори за всякакви мъже?
Както казах - м/у крайностите има и нормални отношения.
Всяка една от двете крайности обаче за мен е негативна.

# 280
  • Наблизо
Айде не първия, ама с години да го гониш тоя оргазъм от връзка на връзка...явно проблемът вече е в твоя телевизор.

Сексуалното образование на момичетата си е важно за самоуважението. Няма да си пусна дъщерите съвсем неподготвени в търсене на оргазъм от някакви мъже, с които да придобиват "опит".
Има жени при които не се получава,други които са следвали твоята концепция-да има и да иска да издържа семейството и да слуша,пък няма значение дали си пасвате и дали като двойка си подхождате,и да стискали докато стане време за пръстен и после са преглътнали,че няма да я бъде в тая насока.Пък и с майка като теб:''Ще го обслужваш,ако се сгодите и се научи сама да се задоволяваш'' ще е е*аси и сексуалното и любовно щастие.

# 281
  • Най-красивата страна
Когато станах на 14-15 години,моите родители ми обясниха,че момчетата харесват леснодостъпни момичета само за една вечер.Баба ми пък ми каза,че мъжът е ловец по природа и обича той да преследва.Тоест никога да не тичам след момче.
Колкото до домакинските умения ,научиха и мен и брат ми да приготвяме елементарни ястия.
Приемахме го нормално,защото баща ми обичаше да готви и помагаше много на майка ми в кухнята.
Баща ми смяташе,че е важно човек да умее да си приготви сам топла храна.
Никога не са ни удряли и още като малка ме научиха ,че боя е нещо лошо и никой няма право да ми посяга.
Научиха ме да си подбирам средата.Майка ми държеше да знае кои са приятелките ми,насърчаваше ме да ги каня вкъщи.По-късно в гимназията,не са ме ограничавали  ,но винаги знаеха с кого излизам и къде отивам.
Говорили са ми за алкохола и хазарта.За хората с криминално минало също.
От такива стоя надалеч и до сега.
И лудия бяга от пияния.Алкохолът е го гроб.Това съм запомнила.
Баща ми казваше,че едно момиче трябва винаги да има в себе си пари да си плати сметката и таксито ,независимо с кого излиза.
Най-големият страх на баба ми беше да не живея със свекърва и да не съм зависима от мъж.
От нея наследих апартамента си още преди да се оженя.
А родителите ми много държаха да уча в университет и да имам професия.
Благодарна съм им за всичко,имах прекрасно детство.

Последна редакция: ср, 02 ное 2016, 19:03 от veni35

# 282
Всъщност ако едно момиче почне физически да прави секс, но се чуди "това защо така" и "това нормално ли е", то това е явен, крещящ индикатор, че е почнала да прави секс преди да е готова. Не само емоционално, ами изобщо и като мислене, и като светоглед.

Моята концепция никога не е била "да иска да издържа семейство и да слуша". Мисля, че ще се сетите какво е перспективен мъж. Като за начало- от една социална среда нагоре.

# 283
Siren, винаги говориш за връзки и взаимоотношения с отблъскваща студена пресметливост. Сякаш става дума за някаква покупко-продажба на качества, договорени „услуги“ и т.н. Имам чувството, че никога не си обичала мъж. Ако имах дъщеря, не бих искала да е студена меркантилна кучка, която манипулира мъжете и ги използва за собствена изгода – нямам предвид само финанси. Същото  е като тя да бъде употребена по този начин. И не, не става въпрос да има здрав разум и да не хлътне по някой льольо. За мен пълноценната връзка, с брак или без, включва емоционална близост, искрена загриженост един за друг, която е устойчива във времето. Има си възраст, на която човек трябва да си изживее голямата тръпка, липсата на сън, вълнението от очакването, страстта да сте заедно. Това са прекрасни чувства и който не ги е изпитал за мен е загубил много. Любовта предполага доверие и уязвимост, но цената си струва. Едва ли има някой, способен на чувства, който не е бил наранен в отношенията си с другия пол. Както казах, нямам предвид момичето да се впуска във връзка с всеки обърнал й внимание и после да преживява много разочарования. Разбира се, че трябва да се възпита да се пази от определени типажи, бързо да се усеща, ако я използват и да не сваля веднага защитите си, най-вече на психологическо ниво. Но да гледа на мъжа като на вещ, която трябва да отговаря на списък с определени качества, ми е отвратително и осакатяващо и за самата нея. За да получиш, трябва и да дадеш. Сексът също не е стока, а взаимност. Да се "стискаш", само за да тестваш мъжа е точно толкова глупаво, както и да си легнеш с някой под натиск (имам предивд всякакъв натиск, че той иначе ще сметне за задръстенячка и ще те зареже, че вече си на 17 пък си девствена и т.н.).

# 284
  • София
Сексът също не е стока, а взаимност. Да се "стискаш", само за да тестваш мъжа е точно толкова глупаво, както и да си легнеш с някой под натиск (имам предивд всякакъв натиск, че той иначе ще сметне за задръстенячка и ще те зареже, че вече си на 17 пък си девствена и т.н.).

Точно така! Иначе става златната п..., дето ще я продадеш само на най-готиния пич.

Общи условия

Активация на акаунт