Как се възпитава жена в самоуважение и достойнство?

• 72 044
  • 997
  •   1
Отговори
# 540
Не се притеснявам за синовете си какви жени ще си вземат. Ако ще и никога да не работят снахите, не ме вълнува - честно. Който каквато си е взел, с такава ще си живее, не е моя работа.

# 541
  • Насред хаоса
Не знам кой, какво и как бил възпитал, но за детето в последствие със сигурност трябва да е ГОЛЯЯЯЯЯЯМА ЧЕРВЕНА ЛАМПА жена, която най-напред започва да говори за това какво е ДЛЪЖНА и какво не. Всеки нормален мъж бяга от такива с колкото може.

Добре е, че все пак говорят. Защото бая мъже не говорят, а изначално са приели (понеже така са възпитани), че жена им е длъжна за това и онова, а те, понеже ходят на работа - не. Нищо, че и тя ходи на работа.
Много зависи каква е работата - за 4 часа може да се струпа на човек толкова напрежение и бързане, поради срокове например, че след това е като минал през центрофуга. Лично съм го изпитвала, неведнъж, и след това искам само да седя и да гледам в една точка, докато се освестя. Домашните го виждат това, знаят на какво се дължи и никой не ми забива тъпи въпроси от рода на "кво толкова свърши за 4 часа".
И, колкото и да се омаловажава, гледането на дете също е работа, и то далеч не лека, защото там нямаш нито почивка, нито отпуска. От момента на раждането, та докато се очовечи поне малко на около 3-4 години. И на фона на това твърденията на доста народ, че "тя само си седи с детето" звучат, меко казано, нагло. Ако беше такова спа мероприятие, мъжете досега да са изтикали жените от него. Ама доста от тях хич и не се натискат.

# 542
  • София
Защо отново завивате в посока, която сме дъвкали до припадък?

За друго си говорим- ако жената работи на 4 часов работен ден, а мъжът на пълен работен ден, вярно ли е възпитаван от майка си /визирам Какво?/ като женомразец, според Pure_nature, ако не приема жена му да се фръцка останалите 4 часа без да пипне нищо вкъщи?
Чакайки го той да се върне, че да си отработи половината от къщната работа.

ПП. Помолих да ми даде някой пример- каква е тази работа, на която си бил 4 работни часа, а не от 8 да си работил 4, защото има огромна разлика, и да си се изцедил И физически, И психически до степен да не можеш да се възстановиш до вечерта? newsm78

# 543
Мъжете са много различни, колкото и уж да са еднакви. Затова и има щастливи мъже с безработни жени тип кифла, които не пипват нищо из къщи и даже може да са мърляви като домакини. Може да се плаща и на някой да върши грубата работа, а жената само да си прави маникюр и да ходят по ресторанти, и още, и още.

# 544
Absurt, нали твоя беше тезата, че жената следва да работи на намален работен ден, за да има време за 1. хобита 2. да се понаправи. Ако литне с парцала и черпака едни 4 часа на ден, то в кои часове ще вмести другите 2 дейности? За един преател питам.

# 545
Но и това е относително - щото има "майки"...детето напикано и насрано седи и зяпа в телевизора с часове..тя с цигарата в интернет си чати по форумите...примерно. Та и от гледане на дете до гледане на дете има разлика.

# 546
Така е. Но за някои мъже няма значение жената каква майка е точно. Това са фактите.

# 547
  • София
Absurt, нали твоя беше тезата, че жената следва да работи на намален работен ден, за да има време за 1. хобита 2. да се понаправи. Ако литне с парцала и черпака едни 4 часа на ден, то в кои часове ще вмести другите 2 дейности? За един преател питам.

Ами, Сирен, като си бавна и с афинитет към премятането по диваните, няма да ти стигне денонощието, ако ще да е 100 часа.
Не съм казала, че някой е длъжен да свърши за 4 часа работата- ще я свърши за час, барабар с готвенето- то не е като да прекопаеш декар с мотиката.

# 548
Абсурт, когато наехме бърза и оправна жена, й трябваха 2-3 часа НА ДЕН за сгъване на дрехи, пералня, миялни, разтребване. Още 2 часа пазаруване. И това без готвенето. Аз след 2 часа напред-назад у дома съм капнала и с болки гърба, и все още нищо не изглежда под конец и няма сготвено. А ако има деца, на практика никога не може да е оправено във всеки един момент, винаги нещо се случва - дали ще се цапа с храна или от игрите.

Та така, мерила съм го, за поддържане и "свършване на домакинска работа", ама не само леко позамитане, си трябват часове на ден, интензивни при това, с навеждане, гъзене, клякане и бърсане, абе физически труд си е това. Сравнено с прецъкване на комп - ами не е равностойно като натоварване.

# 549
Така е. Но за някои мъже няма значение жената каква майка е точно. Това са фактите.

За повечето мъже, да не кажа всички...най-важното е какъв секс правят с жена си и ако там е на 6 каква майка е почти няма значение за тях. И обратното - ако в секса куцат нещата почват да се хващат за всичко и ако ще да си скъса газа от работа и обгрижване на къща и домочадие, пак ще и намерят косур.

# 550
  • София
Абсурт, когато наехме бърза и оправна жена, й трябваха 2-3 часа НА ДЕН за сгъване на дрехи, пералня, миялни, разтребване. Още 2 часа пазаруване. И това без готвенето. Аз след 2 часа напред-назад у дома съм капнала и с болки гърба, и все още нищо не изглежда под конец и няма сготвено. А ако има деца, на практика никога не може да е оправено във всеки един момент, винаги нещо се случва - дали ще се цапа с храна или от игрите.

Та така, мерила съм го, за поддържане и "свършване на домакинска работа", ама не само леко позамитане, си трябват часове на ден, интензивни при това, с навеждане, гъзене, клякане и бърсане, абе физически труд си е това. Сравнено с прецъкване на комп - ами не е равностойно като натоварване.

Пак бягаш от условието на задачата:

"Жената работи на 4 часов работен ден"

Стига с твоето копи- пейст битие, по повод и без повод!

Обяснявам, защото все по- трудно схващаш.
Колкото и деца да има, те са или на градина, или на училище.
Т. е., едни 4 часа по- рано върнала се от работа, които някак оползотворява.
Как- според човека си е, според организираността, според мързела и според настройката- ако винаги е убедена, че няма как да се справи, така ще е, ако ще 24 часа да я оставят сама вкъщи.

# 551
Ами не знам, за мен най-големият бонус на жена с 4-часов ден е да си прибере децата от институциите, не да й ги гледат намусени лелки, докато тя изпълнява програмата максимум.

И забравяш още един момент: просто да не ти е ден и да НЕ искаш да политнеш с парцал и черпак.

# 552
  • София
Аз пък смятам, че Какво е права. Тук пишещите сякаш нямате синове и не знаете на какво са способни някои жени.
За мъжете не говоря, защото повечето очевидно са експерти  по лошите мъжки качества. А жените са ангели по презумпция

Сирен, това означава, че или си зле организирана, или нарочно се размотаваш, за да излезе, че си много заета 8 часа на ден (и да имаш време за форума).  Joy Майтап, но ето ти алтернативно тълкуване на това, което си написала. Жената успява, а ти  - не. Говоря да е чисто и що-годе прибрано, не по конец. С 3 деца е невъзможно и ненужно.

Само да отбележа, че аз 8 часа съм на работа, не вкъщи. Физически няма как да свърша нещо вкъщи, пък дори в работата да си бъркам в носа. И впрочем, ми плащат за 8 часа, и искат такова присъствие. Някой да ми обяснява колко следва да съм уморена - тц.

# 553
  • Пловдив
Късмета няма нищо общо с нищо от това, за което казваш, че е късмет. Ти не вярваш, но имаше публикувани резултати от изследване, показващо, че в мозъчното вещество на човека няма грам мъжки хромозоми, тоест състава не се наследява от бащата по никакъв начин. Sunglasses
Офтопик. Я раздухай кви са тия мъжки хромозоми и как ги търсят в мозъчното вещество.

И още един офтопик, във връзка с историите за момичета бунтарки. Приказките едва ли подлежат на пълна замяна с реални истории, децата си имат нужда от тях. Мисля, че е било пробвано. А самата дума "бунтар", поне на български, ми навява мисли за неспазване на правила, евфемизъм за противообществени прояви един вид. Не се отнася за книгата, там заглавието е претенциозно и мислено с определена цел.

Последна редакция: вт, 16 апр 2019, 12:57 от Магдена

# 554
Имам син и въобще не е моя задача да се занимавам отсега какви отношения да има с евентуалната си жена по отношение на битовизмите. Ако е мъж и иска една жена, ще се пребори - на какво толкова ще е способна пък, дето да не може да се оправи с малко мерак.

На някои хора не им плащат за присъствие, а за свършена работа.

Общи условия

Активация на акаунт