Game of Thrones Teмa 25 - "He brings the storm."

• 82 723
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
Да, и ние се чудехме, аз реших че дават някакъв пир преди Аря да му види сметката и че ще има някаква завръзка пак там. Но точно като започна да говори за живите Старки се усетихме. На мен ми хареса как го бяха направили.
Според мен отравянето не е проблем от гледна точка на обучението и, нали Жакен и беше дал отрова за слабия мъж?
Образът на Аря в сериала ми е странен, обаче не може да се отрече, че до момента няма Старк, който да разчиства по-добре сметките от нея Grinning
Много се смяхме на режисурата покрай Сам Grinning Grinning Grinning горкия...
П.П. Електра, а какъв е проблема да се слага в скрит текст? Не всички могат да четат темата без да виждат какво пише вътре Wink

# 481
  • Вестерос
За мен пък образът на Аря е най- слабо развитият и представеният, а маскарада в стил мисията невъзможна е просто пародия. Изобщо не са така нещата. Тровенето също не ми допадна, ако ще ги трови, нямаше нужда от цялото й обучение. Но както и да е. Явно и така хваща окото.
Изключително тъпо решение, изтъркано, плоско, за да има ефекта уау при непорочните .

Отровите се дават, когато те искат да умрат сами.

Въобще не съм се чудела, бях сигурна , че е Аря.

Пурпулетка, досадна ставаш вече!

Извиниха ти се за Нимерията, хайде стига!

На Старк мотото им не е да разчистваме сметките.

# 482
  • Варна
Ужас! Тотален фенфикшън ...  Не знам откъде да започна. Най-много ме е яд, че съсипаха образа на Аря ... от детето-отмъстител до масовия убиец, чието психично влечение към убийството съперничи само с това на Церсей. Кой от тези Фрей й беше в списъка? Жеста да не отрови "жена си" беше толкова жалък опит да се замаже психопатското поведение. ЛКС, която е зомби , като хване враг го съди (поне малко).

От къде Юрон ще има 1000 кораба? Колко войска може да вдигне един оцвъкан от птиците остров тотално прегазeн преди 20г. ... 5000-10000? Какви са тия кораби с по 5 души екипаж!?!? И роби да имат ... колко да са?
Тия 1000 кораба за да влязат в Мътна вода, трябва 2 пъти да минат край ДК!!! И той си стои празен?!?!?!

Санса в открит спор с Джон? WTF!!!! Не ми се пише повече. Ще изгледам сериала като аниме и ще си чакам книгата....

# 483
  • Вестерос
Точно за корабите и аз си мислех Grinning Grinning

За психопатската усмивка на Аря накрая не ми се и говори даже. Не към Церсей, а към Джофри захожда.

# 484
Ужас! Тотален фенфикшън ...  Не знам откъде да започна. Най-много ме е яд, че съсипаха образа на Аря ... от детето-отмъстител до масовия убиец, чието психично влечение към убийството съперничи само с това на Церсей. Кой от тези Фрей й беше в списъка? Жеста да не отрови "жена си" беше толкова жалък опит да се замаже психопатското поведение. ЛКС, която е зомби , като хване враг го съди (поне малко).

От къде Юрон ще има 1000 кораба? Колко войска може да вдигне един оцвъкан от птиците остров тотално прегазeн преди 20г. ... 5000-10000? Какви са тия кораби с по 5 души екипаж!?!? И роби да имат ... колко да са?
Тия 1000 кораба за да влязат в Мътна вода, трябва 2 пъти да минат край ДК!!! И той си стои празен?!?!?!

Санса в открит спор с Джон? WTF!!!! Не ми се пише повече. Ще изгледам сериала като аниме и ще си чакам книгата....
Е, какво иначе да е като липсват книги и ДиД вече действат по консултации с Мартин, ако не и по своя преценка, знае ли ги човек.
ЛКС не е била незряло диво момиченце, когато са екзекутирали баща и пред нея и от този миг е трябвало да расте сама в неприветливия свят на Мартин. Това може би обяснява поведението на Аря...
Тифани Hug
Скрит текст:
Извинявам се, и на мен ми беше досадно да се обяснявам за нещо толкова прозаично. За съжаление става пред всички и се получи така. И все пак си спестих разни квалификации по адрес на други потребители Wink

# 485
П.П. Електра, а какъв е проблема да се слага в скрит текст? Не всички могат да четат темата без да виждат какво пише вътре Wink
Никакъв, докато я има старата версия (новата и аз не я харесвам), просто не искам да се карате/спорите повече Simple Smile

И ние много се смяхме със Сам. Чак се чудя как накрая не го дадоха тънък като фиданка Joy

# 486
  • Вестерос
Доколкото знам Мартин им е казал как ще свърши всичко, а оттам нататък те си измислят историята , за да напасват към края. В книгите развитието ще е друго. Затова и след 5 сезон западна сериала, което си личи и по рейтинга. За да опростят и си спестят някои ключови герои натвориха такива неща, че мама мия.

# 487

Не беше лоша серията.  Много се надявам предсказанията ви да не се сбъднат и накрая да гледаме сватбата на Джон и Денерис. По-всичко личи, че тя е любимката на Мартин

Искам да ви питам нещо. Денерис нали е леля на Джон, а тя не е ли по-малка от него? Той преди нея ли е роден?

# 488
Актьорът, който играе Сам, беше разказвал как някакви фенове го пресрещнали на улицата и го попитали за толкова време живот на Вала как не е отслабнал Grinning Той им казал нещо като "В сериал с магия и дракони, единственото лишено от логика, което намирате, е теглото ми?" Grinning
Мен ме забавляваше и самата режисура, някак съвременно звучеше и не е похват, който са използвали до сега в сериала.
Тифани, и аз съм слушала интервюта (а май и в старите теми сме коментирали), че финала ще е еднакъв и за книгите и за сериала, просто пътя до финала ще е различен. Аз се чудя издателите на Мартин как не са го фалирали вече, много се бави с книгите. Даже се чудех дали не са решили с излъчването на последния сезон да пуснат всички оставащи книги. Обаче от гледна точка на печалбата им, май не е много добре да пускат няколко книги едновременно, знам ли.
Определено разчистването на герои на едро в последния сезон звучи като олекотяване на бюджет, за да има за ефекти Grinning
На мен пък вчера две неща не ми харесаха - едното е как Бран мина през стената, без да разберем дали все още носи белега от КнН на ръката си (това защото съм любопитна не ми хареса, иначе от гледна точка на сюжета си е ок да има напрежение) и другото - като показаха КнН с армията му просто ей тъй. В смисъл знаем че има огромна армия и отива на юг, да, добре, видяхме че има и великани в армията и какво друго.

# 489
Спрете да сравнявате книгите и сериала, одавна са различни. Което за мен е по добре, накрая в книгите ще има какво да се прочете и какво да ни изненада.  Е на някои няма да им хареса края на едното или на другото, но такъв е живота. 

Гледайте сцената със картата на пода, Церсей и Джайм. Нещо направи ли ви впечатление Simple Smile

# 490
"Север помни".
Първата сцена беше впечатляваща, харесва ми Аря и все по-уверения Джон.
Давам спойлер за 2 епизод на руски. Същият автор, беше пуснал спойлер за 1 епизод, който се оказа на 100% достоверен.
Скрит текст:
Эпизод начинается бурей и дождем. Мы переходим в зал с расписным столом на Драконьем Камне, где проводится заседание Малого Совета Дени. Присутствуют Дени, Тирион, Оленна, Эллария, Яра, Теон, Варис, Миссандея и Серый Червь. Они обсуждают стратегию завоевания Вестероса. Оленна, Яра и Эллария советуют атаковать Королевскую Гавань полной мощью, что заняло бы максимум день.Тирион и Варис не согласны. Они советуют сперва завоевать доверие и лояльность лордов, так как не следует быть известной как "Королева Пепла", и у Серсеи и так уже много врагов. Тирион советует отправить флот в Дорн, чтобы атаковать столицу как только армия, дополненна людьми Оленны возьмет Утес Кастерли. Идея в том, чтобы завоевать Вестерос нормально и не позволить дотракийцам грабить и насиловать. Иначе народ не будет поддерживать Дени. Дени обращает внимание на Вариса и ставит под вопрос его верность. Она ему напоминает, как он и его союзники продали ее дотракийцам. Варис говорит, что Роберт не был хорошим королем в основном потому, что ему было плевать на все это. Он хочет правителя, который заботится о людях и не правит ради славы и власти. Варис говорит, что не собирается давать клятву абсолютной верности, так как его абсолютная верность принадлежит народу, пусть даже прямо сейчас его казнит Серый Червь или его скормят драконам.
Затем все уходят, но остается Оленна, которая дает Дени совет как опытная женщина. Она говорит, что Тирион умен, но она пережила многих умных людей потому, что не слушает их. Оленна называет большинство людей овцами, но говорит Дени что та на овца, а дракон и говорит "так будь же драконом."
Затем Миссандея говорит Дени, что приехала Мелисандра. Они все идут ее встречать. Дени с Мелисандрой говорят на валирийском о красных жрецах. Мелисандра говорит о большой угрозе с севера и намекает на то, что Дени - Обещанный Принц. Дени говорит, что она не принц, а королева. Миссандея делает замечание, что на валирийском слово "принц" не имеет пола, поэтому это может быть и мужчина, и женщина. Мелисандра говорит, что пророчества опасны. Она также настаивает на том, чтобы Дени встретилась с Джоном, чтобы он ей рассказал обо всем, что он видел. Тирион удивлен, что Джон теперь Король Севера. Он тоже советует Дени встретиться с ним и ручается за него, сказав, что он был бы замечательным союзником. Дени соглашается и говорит Тириону отправить ворона в Винтерфелл, вызывая Джона на Драконий Камень, чтобы тот преклонил колено.
Затем идет сцена секса Серого Червя и Миссандеи. Она беспокоится за него, что он идет на войну, но затем начинается секс и Серый Червь делает ей кунилингус.

Винтерфелл. Молодые люди и мальчики тренуруются с мечами и луками. Санса читает письмо Тириона и говорит, что это скорее всего ловушка. Джон читает последнее предложение: "Карлик всегда бастард в глазах отца." Джон знает, что это точно Тирион, но все равно решает, что ехать не безопасно.

Королевская Гавань. Серсея собрала лордов Вестероса и говорит им об угрозе Дени и ее дотракийцев. Она дает им выбор: либо они с ней, либо они потеряют свои дома, а их жены и дочери будут изнасилованы. Лорды соглашаются, хоть и колеблясь.Здесь Рендилл главный и знакомый нам лорд. Он замечает, что те, кто не соглашаются с Серсеей вскоре умирают. Они уходят, а Джейме следует за Рендиллом. Он ему предлагает стать его главный генералом армии и высокий пост. Рендилл соглашается.

Старомест. Сэм и архимейстер у Джораха. Мейстер говорит, что уже слишком поздно. Ему осталось жить 10 лет, но через полгода он уже сойдет с ума. Его надо отправить жить в руинах Валирии. Затем они в библиотеке. Сэм снова пытается переубедить мейстера, сказав, что некий старый мейстер в прошлом уже изцелил двух человек от Серой Хвори. эброз говорит, что да, но этот мейстер потом сам умер от Серой Хвори и сама процедура очень опасна, поэтому запрещена.

Винтерфелл. Джон полуает еще одно письмо, но теперь от Сэма, где тот ему пишет, что под Драконьим Камнем точнп есть драконье стекло. Джон теперь уже убежден, что надо туда ехать, а иначе все умрут. Джон снова собирает всех лордов, оповещая их о своем решении. Они все и даже Лианна недовольны, а Санса говорит, что это глупо. Джон говорит, что все будет в порядке и что оставляет Сансу за главную. Кадр с хитрым лицом Мизинца, мол "сейчас я буду плести интриги". Затем идет сцена в крипте. Джон смотрит на статую Неда. Приходит Мизинец и говорит, что ему нравился Нед и что очень жаль, что все это с ним случилось. Джон говорит, что Мизинцу не следует здесь быть. Мизинец извиняется и говорит, что просто хотел поговорить, так как им не представилось возможности до сих пор. Джон его игнорирует. Мизинец говорит, что Джону следует сказать "спасибо" за спасение. Мизинец начинает вспоминает свою любовь к Кейтлин. Хоть он и был обижен, но понял, что она вышла за Неда. Но теперь он любит Сансу, как любил Кет. Мизинец едва заканчивает предложение, как Джон прикладывает его к стенке. Говорит, что если тот хоть тронет Сансу, он его убьет. Конец сцены.

Старомест. Сэм ночью проникает к Джораху в палату и лечит его. Джорах должен молчать, пока Сэм Болтон буквально отрезает куски кожи с его тела скальпелем. Очень много мекой белой жидкости. Как только Сэм собирается срезать кожу с груди Джораха мы переходим в таверну.

Таверна. Монтаж слкеивает резаие груди и вилку, которая режет пирог с белым кремом. Арья встречает Пирожка и тот ей предлагает пирог. Она его пробует и ей нравится. Пирожок начинает рассказывать о том, как правильно готовить пироги, что больше никто так не делает и т.д. Арья говорит, что она не совсем так готовила пироги. Пирожок не совсем понимает, о чем она. Она слышит, что Джон стал Королем Севера и решает отправиться домой, вместо КГ.

Привал. Арья отдыхает у костра, когда ее лошадь подает знаким беспокойства. Затем ее окружает стая волков. Выходит Нимерия и она огромная. Самый большой лютоволк в сериале. Арья пытается убедить Нимерию пойти с ней в Винтерфелл, но та не хочет. Арья понимает, что они обе уже не те, что были прежде. Нимерия уходит.

Морское сражение. Эурон убивает Нимерию, задушив ее и повесив с борта. Обару убивает двумя мечами.Эллария и Тиена захвачены, а Теон поставлен в ситуацию, где нужно либо бежать, либо сражаться. Эурон приставляет нож к горлу Яры и та умолает Теона спасти ее, но тот убегает. Теон в воде смотрит на горящий флот и корабль Эурона уплывает. Конец серии.

# 491
  • HH
Tiffany Aching, по смисъла на правилата на форума не съм спамила Wink Айде сега обясни на майката на спойлерите и кралицата на старата версия на форума, в предните теми колко пъти се е обяснявало да не се спойлва още от понеделник сутрин. Не е за пръв път да се коментира сега, налииии. Grinning Grinning Grinning
Катя, не е въпрос до моя личен кеф, въпроса е принципен. И дори от телефон можеш да използваш пълната версия на новия форум и да си сложиш скрит текст. Diavolo даже ти разясни и как стои въпроса с коментирането на филми и сериали изобщо.
Джони, споко човек, чети малко по-концентрирано Simple Smile С никакви скири текстове нямам проблем, със спойлването е проблема.
Diavolo, викаш Санса е добра ученичка Grinning
Bradley Cooper, хахах, как ще превъртиш Аря Wink Вчера се бъзикахме с мъжа ми докато гледахме, че Аря е най-ефективна от всички Старки, трепе ги на едро Grinning
Другата седмица по-добре влез в темата след като си гледала, щото като я изгледам неофициално в понеделник сутринта в официалната страница на НВО, ще си напиша коментара, както мога, защото нито съм виновна че смениха версията, нито че имаш време да ни дебнеш и да мрънкаш.

Някой пита за тялото на Аря, мисля че у телата се променят, защото иначе мъжете ще могат да взимат лицата само на мъже и същото би важало и за жените. А идеята е всеки да може да се превъплащава във всеки .

# 492

Гледайте сцената със картата на пода, Церсей и Джайм. Нещо направи ли ви впечатление Simple Smile

Ами нищо не съм забелязала  newsm78
Я кажи  Praynig

# 493

Ами нищо не съм забелязала  newsm78
Я кажи  Praynig
И аз тъй Simple Smile

Катя, спри се, прекаляваш.

# 494
Ужас! Тотален фенфикшън ...  Не знам откъде да започна. Най-много ме е яд, че съсипаха образа на Аря ... от детето-отмъстител до масовия убиец, чието психично влечение към убийството съперничи само с това на Церсей. Кой от тези Фрей й беше в списъка? Жеста да не отрови "жена си" беше толкова жалък опит да се замаже психопатското поведение. ЛКС, която е зомби , като хване враг го съди (поне малко).

Юрон и аз не мога да разбера откъде да има 1000 кораба. Каза се да не сравняваме книгите,ама  в случая няма как - В Танца се каза, че Виктарион потеглил с цялата Желязна флота (сто кораба), на Юрон едва ли са му останали и 30 кораба, като се има предвид че и Аша му отне 13?.. Къто ги обсъждат в Чертога ,Харис Суифт и компания  коментират в "Танц с дракони" че тази бройка - 1000 кораба е силно преувеличена, не може да са повече от 300 кораба и пак са много (като споменаха бройката 300 някой бе изказал съмнение, че на някой са му се привидели двойно). Някой има ли представлява какво 1000 кораба?*

решението на Санса да търси мъст, срещу хората подкрепили  Рамзи е дребнаво, половината поен го бяах подкрепили от страх за близките си-. В такъв момент Санас не се различава много от Станис, който исакше да реже глави, защото някои от васалиет му подкрепили Ренли или Джофри, понеже  Ланистърите имаха   заложници**,  Ренли бил по-силен от него. Решението да се противопоставя открито на Джон пред всичик бе пълан идиотщина.  Ще перифразирам  една мисъл на Джон конър от Терминатор 2 "какъв военен лидер ще стават, ако собствената ми майка не ми се подчинява и не ме уважава"? може да се каже за Санса. какъв Крал ще е Джон , ако собствената му сестра/братовчедка оспорва решенията му пред васалиете му? За такоав нещо на Слинт му се изтърколи главата,   Дж. Сн. бе само Лорд командир, сега е Крал. Дрязгите трябав да бъдат забравени, Врагът чука на портите - Старки, Ланистъри, Баратеони трябав да станат едно цяло.

На мен пък ми харесав как представят Аря.концентрирана да си отмъсти на тези които избиха семейството й. В същото време в нея има човещина, което лиич при срещи със случайни хора, като артистката, в Браавос, която я приюти или като срещата с войниците. Просто Аря е твъред много "СТарк", затова и не стана безлика. СТрог съдия е тя, много прилича на Джон, но Джон е по-скоро съдия, а тя -екзекутор.

*И при това в тези 1000 трябва да влизат корабиет на Вик, т.е. цялата желязна флота, която се отдели от Юрон...

**Припомням че и Мандърли имаха заложници и до последния момент не бяха ясни. Трябва ли да бъдат убити? ами Кервин? Ами Гловър? че то половината северянци ще се окажата изменници, по логиката на Санса.  да не говорим че Ъмбър ако ще го съдъм заради баща му, трябва ли да го награждаваме заради чичо му?

Последна редакция: вт, 18 юли 2017, 11:43 от Джон Сняг

Общи условия

Активация на акаунт