Game of Thrones Teмa 25 - "He brings the storm."

• 82 667
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
 Абсолютно!
От целия този диалог най-добрата част е където Джон казва поредната мъдрост на баща си (този път е интересно, защото разбираме, че Нед се е пазил да не казва гадостите пред момичетата, в което има смисъл*) но този път я споделя със близък човек - Санса.

*Имаше една реплика, че Кралят седи на трона, а Ръката управлява, която Нед я знаеше, че Кралят си храни, а Ръката бърше л---та. На Бас, че Нед не е посмял да каже тази реплика пред Санса и Аря.

# 556
Аз не твърдя, че няма драма, а че са на различно мнение

# 557
 Именно в това е драмата. Предполага се, че когато застанат пред васалиет си трябав да са на едно мнение, и  да да демонстрират единство, независимо , колко си подливат вода, зад гърба един на друг.

Санса, явно искат да ни я покажат че се съхранила като Старк. Или просто заради омразата към Ланистъри и Болтъни в момента се влияе от емоции.
Джон  беше Лорд командир, сега е Крал, освен това има мисия, която изискав обединението на целия свят - Старки, Ланистъри, Тирели, мартели , Грейджои.... В това си качество той сега е далеч от дребнавостите, да сече глави. Ако има проблема с някого винаги може да го прави на Стража, срещу клетва, където да започне живота си наново. На всеки се дава втори шанс. В известен смисъл това е и реабилитация на баащ му - Нед Старк не получи своя шанс,  да остаен жив, въпреки че направи каквоот поискаха от него.  Джон не мъсти, а избира пътя на опрощението в името на голямата мисия.

# 558
  • Варна
 И аз не мисля, че ще има драма. Санса е потенциалната Господарка на Арин ... ако трябва да избира м/у ЗХ и ОГ, за мен няма съмнение кое ще избере ... чрез Суит Робин или Хари ... Санса Арин.

# 559
И за мен Санса без да иска с противоречието си, му изписа вежди пред останалите, защото той много фино и умно се измъкна от уловките и. Според мен тя ще се поучи от него и ще започнат да си говорят преди такива събития.
А тази сцена си беше просто продължение от с.6, когато го коронясаха и просто не са имали време за каквито и да е подготовки предварително

# 560
  • Варна
И аз не мисля, че ще има драма. Санса е потенциалната Господарка на Арин ... ако трябва да избира м/у ЗХ и ОГ, за мен няма съмнение кое ще избере ... чрез Суит Робин или Хари ... Санса Арин.

Арин си има владетел, Сладкия Робин не се е застягал да умира.
 Санса би могла да претендира и за Дредфорд, там няма друг законен владетел.
Въпросът е какво иска тя. Кутрето и го зададе, но не получихме задоволителен отговор.

# 561
нарочно не влизах в темата докато не изгледах първи епизод днес. Лично съм разочарована аз, очаквах повече. На мен май ми се иска Джон най-после да разбира коя е майка му, всичко друго ми бледнее докато това не се случи. Защо си мислих, че ще е в първи епизод
Тези с огъня каква роля имат изобщо и как са свързани с целия сюжет? Много са ми странни, на някой роднина ли ще излезе този с превръзката на окото.

# 562
 Хексе, Веско смесва книжната героиня с филмовата. Очевидно. Сладкия Робин го показаха един или дав пъти как кара разни хора да "летят", но иначе не е болен. Хари въобще го няма.

Берик бе човек на Нед, но след смъртта му е сам за себе си.  нещо като нашите "кърджалии", има една малак дружинак и с нея сктитоства насам-натам в името на "великата шаячна правда", като кара разни хора да им дават подслон, храна и пари.
Много се дразня колко е Хрисим Сандор, а в началото трепеше по осем души наведнъж.

понеже някой каза, че сцената в еп. 1 била просто продължение от с.6 и не са имали време да говорят предварително.

Значи в сезон 6, като имаха вреем да говорят, Санса на всяка стъпка се съмняваше в него и до края не му каза, че ще доведе помощ, а изчезна някъде безследно и го остави да се притеснява и за нея допълнително. Постоянно оспорва властта му. На теория го оставя да управлява, но това е, само защото знае, че никой няма да й даде на нея да упрявлява, много й се иска да дърпа конците изотзад, а не знае как.

Последна редакция: вт, 18 юли 2017, 17:52 от Джон Сняг

# 563
  • Варна
Тези с огъня каква роля имат изобщо и как са свързани с целия сюжет? Много са ми странни, на някой роднина ли ще излезе този с превръзката на окото.

Все едно да питаш Мелисандра какво общо има със сюжета.Simple Smile

# 564
Дано имат обяснение откъде се взеха тези 1000 кораба.
В миналия сезон, след като Теон и Яра му откраднаха "най-добрата част от Железния флот", се обърна към останалите 7-8 прошляка около него и им дръпна една реч да му построят 1000 кораба и ще им даде света. И ей на, хората са изпълнителни, това ти е обяснението. Да се чуди човек как тия строители супермени не са завладели целия свят досега.

С по-малкото серии на сезон ще имат пари за ефекти и масовки, но сюжетно толкова евтинее на моменти, че не е истина. Обида е не само за книжния първоизточник, но и за нивото на HBO. И в БГ сериалите сценаристите не са чак толкова неадекватни.

# 565

Все едно да питаш Мелисандра какво общо има със сюжета.Simple Smile

По моя си логика, този с превръзката ще изиграе ключова роля за убиването на Кралят на нощта. Все пак е безсмъртен и не може да бъде превърнат в бродник. Laughing

# 566
Берик не е безсмъртен, но този който го връщаше досега, в последствие върна и Джон. Връзката е много интересна дори.

# 567
 Абслютно. Този който го връщаше, върна и Кейтлин, , върна и Джон, а реално и Сандор има "огнена закваска" (Р'хлор го пощади). в книгите огнените жреци са ми много интересни, а те не са един и двама, но във филма, са орязани до Торос и Мелисандра, Мокоро например не го видяхме по разбираеми причини. жалко, защото всяко инфо за Р'"хлор е безценно.

Берик не е безсмъртен, някъде коментирах, че има квота от 7 умирания отвъд която не могат да те съживят.
Кейтлин едно умиране
Джон едно умиране
Берик - седем умиранияя

освен това ако ти отрежат главата жреците на Р''Хлор не може да те съживят.

# 568
Аз не съм чела всички книги и дори не знам, че Кейтлин е била върната. Разсъжденията ми са лаишки на база филма. Laughing

# 569
Ами Хексе, да, лично за мен няма драма между тях. И по-рано казах че това си е мое мнение и никой не убеждавам в това, само си коментирам.
В случая Санса му противоречи публично за нещо, за което самата тя влиза в конфликт - и Кутрето реално ги предаде пък после се появи да им помага... нито го е изгонила, нито убила. Защо и лордовете на Севера да не получат опрощение в замяна на мечовете и лоялността си.
Санса и Джон могат да спорят и да са на различни мнения без това да създава драма между тях или да им влияе на лоялността, според мен. Нед не одобряваше всичко което прави Робърт, спореха, но му беше верен до смъртта си без да има драма между тях.

Общи условия

Активация на акаунт