Ембрионът изостава с една седмица в развитието.

• 5 249
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте,

бременна съм в единадесета гестационна седмица (10+4). Това ми е втора бременност след един ранен спонтанен аборт. От самото начало имам леки прокървявания, винаги еднократни и при преглед не могат да ми кажат от къде идват. Най-вероятно проблем с хормоните. Снощи, след поредното прокървяване отидохме в болницата. Дежурната лекарка търси около три минути сърцето. Първо видя, че кръвният поток на бебето е в норма и чак тогава намери сърцето и чухме пулс.  Видях го и как се обръща  Heart Eyes Това, което ме притеснява много е, че размерите на бебето са 28 мм. Лекарката в спешното нищо не ми каза след като попитах дали бебо си отговаря на седмиците, но според таблицата коята имам, този размер отговаря на десета седмица (9+2). На контролен преглед мога да отида най-рано на 10.11. Ще съм ви много благодарна, ако някой сподели опит с разминаването в седмиците, след като вече е установен сърдечен ритъм. Най-големият ми страх в момента е бебо да не спре да се развива. Благодаря ви.

# 1
Една седмица напред или назад не трябва да те стряска, щом сте видели кръвоток и има нормална сърдечна дейност. По-натам ще има разлика от между крачета, глава, корем и т.н.

# 2
  • София
За началото на бременността не знам, но аз като бях към края също имаше разминаване в седмиците,а накрая бебето си се роди почти на термин 3450 г, а я изкарваха с по-малки размери. Така че предполагам,че и при теб може да е това.Измерванията, които правят никога не са достоверни на 100 %. Щом лекарката не ти е казала нищо едва ли има проблем.Желая ти спокойствие и едно прекрасно бебче. Heart Eyes

Последна редакция: сб, 29 окт 2016, 13:14 от sea.sea

# 3
На мен през цялото време ми обясняваха, че изостава с около две седмици и че е с ниско тегло. Всеки месец ме викаха на видеозон. Имам право само на три. Побъркали ме бяха. Отидох да раждам и ми казаха, че ако имам късмет ще е 2 кг. Десет часа по-късно се роди 3.300. Така и не разбрах имаше ли нещо или докторите нещо бъркаха. Уж всеки път ме гледаше различен.

# 4
  • София - Варна
Какъв кръвоток към бебето в тази ранна седмица, за Бога?!?!
Та то няма нито плацента още като хроата, нито пъпна връв, че да се мерят кръвотоци...
И винаги когато не знаят причината за кървене или зацапване, изтърсват, че всичко е на хормонална основа!
Елеин, иди на свестен лекар да намери причината за зацапването ти!

# 5
Благодаря за успокоението  Hug За кръвотока, може би аз не съм се изразила добре или загубила в превода  Embarassed Точните думи на лекарката бяха, че ембрионът е добре снабден с кръв, даже ми го показа в различен цвят. Лошото е, че тук не ти обръщат особено внимание преди втория триместър. Всички казват, че толкова рано често има зацапвания и няма какво толкова да се направи... Изписаха ми дуфастон и магнезий. Досега не съм се и притеснявала ужасно много за зацапването, защото бебо се развиваше даже малко по-голям от стандартните измервания. Сега с това изоставане обаче, много ме уплаши.  Надявам се до десети да си навакса размерите и всичко да е наред.

# 6
  • София - Варна
То наистина няма какво да се направи, ако е тръгнало нещо да става.
С Дуфастон, ако нещо ще става, само ще се забавят нещата с изхвърлянето.
Ако нещо не е наред с ембриона, нивата на прогестерон не са адекватни и оттам идват зацапванията.
Ако пък с ембриона всичко е наред, то в много редки случаи причините са хормонални.
И с двете си бременности имах зацапвания, с втората дори до 20-та седмица. Ембрионите се развиваха добре. Моткаха ме, че всичко било хормонално, пиех Утрогестан и Дуфастон като луда по лекарска препоръка, зацапванията не спираха.... Докато с втората бременност един лекар не видя, че имам хематом в матката и от него зацапвам.
Забравих да кажа, че си бях изследвала нивата на прогестерона на своя глава и бяха свръх-високи. Това преди прием на Дуфастон или Утрогестан.

Последна редакция: сб, 29 окт 2016, 14:56 от afrikancho

Общи условия

Активация на акаунт