Домашни в почивните дни

• 34 070
  • 408
  •   1
Отговори
# 30
  • Ямбол
Е, прегледах го това златно, всъщност вълшебно, ключе - по три задачи на страница, много от които да свържеш 30 с тридесет, да преброиш жълъдчетата в една купчинка и да запишеш числото или да оцветиш три балона, според резултата в тях. Със сигурност ще му отнеме по-малко време и усилия от само единия преразказ.

# 31
При нас домашното за тези 4 дни е да се напишат по 10 пъти няколко думи по английски и да се направи поправка на едно съчинение, писано в клас. За трети клас става въпрос.

# 32
Много, много е сбъркана системата и става по-зле. И все повече учителите разчитат на подготовката в къщи. Само това ни се повтаря на родителските срещи - как трябва да се занимаваме с тях в къщи, как трябва да им обясняваме, колко лоши родители сме, незаинтересовани. Но как да стане това, като съм до 17ч на работа, докато се прибера, напазарувам, докато сготвя и то все набързо е станало 19-20 часа. Главата ми гръмнала от напрежение през деня и започвам по нощите да обяснявам и помагам по всички предмети. А децата са две!!!
Занималнята не ми е вариант - учителката ми е била съученичка и едвам докарваше тройката.
Големият ми син е 6-ти клас и редовно седи до 21ч да учи. Това ако е нормално, не знам!

# 33
  • Варна
Много, много е сбъркана системата и става по-зле. И все повече учителите разчитат на подготовката в къщи. Само това ни се повтаря на родителските срещи - как трябва да се занимаваме с тях в къщи, как трябва да им обясняваме, колко лоши родители сме, незаинтересовани. Но как да стане това, като съм до 17ч на работа, докато се прибера, напазарувам, докато сготвя и то все набързо е станало 19-20 часа. Главата ми гръмнала от напрежение през деня и започвам по нощите да обяснявам и помагам по всички предмети. А децата са две!!!
Занималнята не ми е вариант - учителката ми е била съученичка и едвам докарваше тройката.
Големият ми син е 6-ти клас и редовно седи до 21ч да учи. Това ако е нормално, не знам!

На същия хал съм,само дето работя до 18,00 и докато се прибера станало 19,00 ....

# 34
Лошото е че децата също са изморени, и може да обясняваш до безкрайност, но нищо да не влезне ooooh!.

# 35
  • Sofia
И аз не смятам, че вечерното учене в къщи в делнични дни е вариант. Децата са стояли 9 часа в училище, повечето от които са учили. После са били евентуално на друго занимание (моите 3 пъти седмично са на тренировка). Прибираме с в 19-20ч, а в 21.30 лягат. Кое по-напред за 2ч - да се изкъпят, да вечерят, да се видим все пак, макар и за малко (защото общуването ни през седмицата е сведено до минимум, а го намирам за важно), да поиграят (защото все пак са деца) или да учим? Да не говорим, че и аз в 20 ч вече нямам сили.  ooooh!

# 36
Абсурдно е децата да трябва да са нонстоп претоварени. Това в никакъв случай не може да дава успешни резултати. Процесът на учене трябва да се организира така че в рамките на деня да имат интензивни момент в училище , но и възможност и за необходимата почивка след това. Под постоянно напрежение се постига преумора и незаинтересованост.

# 37
  • На морето!
Ние заедно с учителя измислихме правило. Учи се и се пише максимум до залез. Стане ли тъмно се прекратява  с писането на домашни- в училище и у дома. Ако някой не е успял да се организира и справи за това време си носи отговорността и последствията. Разбира се, това е при условие, че няма да пише 105 преразказа и 528 задачи по математика. Четенето на книги не го квалифицирам като учене, то е трябва да бъде удоволствие. По мои наблюдения децата наистина се претоварват и колкото по-бързо и леко се справя едно дете, толкова повече задачи му се дават, в което не виждам логика.  Crazy

# 38
Скрит текст:
Моля, споделете вашите учителки дават ли на децата ви домашни за почивните дни и колко? Става дума за начален курс. Опитвам се да разбера дали ние сме попаднали на свръхамбициозна учителка или програмата е претоварена.
Нашата учителка (2 клас сме) като чуе ваканция и пощръклява. Дава огромни домашни. Сега за тази ваканция от 4 дни е дала 4 диктовки, 4 преразказа (при положение, че още не са учили какво е преразказ и не им е обяснено как се прави) и 14 стр. задачи по математика.  ooooh! Което значи поне по половин ден учене във всеки от почивните дни.
Лично мен това ме дразни много. Първо, защото децата имат нужда от почивка. Стоят в училище и учат по 9 часа на ден. Нали ваканцията се дава за да си починат? Или аз съм в грешка?  newsm78 Все си мисля, че някой ден ще им изгърмят бушоните, ако ги натискаме прекалено много и не им даваме почивка. Второ децата са ваканция, но родителите работят. Поне повечето. Някак си ми идва в повече по половин ден да се занимавам с диктовки и преразкази. Да не говорим, че за да седнат децата да пишат в къщи е страшна борба и канъдрми. Не само при моите, всички майки се оплакват от това.
Та споделете как е при вас? Аз ли съм в грешка или учителката прекалява с домашните?
 newsm78
Ненормална работа   Crazy

# 39
Ние заедно с учителя измислихме правило. Учи се и се пише максимум до залез. Стане ли тъмно се прекратява  с писането на домашни- в училище и у дома. Ако някой не е успял да се организира и справи за това време си носи отговорността и последствията. Разбира се, това е при условие, че няма да пише 105 преразказа и 528 задачи по математика. Четенето на книги не го квалифицирам като учене, то е трябва да бъде удоволствие. По мои наблюдения децата наистина се претоварват и колкото по-бързо и леко се справя едно дете, толкова повече задачи му се дават, в което не виждам логика.  Crazy

В кой клас те?

# 40
За 9часа в училище в начален курс не би ли трябвало да са свършили и обяснили всичко? Ако има нещо дребно, да остане за събота и неделя. За мен това е несвършена работа на учителите.

# 41
  • На морето!
Ние заедно с учителя измислихме правило. Учи се и се пише максимум до залез. Стане ли тъмно се прекратява  с писането на домашни- в училище и у дома. Ако някой не е успял да се организира и справи за това време си носи отговорността и последствията. Разбира се, това е при условие, че няма да пише 105 преразказа и 528 задачи по математика. Четенето на книги не го квалифицирам като учене, то е трябва да бъде удоволствие. По мои наблюдения децата наистина се претоварват и колкото по-бързо и леко се справя едно дете, толкова повече задачи му се дават, в което не виждам логика.  Crazy

В кой клас те?
Пропуснах да кажа  Blush - 3ти.

# 42
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
При нас (за средната, иде реч), учителката още на първата родителска среща каза, че домашни у дома няма да се пишат и забранява събота и неделя да се учи ... Е, при 8 часа в училище трябва да е научено ... И сега няма домашни за ваканцията ..., но аз съм си "луда" ... има помагала по математика и БЕЛ и има по 2-3 страници на ден да пише, защото аз настоявам ... Е, вярно, че за сега са числата до 5 и буквите - а,е,о,у ... , но смятам, че навик за учене се изгражда всекидневно и за това я карам да пише ...

# 43
За 9часа в училище в начален курс не би ли трябвало да са свършили и обяснили всичко? Ако има нещо дребно, да остане за събота и неделя. За мен това е несвършена работа на учителите.
Много често се получава така, че в занималнята е зверилник и децата не успяват да научат нищо. Така, след 8-9-часов престой в училище, започва реалното учене и писане на домашни вечер. Това е пълна идиотщина.

# 44

Защо не помислиш за частна занималня? Едни приятели пращат и двете си деца на такава и са страшно доволни. Не са виждали нито домашни, нито са изпитвали по разказвателни предмети - всичко си се учи в занималнята, а голямото дете е с доста висок успех в училище. Едното дете е в 1-ви клас, а голямото в 6-ти  Peace

Общи условия

Активация на акаунт