Падат есенни листа, а в ЮНЧЕТАТА тупкат сърчица- тема 2

• 35 111
  • 731
  •   1
Отговори
# 675
  • София
И моята ендокриноложка каза, че е добре да е около 1.

# 676
Desert^girl, и аз съм с ИР. Пиеш ли метформин или си го спряла?

Не, не го пия. Спрях го малко на собствена глава лятото. Още около 2 месеца преди да започнем да правим опити, тъй като аз винаги много съм повръщала и разстройство от него и не можех да бъда пълноценна изобщо. Само си мечтаех и чаках момента да я спра тази гадост честно казано. А и също така реших, че ми се струва опасно за детето. Предната ендокриноложка ми каза, пий го докато разбереш, че си бременна, но аз започнах да пия Л-тироксин и зарязах метформина. И сега когато ходих на преглед при тази ендо, тя ми каза миналата седмица, нали не пиеш никакъв метформин. Тъй, че явно случайно съм уцелила.  Joy
Аз специално ходих да си правя изследвания преди да правим опити, казаха ми че всичко е ок. Гледам на повечето мами тук ТСХ-то си им е доста по-ниско. МОето беше 3, и ми казаха, че това е стойност с която нямам проблем да си живея, освен когато съм бременна, и само тогава трябва да пия Л-тироксин, тъй като детето в началото няма собствена щитовидна жлеза. След като родя, не е нужно да го пия повече. Това ми го потвърдиха двама ендокринолози. Тъй, че момичета и аз не знам, защо някои казват да падне под 1. На мен през септември ми беше 2 след приема на 25 мг и сега ми го вдигнаха Л-тироксина на 50 мг, с цел да стане 1. И това ще бъде, няма да се променя повече, после сигурно ще го намалят пак, когато свърши първия триместър.

# 677
Оф това пиене от л- тироксин на здрави хора никак не ми харесва. Майка ми е с Хашимото. Според последните данни изкуствени хормони правят щитовидна мързелива и произвежда помалко хормони от колкото наистина може. Затова тя се опитва да я стимулира с фитотерапия и спорт, освен товп През лятото Когато е в Бг намалява хормоните, защото от слънцето щитовидна почва самостоятелно да произвежда повече хормон. Така че Момичета внимавайте с тези хормони, нали разбирате че това е една бизнес индустрия...

# 678
Ами аз реших да се доверя за това нещо на лекарите, тъй като ми се струва опасно за здравето на мъника растящ в мен, и защото прочетох, че това с липсата на щитовидна жлеза в началото е вярно и си казах по-добре да не рискувам.

# 679
И аз така  Peace

А относно Метформина - на мен пък ми казаха да си го пия.
И в Щерев, и в КИРМ Плевен ....

И аз си го пия  Peace
НО нямам ИР

# 680
И аз така  Peace

А относно Метформина - на мен пък ми казаха да си го пия.
И в Щерев, и в КИРМ Плевен ....

И аз си го пия  Peace
НО нямам ИР

А защо да го пиеш ако нямаш ИР ?

# 681
  • София
 По мнение на гинеколога ми  1.77  на ТСХ в 6-7 седмица е ок. Не съм сигурна дали съм права,но ако някой ми беше казал да пия хормони за да си намаля ТСХ-то при тези условия с оглед на това, че никога не съм имала проблем с щит жлеза, щях да се възпротивя и щях да търся друго мнение.Изобщо не ми харесва идеята   да се пият подобни лекарства без сериозна причина. Това си е лично мое мнение.

# 682
Малее, само аз ли се будя посред нощ като кукуряк Grinning нещо се случва с часовниците в мен.

Какво е отношението ви към лютото? Уж не било вредно, но се замислих. Днес сложихме лют червен пипер на манджата, щото го объркахме, та после ни пищяха ушите  Laughing но не се оплаквам от нищо. Чувала съм, че чрез люта храна се предизвиквало раждане при преносване на плода, но май са бабини деветини. Хапвате ли малко люто?

Гледам, че говорите и за кръвни проби, в коя седмица ви ги взимат, има ли определен момент за това? На мен докторът ми каза да отида чак в началото на декември за следващ преглед, тогава ще си правя и кръвните. В девета седмица влизам в момента.

# 683
И аз по това време на нощта куквам 😄😄😄

# 684
  • София
Малее, само аз ли се будя посред нощ като кукуряк Grinning нещо се случва с часовниците в мен.

Ааа, не си само ти!  Laughing

bebka_8, и на мен ми стана интересно защо го пиеш, като нямаш ИР. Аз го пия все още, до края на първия триместър, за да държа инсулина нисък. В неделя ще правя обременяване, за да видим какво е положението. Проблема ми е с инсулина, не със захарта.

# 685
Ха добрутру от още една кукувица  Mr. Green Момичето, което беше с мен в стаята отиде да ражда и аз се разсъних Simple Smile
Аз също съм с ИР, но на последната контрола не показа отклонения и самосиндикално спрях метформина - не е най-правилното решение, но изобщо не ми се чакаше с часове за ендото Rolling Eyes

# 686
А добро утро и от мен от 2 часа се въртя в леглото , доста сме кукувиците  Laughing
Някъде назад прочетох за листа от малина , та да ви кажа че по време на бременност не е препоръчително ! Не съм сигурна каква беше причината но в нета има доста информация. И аз вчера бях на преглед , всичко е ок . Вървях с една седмица назад ,но сега сме си точно по размер и ми преместиха БХС и ФМ за 30.11 , надявам се всичко да е ок.
И аз съм болна ,запушен нос, кашлям и ме наболяват гърдите ,но сега май е по добре. Дано само не заразя и малката. Лек и успешен ден .

# 687
Здравейте, кукувички Simple Smile  bouquet

И аз се будя посред нощ, пак дремя после, пак се будя, ставам да пишкам....
Но не ми се става и се въртя в леглото.
Около 7:30 окончателно ставам, за да мога в 8:00 да бия фраксито.

Относно метформина, ами пред бременността си го пиех по 1 таблетка заради поликизстозата.
Сега вече при бременност доц. Катя Тодорова и доц. Конова ми казаха да не го спирам  newsm78
Причината е, че когато правих генетичните изследвания+тромбофилия, излезе един резултат:

Генотип 4G/5G

Това е някакъв белтък... По време на бременност ставал много силен и също можел да доведе до тромбози в матката, които убиват бебо на ранен етап.
Обясниха ми, че фраксипарина сам не може да се справи и да прескочи този проблем и че трябва да продължа Метфогама-та ....

Ох, надявам се на някакъв етап да спра всички тези гадости и бебо, и аз да сме супер  Praynig Praynig Praynig

# 688
  • София
Добро утро!

Catlin_, за лютото съм чувала единствено, че може да предизвика киселини и затова е хубаво да се избягва, наред с пърженото и мазното. Ако нямаш киселини, не виждам защо да не хапваш люто, ако обичаш. Аз много обичам, особено пукани люти чушлета обожавам, обаче пусти киселини... Само по време на бременност имам такива, де, по принцип нямам изобщо, каквото и да ям.

Аз пък си спя като пън  Mr. Green Заспивам доста рано - най-късно 21 часа съм заспала, често и по-рано даже. Дъщеря ми не си ляга толкова рано  Grinning Будя се нощем само ако ми се допишка и след това заспивам безпаметно отново. Но се будя 20тина минути преди алармата, а тя е за 7 без 15.

За листата от малина - предизвикват контракции, затова не се препоръчва. Препоръчва се като наближи термина или при преносване, да стимулира раждането. Поне така съм чела Simple Smile

Усмихнат ден от мен!

# 689
Здравейте, ранобудници! Значи сме доста, които кукваме посрещ нощите  Tired
Аз имам " задължителни" събуждания, първото е малко след полунощ за WC и заспивам.Второто е гадно, обикновено се събуждам от някой странен сън, ставам до WC и после няма заспиване, анализирам всичко от деня от съня и...явно ми писва след 30-тина мин и заспивам.Сутрин се събуждам различно, но стана ли се почва с едни кихавици силни и на често.Четох, че се случвало при бременни, при мен го има още от началото.Има ли други с този странен симптом? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт