Падат есенни листа, а в ЮНЧЕТАТА тупкат сърчица- тема 2

• 35 134
  • 731
  •   1
Отговори
# 690
Имам час за 11.30ч днес.
Ще е прекрасно да има сърчице вече.......
Хубав ден момичета, тук грее слънце, въпреки студа

# 691
Имам час за 11.30ч днес.
Ще е прекрасно да има сърчице вече.......
Хубав ден момичета, тук грее слънце, въпреки студа
Пожелавам ти прекрасен ден и да видиш тупкащото сърчице!  Heart Eyes bouquet

# 692
Палци за теб днес, Куковиц
Чакаме те с хубави новини Simple Smile

# 693
Catlin_ аз също съм в 9 седмица като теб! Simple Smile На мен по същия начин са ме изпратили в началото на декември за БХС и първи кръвни проби, което е 12 г.с. Аз също разпитвах и във фейсбук страницата и се чудих, защо не е по-рано след като на някои мами тук са им взели едва ли не на първия преглед. В Надежда ги питах също те ми казаха, че това си било нормално. Явно практиката в различните болници не е еднаква.
А относно буденето, аз когато не бях бременна никога не съм се будила почти през нощта. Много рядко. Откакто съм бременна обаче или се будя един път, или сутринта като се събудя направо ме боли корем, тъй като ми се пишка. Това ходене до тоалетната ще ме съсипе просто.  ooooh!
Малее, само аз ли се будя посред нощ като кукуряк Grinning нещо се случва с часовниците в мен.

Какво е отношението ви към лютото? Уж не било вредно, но се замислих. Днес сложихме лют червен пипер на манджата, щото го объркахме, та после ни пищяха ушите  Laughing но не се оплаквам от нищо. Чувала съм, че чрез люта храна се предизвиквало раждане при преносване на плода, но май са бабини деветини. Хапвате ли малко люто?

Гледам, че говорите и за кръвни проби, в коя седмица ви ги взимат, има ли определен момент за това? На мен докторът ми каза да отида чак в началото на декември за следващ преглед, тогава ще си правя и кръвните. В девета седмица влизам в момента.

# 694
Мамчета,незнам кое е по-зле да ти се гади или да не спиш.Аз още съм с гадене вечер,но затова пък спя като бебе.От ден-два се будя за WC. Днес стискайте палци сме на лекар.Доколкото знам ще има изследвания. Надявам се,че всичко е наред.
Момичета,имам питане казахте ли ,че сте бременни и ако не кога мислите да кажете.

# 695
Мамчета,незнам кое е по-зле да ти се гади или да не спиш.Аз още съм с гадене вечер,но затова пък спя като бебе.От ден-два се будя за WC. Днес стискайте палци сме на лекар.Доколкото знам ще има изследвания. Надявам се,че всичко е наред.
Момичета,имам питане казахте ли ,че сте бременни и ако не кога мислите да кажете.
Аз казах вече на всички Simple Smile)) Много се вълнувах и ми беше готино да говоря за това.  Joy

# 696
Здравейте мами, много пишете, едвам ви изчетох. Къде запомних, къде не...но ще коментирам и аз по темите които се говорили.

За храненето и аз като Catlin_ се храних здравословно преди, а сега нищо не мога да погледна. Даже имам една кофичка с хумус в хладилника от преди да забременея и ми става лошо само като я видя. Ям само тесто и плодове, килограмите са 2-3 надолу. С дъщеря ми пак беше така в началото, имах гадене и киселини и свалих 6 кг в началото.

За мазилата, ползвах био ойл с първата бременност и нямам нито една следа по тялото. Дано и този път да е така.

За раждането, много исках да родя естествено с дъщеря ми и най накрая се разбра че малкия ми таз е много тесен 9 см, а бебето по ултразвук беше 4 кг. Така че ми направиха секцио, въпреки че тук (Скандинавия) не са особено почитатели на секциото и дори израждат близнаци, седалищно разполовени бебета естествено. Та сега ми казаха че пак ще ми направят ядрено магнитен резонанс да видят дали таза се е променил (но най вероятно не) и май пак ще раждам секцио.

MaxiTanche
и ти си по моите географски ширини. Къде си точно? И относно рибата тук, да препоръчва се поне 2 пъти в седмицата. Аз също си хапвам с удоволствие по принцип, не прекалявам де все пак.

*Cathy* от къде тази любов към финския? Да не си учила скандинавистика?

Аз съм на работа и така ми се гади. много е трудно да се преструваш че си добре когато единственото ти желание е да си легнеш в леглото.

Извинете за дългия пост, но нали съм Мара подробната...

# 697
Така е. Мен понякога ме хваща яд, защото работя само с мъже и те са едно на ръка млади, второ че са просто мъже и никой не би могъл да ме разбере като бременна. ooooh!

# 698
  • София
Охххх, а на мен постоянно ми се спи, спя нощем, денем.. нищо не може да ме разсъни, едвам ставам да заведа детето ан градина.да не говорим, че имам и работа, и вече закъснявам със роковете а не мога да седна да я свърша, направо заспивам на бюрото. Нищо не мога да пия ободрително- кафето ми предизвиква контракции,дори безкофеиновото, което се оказа че има, макар и малко, кофеин; шоколада по същия начин... направо съм се видяла в чудо с това спане.

# 699
  • София
Хайде пак аз Simple Smile

Куковиц, дано чуете сърчицето днес, много се надявам да се върнеш с добри новини!

zdrpetdal, аз съм казала на някои хора само. Между тях и шефката ми, но тя знаеше още отпреди да забременея, че опитваме и посещаваме репродуктивна клиника. Скоро няма и да има нужда, на мен започва да си ми личи.

ViViaa, дълга история, но я имам от дете тази любов.  За да не занимавам всички, подробности в скрит текст, за на когото му е интересно:
Скрит текст:
Заради Калевала е Simple Smile Баба ми беше ходила на конференция в Хелзинки и ми донесе от там съкратено и адаптирано за деца издание на Калевала, на руски. Аз руски от съвсем малка знам- прабаба ми, която ме отгледа, беше заклет русофил и лично се погрижи, така че си я прочетох без проблем и се влюбих. Още тогава се зарекох, че ще науча фински и ще отида във Финландия, била съм може би 7-8 -годишна. Скандинавистика записах като втора специалност впоследствие, друга специалност повече ми беше на сърце, но иначе още преди това се бях записала на курсове по фински след дългогодишно търсене на такива; после заминах за Финландия по една европейска програма (бях доброволец); живях 1 година в Рованиеми, учих пак езика Simple Smile Не бих казала, че съм го научила перфектно и идеално, но бях постигнала едно доста добро ниво, като разбирах над 90% от това, което слушам/чета и успявах да си изразя мислите на фински в едно 70% от случаите. Сега процентите са малко надолу поради липса на практика в последните 1-2 години, но съм намислила да се захвана по-сериозно с четене на фински, гледане на филми, новини и т.н., за да опресня и усъвършенствам.

Момичета, темата ни наближава 50 страници и скоро ще трябва да се пусне нова. Авторката на тази тема никаква я няма, надявам се да е добре и всичко да е наред с нея. Но кой ще пусне следващата? Simple Smile Мен хич ме няма в оформлението на теми, но ако не се намери друг желаещ с повече талант, мога и аз да я пусна. Само заглавие трябва да измислим.

# 700
И на мен постоянно ми се дреме, но пък и съня ми не е здрав сега - може и това да оказва влияние.
Всеки ден спя по два часа сега.
Иначе по принцип спя като пън  Laughing Laughing Laughing
Будех се само ако малкия сомнамбулства нощем ...
Сега само бълнува, но преди ставаше, разхождаше се ....  Grinning

Ох, направи съчувствам на мамите, които се чувстват зле и трябва да ходят на работа Sad
По принцип съм работохолик, но сега имам друг приоритет Simple Smile
Колкото и да не ми се искаше да казвам толкова рано, предвид моята история - този път казах на шефа ми още преди две седмици. Сътоветно хората не са свикнали да ме няма и всички разбраха.
Казахме още на майка ми и брат ми, на свекито и свекърчо и на мъжо на сестра му.
Другите ще почакат  Peace

За новата страничка, аз съм лаик - не знам как се прави ....

Ох, момичета да ви се оплача - от време на време чувствам едни екстрасистоли, като че ми прескача сърцето. Знам, че започва да се изтласква повече кръв и се чудя дали така си стоя или да отида на кардиолог ако продължава  newsm78 newsm78 newsm78

# 701
Аз също мога да направя нова темичка, само да измислим име. Simple Smile

# 702
bebka_8 и аз съм с екстрасистоли и понякога силно сърцебиене ,но започнах да пия магнерот или магне б6 и нещата са по-добре !

# 703
  • София
Не се притеснявайте за новата тема, ще пуснем. Обаче поетично настроените бъдещи мамчета да дадат предложения за име Simple Smile Мен ме няма хич по тая част.

# 704
bebka_8 и аз съм с екстрасистоли и понякога силно сърцебиене ,но започнах да пия магнерот или магне б6 и нещата са по-добре !

ооо ще започвам магнезий и аз  Hug

Общи условия

Активация на акаунт