Риба: от кухнята е във вид на супа и не иска да я яде, затова взимаме риба и я печем на скара - обожава я, може да изяде повече от мен.
Спане: вечер заспива късно - около 12, сутрин става в 10-11, спи по около час и половина - два на обяд.
Игри: Когато сме си в нас, любимото занимание й е да разглежда приказки и да й разказвам (не да чета) и да й пея песнички. Разнася разни кукли, слага ги в бебешката количка и ги гушка да спят. Свири на пияното - сменя го в режим на детски песнички, пуска песнички на детските телефони, играе си с топка. Страшно е, когато види, че дядо й седи на компютъра, отива до него и го кара да й пусне нейните си песнички, за да поиграят. Ако положението е нетърпимо й пускам да гледа "Бамби" на лаптопа и мирясва, но това се е случвало 2-3 пъти до сега. Помага ми с прането , когато го изваждаме от пералнята; "бърше" прах навсякъде където може. Когато ходим при нашите, игрите са други - прави се на лекар - има лекарски комплект и подражава на чичо ми, който е лекар, мерят си температурата, правят си компреси, боцкат си инжекции, преслушват се един на друг, много обича, когато чичо ми й свири с акордеона. С баща ми се борят, правят заедно фреш, тя му помага да излюпят портокалите, после ги пуска в сокоизтисквачката, играят хоро, играят на балончето се надува. За Коледа й подариха една къщичка, която има няколко игри - има дупчици с различна форма, в която се мушкат кубчета, има няколко зъбни колела, които като движиш едното -то задвижва и другите; врата, под формата на часовник, който като се завърти стрелката се отваря и т.н. много си играе с нея, но когато е с дядо си или с баба си, които й помагат. Това са й основните игри, когато сме затворени, но винаги има и нещо за момента.
Спирам, че стана много дълго....