Отговори
# 465
Хранене: Закуска - почти винаги кус-кус със сирене(само това си изяжда изцяло), понякога давам десерта от кухнята от предишния ден, понякога яде домашни сиренки или кекс с кисело мляко(чисто, с лъжица). Обяд и вечеря - от кухнята, а в периодите, в които не яде, не взимам от кухнята, а готвя такива манджи, които са подходящи и за нея. Често обаче се случва да яде непозволени неща - кюфтенца, пушено месо, кисели краставички - общо взето все солени неща. А напоследък пък яде телешко варено от буркан - дядото на ММ направил зимнина и ни даде и на нас, малката като опита месото и се "влюби". Сега застава на хладилника и си проси "муло" - е как да не й дадеш. Добре поне, че не обича сладкото - проси си "колколад", но хапне половин парче и й е предостатъчно, не търси повече.  Кашите, които й правех преди (елда, овесени ядки, царевична и др.), както и манджите с натрошен сухар или хляб не ги поглежда. Ако има хляб в супата го плюе и не иска да яде.
Риба: от кухнята е във вид на супа и не иска да я яде, затова взимаме риба и я печем на скара - обожава я, може да изяде повече от мен.
Спане: вечер заспива късно - около 12, сутрин става  в 10-11, спи по около час и половина - два на обяд.
Игри: Когато сме си в нас, любимото занимание й е да разглежда приказки и да й разказвам (не да чета) и да й пея песнички. Разнася разни кукли, слага ги в бебешката количка и ги гушка да спят. Свири на пияното - сменя го в режим на детски песнички, пуска песнички на детските телефони, играе си с топка. Страшно е, когато види, че дядо й седи на компютъра, отива до него и го кара да й пусне нейните си песнички, за да поиграят. Ако положението е нетърпимо й пускам да гледа "Бамби" на лаптопа и мирясва, но това се е случвало 2-3 пъти до сега. Помага ми с прането , когато го изваждаме от пералнята; "бърше" прах навсякъде където може. Когато ходим при нашите, игрите са други - прави се на лекар - има лекарски комплект и подражава на чичо ми, който е лекар, мерят си температурата, правят си компреси, боцкат си инжекции, преслушват се един на друг, много обича, когато чичо ми й свири с акордеона. С баща ми се борят, правят заедно фреш, тя му помага да излюпят портокалите, после ги пуска в сокоизтисквачката, играят хоро, играят на балончето се надува. За Коледа й подариха една къщичка, която има няколко игри - има дупчици с различна форма, в която се мушкат кубчета, има няколко зъбни колела, които като движиш едното -то задвижва и другите; врата, под формата на часовник, който като се завърти стрелката се отваря и т.н. много си играе с нея, но когато е с дядо си или с баба си, които й помагат. Това са й основните игри, когато сме затворени, но винаги има и нещо за момента.
Спирам, че стана много дълго....

# 466
Момичета да ви питам нещо:
след 2 седмици заминаваме за Кипър при нашите и се чудя да търся ли там детска кухня, да купувам пюрета (които тя не харесва особено) или да започва да яде от нашата храна (супи, манджи и т.н)? Кажете си мнението, че не мога да взема решение и съм объркана  Hug

# 467
  • Сливен
след 2 седмици заминаваме за Кипър при нашите и се чудя да търся ли там детска кухня, да купувам пюрета (които тя не харесва особено) или да започва да яде от нашата храна (супи, манджи и т.н)? Кажете си мнението, че не мога да взема решение и съм объркана  Hug
Според мен през тези две седмици я пробвай да яде от вашите манджи - щом не яде пюрета, а там дори и да има кухня, не знаеш какви храни приготвят, най-вероятно ще са по-различни от тези, с които е свикнала.

# 468
Според мен през тези две седмици я пробвай да яде от вашите манджи - щом не яде пюрета, а там дори и да има кухня, не знаеш какви храни приготвят, най-вероятно ще са по-различни от тези, с които е свикнала.

Peace И аз съм на това мнение.

# 469
Както са казали момичетата. Другият вариант е да й консервиваш пюрета, които ти си приготвила, ако яде такова.

# 470
с едно чукче се удрят едни топки
Това една къщичка с 4 дървени топки различни цветове и чукче ли е?

Не, един дървен тунел, във форма на цилиндър. Отгоре има дупки за топки, но влизат вътре само с удар с чукче. И като паднат вътре се търкалят и излизат от някоя страна.

# 471
Риба: от кухнята е във вид на супа и не иска да я яде, затова взимаме риба и я печем на скара - обожава я, може да изяде повече от мен.
Каква риба купувате?

Skeeter, на Дани подаръха подобна къщичка https://shtopbright.en.alibaba.com/product/60216421469-801213827 … oys_for_kids.html Предполагам, че е на същия принцип. Тя вкарва топките с ръка вътре, занимава се, но с чука удари баща си по главата, както и котарака няколко пъти, затова съм го прибрала. От няколко дни взима топките и ги хвърля накъдето свари, затова мисля и тях да прибера, да не счупи нещо.

# 472
Да, супер подобни са, само дето тази къщичка е доста по-сладка от нашата играчка. Не намерих линк да покажа. И Мила е хвърляла топките, но големият шум я стряска и ни гледа за реакция и обикновено като и обясним, че голямо "бум" не е хубаво не повтаря. Но за чука наистина ако и дойде идеята и на нея ще трябва да го прибирам.

# 473
Благодаря за отговорите момичета, наистина от общата храна ще е най-добре, както за нея, така и за нас.  Hug

# 474
Здравейте отново.
Сещам се за нещо важно да ви питам.
От няколко дни сме в София вече със семейството ми, взехме квартира на бул. Македония.
Някой може ли да ми препоръча откъде в центъра на София, мога да закупя истинско кисело мляко, от малки мандри и производители?
Ако има нещо, което Софи обожава да консумира, това е кисело мляко. Проблема е, че от купешките се обрива веднага, без изключение на марката. От Пловдвив си взимахме невероятно мляко (до магазин Триумф в Тракия), но тук още сме в небрано лозе малко.
Ще съм благодарен на всякакви препоръки.
Поздрави! 

# 475
Shiker, не съм любител на рибите и не ги познавам особено. Ям само риба тон и скумрия, тях ги разпознавам по вкус и от тях съм давала на Ния. Но се е случвало ММ да вземе и други видове риба - ако не се лъжа хек и лаврак. Само изискването към него е да няма малки костици. Печем на барбекюто после чистя старателно и й давам на малки капки, за да съм сигурна, че не съм пропуснала нещо, ги раздробявам напряко на мускулните влакна, на много малки хапки, ако има нещо излишно си личи.
Колко фреш от цитруси мога да давам на ден? Зная, че трябваше да внимавам със захранването с цитруси, но няма проблем от тях, а го обожава.

# 476
Ние сме на кухня, но все пак да кажа за рибата: при нас дават основно сьомга, тилапия, хек. И аз не ги познавам, защото не ям, но това пише на етикета  Grinning

За фреша - ако няма проблем си давай, стига да не я заболи стомаха  Hug

# 477
Аз давам предимно сьомга, защото само нея намирам винаги в био магазина до нас, както сварена и пюрирана готова за бебета, така и за нас. Давала съм още хек, пъстърва и ципура като намеря в по-големите био магазини, като предимно хек най-често купувам от тези.

Аз бих давала само малка чашка фреш, защото има много захар в него, но не знам от гледна точка на самия цитрус има ли ограничение. На Мила след цитруси често и става леко червено дупето и ги избягвам или давам само тук-там някоя хапка Sad

# 478
До сега не е давала признаци на дискомфорт  от фреш-а. Проблемът е, че тя не яде плодове, най-много парче (рядко две) ябълка. Банани не поглежда.  Цитруси на плод също не иска. Правим заедно фреша и може би това я мотивира да пие. Може да изпие цяла водна чаша. Пробвала съм да слагам и други плодове в сока, но усеща и не иска - предпочита "киселия" вариант.

# 479
Мерси за отговорите. Интересното е, че Дани веднъж яде нещо, другия път не го иска и така ми е трудно да разбера какво обича. Скумрия съм й давала на малки хапки както описа Далия и я яде, но друг път не иска и да опита. Четох, че е хубаво да се дава бяла риба, хек...но реших да питам и вие какво давате.
На Дани съм й правила фреш от портокали или мандарини около 100мл и си го пие със сламката. Но като че ли най ги яде като й ги сложа в биберона за плодове. Пробвала съм и с пръсти да й дам, веднъж яде, друг път не иска...А ако й дам да си вземе в ръка, хвърля парчето. Ей, това хвърляне на храна много ме дразни  Close

Общи условия

Активация на акаунт