Забременели след ин витро - тема 31

• 53 636
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
Да не направя някоя беля?

# 196
  • От Луната
Електра, а какви са реф с-ти?
Аз съм паднала на средата на границите (ореди опита бях над реф с-ти), но Сигридов ми каза пак да ги започна по 6 капки дневно. Явно бебето ми изсмука всичко ... а на пук на всички теории, магнезия ми е над горна граница. Аз се чудя защо нищо не усещам почти като болежки, а то какво било ... дали е може да е от броколи и карфиол? Ям ги като гарнитура, поне два/три пъти седмично  Mr. Green

4 капки са бебешката доза, ако искаш пии по 6, както на мен ми е казал, а на прегледа ще ти кажат. Аз бих пила по 10.

# 197
Да не направя някоя беля?

Няма как да я направиш, особено при тази стойност на витамин Д - ти е необходимо да го приемаш минимум 2 месеца и половина, за да достигнеш стойности около 50-60. Аз съм с дефицит на витамин Д от години и съм го изследвала толкова често и не спирам вигантола. Ще направиш беля ако не го включиш.

Синеока, референтните стойности са, че минимума не трябва да е под 30  Peace, а тя е на 16!!! При бременност трябва да е над 80.

Мамите ходещи при Сигридов ще потвърдят това което казвам.  Blush Аз бях с дефицит 9 преди 3 години и в мига, в който намалих капките, от 87 стигнах пак под 30, което не трябва да се допуска, а особено пък при бременност.

# 198
Синеока, референтните са:
препоръчително 30
достатъчност 20
недостатъчност 10-20
тежък дефицит 10

Дънди, аз хубаво ще го почна, но и в Омегата има малко витамин Д - 10мг newsm78

# 199
  • От Луната
Дори над реф с-ти да идеш, а това е малко вероятно, не е проблем.
В Омегата на практика няма нищо! Изобщо не я брой.

# 200
Електра, този витамин Д, който се намира във витаините и останалите добавки е изключително в малко количество и не повлиява натрупването и усвояването му от организма. Повярвай ми няма как да се предозираш с прием от таблетки. Единствената адекватна форма за набавяне на витамин Д е капки и то с мазнина. Опитвала съм какво ли не и не се покачва, токава ендокринолога ми изписа вигантол по 10 капки, след 1 месец направих контрола и беше от 9 станало на 16, след два месеца бях на 30, а след 4 на 87, след което капките и намалих, като продължих от витамините да приемам около 30мг и паднах само след месец отново на 25.
Истината е, че в наши дни всеки втори човек страда от дефицит след навършване на 25 годишна възраст. Всички вкъщи ги изследвах, за да видя дали съм права и се оказаха всички с дефицит и то под 20.

# 201
Добре, ще поръчам на мм значи и го почвам. Офффф Laughing

# 202
Добре, ще поръчам на мм значи и го почвам. Офффф Laughing

Абсолютно и ако от ЖК ти кажат, че тези капки са много - отиди на контрола след 1 месец преди да ги намалиш, за да видиш, че ще си едва на 30 стигнала. Hug

# 203
  • От Луната
Дънди, аз съм го следила много преди Сигридов, и не му обърнахме много внимание, но е паднал.
Сега го пусках в цибалаб и там реф са други.
В Малинов при същите бях 45 и док ме похвали  Heart Eyes

# 204
Синеока, възможно е различните лаборатории да имат различна долна референтна граница. Истината е, че витамина, за да не е в дефицит трябва да е по средата на допустимите референтни стойности т.е. ако е 45 най-ниското, а горната е 150, то към 95 трябва да е нивото в организма, ако е 30 и горната граница е 130-140 то трябва да е около 80 и нещо.

Като се замисля съм го изследвала и в цибалаб и в лора и в бодимед, за да съм сигурна, че няма лабораторна грешка. newsm78 но винаги са били еднакви стойностите с малки отклонения в зависимост от референтните. Сега пак трябва да го пускам.

# 205
  • От Луната
В Малинов горна граница е 30 ng/ml, моето беше 45  Mr. Green - това е резултат от 4 капки дневно
Сега в Цибалаб е 80 nmol/l при реф 50-120. - тук съм го спряла за месец

# 206
  • София
Аз около година и половина пих това преди да забременея. Спрях ги преди трансфера на 28.02. В момена не си спомням точно резултата, но юли месец при прегледа Сигридов каза, че са добри изследванията на Витамин Д,  което за менрзначи, че са били към горната стойност и не ми изписа нищо,  за сметка на протеина и Б12  Laughing
http://www.iherb.com/Mason-Vitamins-D2000-IU-120-Softgels/50348

# 207
Електра, 10 мг в омегата са изключително малко за витамин Д. Аз бях с 23 резултат и почнах да пия, но капсули, послушай дамите за вигантола! И когато можеш, се консултирай с доктор, де Simple Smile Да те успокоя, че аз пия 2000 мг дневно. Понякога забравям, през лятото пия през ден, но така за половин година стигнах докъм 100 единици  Hug

# 208
Аз около година и половина пих това преди да забременея. Спрях ги преди трансфера на 28.02. В момена не си спомням точно резултата, но юли месец при прегледа Сигридов каза, че са добри изследванията на Витамин Д,  което за менрзначи, че са били към горната стойност и не ми изписа нищо,  за сметка на протеина и Б12  Laughing
http://www.iherb.com/Mason-Vitamins-D2000-IU-120-Softgels/50348

Значи тези таблетки се усвояват добре, така ли Магнолия? Да знам дали да не си ги поръчам и аз за мен. newsm78 Как се пият по 1 таблетка дневно, нали?

Сега видях, не са подхоящи за мен съдържат соя.

Последна редакция: вт, 08 ное 2016, 16:14 от Dundy Sladurska

# 209
  • От Луната
В Малинов горна граница е 30 ng/ml, моето беше 45  Mr. Green - това е резултат от 4 капки дневно
Сега в Цибалаб е 80 nmol/l при реф 50-120. - тук съм го спряла за месец

Ехееее, това е супер - смисъл в Малинов, коя е най-ниската?
Да не те излъжа но май беше 10.

Вигантола на мен ми е екстра, и е 3лв  Mr. Green , малко проблемен е дозатора, но се свиква и с него.

Общи условия

Активация на акаунт