Забременели след ин витро - тема 31

• 53 626
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
Шошка, не се коси заради кърменето. И при мен не сработи като хората. Относно контракциите не мога да помогна, при мен си имаше лохии до 40-ия ден, че и все още цапа.

# 436
Шоши,  стискам палци да не се стига до крайности. Може временно да са намалели лохиите,  но дори да имаш леко зацапване, все е нещо. Така ни казваха в болницата. Понякога спира за малко кървенето, но пак тръгва и така...

# 437
Крис, екшъна е абсолютен, ама беба е страхотна. За съжаление, обаче, май кърмата ми не струва, и след дву и тричасови кърмачески маратони, ламята пак лапа юмруци и жадно изпива по чяло шише АМ. Много ми е тъпо от този факт. Чакам да я претеглим в понеделник за да вземем решение как да я храним. Иначе всички нови емоции са уникални!
Един въпрос! Кръвотечението след секциото ми спря за 6 дни. Днес при преглед се оказа, че задържам кръв. Док каза, че ще ме види другата седмича, и ако количеството не намалява следва дилатация. На мен обаче това ми се вижда прекалено крайно. Казаха ми, че има чайчета за предизвикване на контракции. Някой да знае нещо по въпроса?
Кърмените бебета могат да хапват на 1,5-2 часа. Не е нужно да чакаш 3 часа. Ако е гладна на втория час давай цицата и си свиркай. Аз освен окситоцин друго контракции не знам...

# 438
Бимба, мисля че тя имаше предвид как малката стои по три часа на гърда, а не че я храни през три часа. Или поне аз така го разбрах.

# 439
Аааа...ясно!А да не би пък бебка да заспива и просто да си стои без да суче и мама да се заблуждава, че уж много време суче, пък то нищо. Ма Шошито би трябвало да ги знае тези неща.

# 440
  • В сърцето на любимия човек
Шоши - ако имаш желание да кърмиш те съветвам да потърсиш консултация с консултант по кърмене или опитна акушерка - може бебка да не захапва добре, да и е слаба струята, зърното да и е малко/голямо или да имаш запушени каналчета. Може още да е слабичка от жълтеницата и да заспива. Това са неща, които се коригират лесно, буквално за ден-два.
Отвори блога на Хедра, там има много и полезна информация.
Междувременно може да наложиш топли компреси на гърдите 15мин преди кърмене и да пиеш и ядеш лактогонни чайове и храни. Трябва да пиеш поне 2-2.5л течности на ден, а 15мин преди кърмене изпивай чаша вода/чай.
Няма нехранителна кърма, защото, замисли се - кърмата се произвежда от теб и храната, която ти ядеш с приоритет за бебето и организмът ти по-скоро ще се изтощи, но ще даде за бебето, отколкото да го лиши (както през бременността). Ако не се храниш кърмата ще намалее и ще спре, но няма да е нехранителна.

Естествено, ако кърменето е мъка и за майката и за бебето, по-добре е да се мине на формула, отколкото да имаме изтормозена майка и нервно бебе.

# 441
Момичета, благодаря за съветите!
Пънче, още в клиниката се свързах с консултантка. Беба не щеше да засуче зърно. Сучеше 2-3 пъти, пуска и се изнервя и рев с часове. След седмица, глад и жълтеница, и избягване на помпи и силиконови зърна, в името на естественото, се оказа, че беба е с къса юздичка и сложих силиконови зърна. И, ооо, чудо. Беба почна да се храни, жълтеницата да се чисти, видях първи наакан памперс след мекониум, живна! И така няколко дни. После времето за кърмене взе да се проточва, стигайки до състояние, в което аз съм една ходеща цица и кърмя нонстоп с почивки от половин час,и след кърмаческия маратон беба си яде ръцете, смуче пръсти, търси гърда и се реве. Вчера беше будна от 3 следобяд до 10 вечерта, в което време основно...ядеше. И пак рев след кърмене. Накрая след половин шише АМ заспа като пън. Щастливо и спокойно. 2 дни не беше акала и след АМто през цялата нощ напълни 2 памперса. Да поясня. Кърмя я със силиконово зърно. Захапва правилно зърното (вече знам всички техники на захапване) засмуква дълбоко, наблюдавам стриктно дали гълта, не спи, а на 5-6 засуквания просто пропуска едно, че се изморява. Демек суче си здраво! И аз не вярвах в "нехранителната кърма", ама нещж взех да се съмнявам вече! Искам да дам на беба един хубав естествен старт, ама в болната си амбиция се оказва, че и давам "една студена вода" да си изплакне червата!
Сори за кърмаческия офтопик, но просто исках да поясня.

# 442
  • гр.София
Моя син изобщо не пожела да засуче (не, че имам много кърма Sad). От лявата пак правеше някакви бледи опити, но дясната категорично отказваше. Всеки път (още от болницата) като го слагах на гърда ревеше с цяло гърло. Като се прибрахме в къщи реших, че ще изцеждам каквото имам и ще ми го давам заедно с другата храна. Не виждам смисъл да се изнервяме и двамата. Аз с ел.помпа едва-едва изстисквам 10-20мл., а той как ще си ги набави със сукане като още няма сили, не знам newsm78
До силиконовите зърна изобщо не стигнахме, а като гледам скоро и помпата няма да ми трябва...
Преди седмица ходих на контролен преглед след секциото и д-р Ослеков каза, че е нормално да кървя до 30-40 дни след секцио. В епикризата пишеше, че се препоръчват 2 прегледа до месец след изписването, но той ми каза, че били препоръчителни, не задължителни (т.е.ако нямам проблеми да не ходя втори път).
Шоши, има друга тема за вече родилите мами http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=952056;topicrefid=19

# 443
Знам, Мими Деми за другата тема Simple Smile  Ама от кърмачески екшън съм нямала време да я подхвана. Ей сега идвам при вас там!

# 444
Здравейте! Искам да споделя нещо за кърмата. Знам със сигурност, че има нехранителна кърма, тъй като съм била захранвана с такава. Плакала съм по цели нощи и след преглед са установили, че въобще не съм била качила и грам. След замяна на кърмата с козе мляко съм почнала да спя, като пън и родителите ми са следели дали дишам. Има нехранителна кърма. Ще видя моята каква ще бъде.

# 445
По-скоро си сукала неефективно. Ако имаше кърма щеще да наддадеш след хранене.

# 446
  • В сърцето на любимия човек
По-скоро си сукала неефективно. Ако имаше кърма щеще да наддадеш след хранене.
Точно това обясняват всички консултанти и акушерки  Peace
В алвеолите на млечната жлеза се произвеждат т.нар. предно и задно мляко. Предното мляко е по-воднисто, то потича лесно още с плача на бебето и целта му е да утоли жаждата на бебето и да го успокои. Задното мляко слиза по-бавно, защото е по-маслено.
Първоначално бебето суче интензивно, с големи глътки, даже може да се дави от струята. След това прави кратка пауза и започва да суче сякаш на празен ход, последвано от ново по-дълбоко засукване - именно тогава то суче от задното мляко. Ако се изцеди кърма в този момент тя е с по-плътен цвят, малко по-гъста и образува каймак при престояване.
Ако бебето е слабо от жълтеница или не суче ефективно, то изпива само предното мляко и съответно огладнява по-бързо. В този случай може да се наложи изцеждане на гърдата с помпа, за да се даде и задното мляко на детето. Смяната на гърдата не е решение, защото отново се дава предно мляко.

# 447
Но то в такъв случай пак не е от кърмата, че е нехранителна.
Как изобщо може да има такава? Все едно майката да се храни с нехранителна храна.

А да ви питам - овлажнител за въздух ползвате ли и има ли ефект?
Аз свикнах да спя на студено и ми беше добре. Но сега сме в апартамент с парно и ужасно ми изсъхва носната лигавица - по 1-2 пъти на нощ ставам да пръскам и отпушвам, за да мога да спя. Иска ми се ако е ефективен да си купя още от сега, за да намажа и аз, хаха.

Последна редакция: нд, 20 ное 2016, 09:46 от Elektra.13

# 448
Аз ще взимам овлажнител за бебетата, за да не им е трудно дишането.

# 449
И аз си мисля, че поне това си е необходимо. Особено зимата... Е, моето ще е пролетно, но... много ми се иска да взема. А свекито вика, че ако съм слушала всеки трябвало постоянно да ходя да с термометър да меря това и онова Mr. Green

Бимба, а те как са? Кога ще си ги прибирате у дома?

Последна редакция: нд, 20 ное 2016, 10:02 от Elektra.13

Общи условия

Активация на акаунт