Боледуване на децата ни - тема 44

• 54 831
  • 739
  •   1
Отговори
# 30
Да се запиша и аз. Само като се сетя, че миналата година по това време почна всичко с една скарлатина....
Дани аз ги мразя тия болници, хем за добро хем там още гнусотии виреят. Дано мине повръщането още днес и ако трябва изписвайте се сами като спре щом няма и хрипове.

# 31
И аз се записвам с болно дете пак...
Пак покашлящо,което се задълбочи след ваканцийката и реално ходи два дни и предната седмица цялата.Днес бяхме на лекар-дишането чисто,хрипкаща кашлица от носоглътката.Дъгите на гърлото са зачервени и толкова.Ще пръскаме Еуфорбиум в носа(той поне не е хремав), таблети за смучене Исла и Флудитек.
Благодаря за темата,Лисе  bouquet
Да се оправят болничките и на вас скорошно изписване,Дани.Измъчихте се.

# 32
  • shumen
Лино,там е работата,че не спира.От обяд повръща 3 пъти,без да е ял нищо.Сега казаха,ако пак повърне да се обадя,че да му включат система.                                                                    Яни,да се оправяте скоро.             

# 33
Здравейте на всички.
За съжаление, и аз се записвам в темата - голямата на 6г. от сряда вечерта е болна и хич не е добре. Върна се от градина и започна да повръща /сряда вечер/, от четвъртък по обяд се включи и разстройството, от вечерта /пак четвъртък/ и висока температура.  Confused Sad
Никога досега не е била толкова апатична и отпаднала.

От сряда вечерта не е яла, почти и не пие течности. Много ме притеснява тази висока Т.
Явно това повръщане и разстройство съвсем й взимат силите, а пък и за капак и тази постоянно висока Т.
Като ходих вечерта до аптеката за Хидрасек, една позната каза, че сега масово се оплаквали с такъв вирус.  Rolling Eyes
Вие имате ли такива наблюдения и горе-долу знаете ли колко време продължават?
Ходихме днес по обяд и до лекарката пак да я види, защото се притесних да не се е обезводнила, но засега каза да стоим вкъщи.
Но пък ме притеснява това, че само лежи и дреме, няма апетит.  Rolling Eyes

# 34
  • shumen
Все едно нас описваш.Т има,но ниска,повръща,разтройство още няма.Тази нощ уж не повръща,а сега в 6 се разповръща пак на фонтан.

# 35
Разбирам те напълно.
От сутринта и малката почна. Реве ми се. Sad Sad Сега и двете болни, а аз само бърша и пера. Това повръщане е ужасно. Sad

# 36
Дани дано се оправи вечее, че мн ви стана !

6tastliva - отива различно, при нас беше 3-4 дни..10 тина повръщания, но лежа 3 днии отпадал.Давах хидратин алфа със спринцовка,по 3-4  спринцовки на 20 тина мин, за да не се обезводни ощеее повече...това отпускане е от обезводняване.Препоръчвам ти и ти да им даваш- тези прахчета за обезводняване, съдържат електролити, натриев цитрат и глюкоза.

При нас температура  сякаш спря.. вчера последно имашее... Антибиотика вече действаа, имаме вече 5 приема .Но си остава сутрешната кашлица.. днес на моменти  гадно такова звучаха изкашлянията... мисля чее Пулмикорта ни спасява от по- големи бели !

Последна редакция: сб, 05 ное 2016, 08:43 от Lightning

# 37
  • На брега на реката
Щастлива, опитай с дъвчаща таблетка Биогая. Или друг пробиотик. За гаденето - свещичка вомитусхийл. Оводнявай със спринцовка, ако смяташ, че не отиват на добре нещата, си намери някой да ви включи система. Особено с висока Т, без прием на течности и повръщане/разстройство.
Дани, пробиотик давате ли?

# 38
  • shumen
Фер,дават му Биобаланс.Днеска пак повръща.Цяла нощ нищо му нямаше и сутринта в 6 пак се започна.То реално и вече няма какво да повръща и сега само вода повърна.Чакам да дойде сестрата да и покажа какво повръща и ако трябва система да му включат.

# 39
Дани, да не сте барнали някой ротавирус от болницата.
Как са му кръвните изследвания-левкоцити, утайка, ЦРП? Нали му пускат контроли?

Затова мразя болниците-лекуват те от едно, там се заразяваш от още едно. Такъв бациларник е в стаите и коридорите, че думи нямам...всякакви бацили на едно място, без вариант за самостоятелна стая...по тази причина на третия ден избяхаме от там и ходихме само да ни вливат АБ

# 40
  • shumen
Тете,ние не сме излизали никъде.А и само ние май сме с повръщане. Изледванията ни казват,че са добри.

# 41
Че те болестите са вътре в отделението, Дани. Не е нужно да излизате, за да ги хванете, а даже напротив Wink
И оттам да е, няма да си признаят. Поне да ви излекуват. Попита ли от какво е повръщането - вирус, реакция от лекарството...какво обяснение дават?

Прилича ми,че тъкмо сте се излекували от бронхита, и сте лепнали нова болест отгоре Confused

Какво значи добри са ви изследванията-ти не ги ли поглеждаш резултатите, да видиш как и колко е паднала утайката, левкоцитите как са? Аз винаги си искам Rolling Eyes

# 42
  • гр.София
Ох Дани,направо стана ужасен филм това вашето  Tired Дано да му пуснат нещо на детето,поне повръщането да спрете,пък с правилна диета ще му се оправи коремчето.
Гледам пак много болни,то и времето е доста променливо та няма как да е.
Лайтинг,би ли споделила как ви диагностицираха мононуклеозата и какви симптоми има.? Ако е обсъждани може и на лични. Просто няколко дечица около нас в различни периоди имаха съмнения за това,пък все се отхвърляха като диагноза.
За шуслеровите соли 3 ми казаха за усилване на имунитета,а 3,5,8 при настинка. Ама не съм ги пробвала. Давам коластра от седмица вече,незнам дали му е повишила имунитета,защото той си беше здрав като почнах да я давам. Но очите наистина се оправиха,зачервяването изчезна. Дано с продължителен прием да се преборим с този проблем.
Бързо оздравяване на всички,много неприятно че все ище върлуват и стомашни вируси!

# 43
mariq13 - симптомите бяха много висока температураа  4-5  дена, 39, 39 +, подути сливици с налепии, подути лимфни възли. Едната нощ дори и 40 дигна и ни приеха в болницатаа. Диагнозата в детско.. казаха гнойна ангина. Но явно нещо са се усъмнили лекаритее и дойдоха после му опипаха черният дроб,казаха че е увеличен с 2 смм... и ни преместиха в Инфекциозноо и там му правиха  серологични изследвания за мононуклиозатаа... Пфф ужасно беше това... и после ротавируса... абее ужасс..  12 дни в болницата бяхме..Та я разбирам Дани.

Моя днес на монети ми се струва че малко май гласа се опитва да му грачии... та ще видим.Поне температурата стана 24 я няма вече, та поне това добре.Да оправим и сутрешната кашлицаа, то и денем се обажда но мн рядко, сутрин като се събуди и му се ообостря...при него е засегната трахеята.

# 44
Момичета, всички болнички да оздравяват, че така е много лошо.
Иначе се опитвам да давам всичко, което сте изредили. То и това ни изписаха, де - Хидратин Алфа, Хидрасек 30, Глюкоза /но и двете хич не искат да я пият  Confused/, БиоГая, свещички/капки Вомитусхил... но е много трудно като имат повръщане и разстройство. То ни през устата, ни свещичките.  Tired ooooh!
Отделно и тази висока Т.

Дано каката поне се оправя, че сега малката е в пикова фаза и не знам. А съм сама вкъщи и само подтичвам напред-назад.

Тета, какво се разбира от утайката? Нали имаш предвид СУЕ-то? За левкоцитите знам, че ако са високи, в организмът има инфекция, но това важи ли и за вирусите?  Rolling Eyes Не съм наясно.
Иначе и високото ЦРП-то също говори за инфекция, нали така?
Моля, разяснете.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт