Боледуване на децата ни - тема 44

• 54 835
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
  • shumen
Тете,и аз не знам,но така ми казаха от болницата.
За консулт не ми казаха,но дано не се и налага.Само се моля в Петък като отидем за контролен да няма много болни,че да не лепнем нещо ново.
Лайт,оправяйте се скоро.И мен вече като чуя кашлица ми се изправя косата.

# 91
  • Северозапада
Ние днес ходихме до ЛЛ. Освен хремата и температурата, има и зачервено гърло. Изписа една рецепта с лекарства, вкл. локален и орален АБ, които едва ли ще взема. Просто не я познава и затова малко пресилено действа. Продължавам си аз с грипстопа, взех и близалки ангисепт, витаминчета, физ. разтвор. Да не прибързвам, но последно вдигна Т нощес и от тогава е спокойна. Дано пак ни се е разминало леко  Praynig
Лайт, бързо са минава и при вас.
Дани, ако беше по-близо, бих ти пратила баба под наем и без това се чуди какво да прави цял ден.
Алекс, как сте?

# 92
Лайт, пулмикорта не веднъж е спасявал моя юнак. Добре , че го има иначе не знам....
Вие от кога правите инхалации? Щом кашлицата става мокра е добре. При моето след 2 дни инхалации осезаемо се намаляваше кашлянето.

Ant g, стискам палци да ви се размине  Hug

Тея болести почивка нямат ли? Моят син си продължава с тая странна кашлица.... Един път сутрин, друг път вечер.... Не е нещо сериозно ама си покашля ей така да се панирам.... Питах и в яслата, казаха,че въобще не кашля там та съвсем се обърках.   newsm78 Реших, че може би нещо в нас го дразни, но пък сега събота и неделя бяхме на гости. През деня не съм чула да е кашлял там, но вечерта да  Thinking Давам ериус за сега, баща му е алергичен към доста неща и няма да се учудя малкият и той да е...

# 93
  • shumen
Мраве,пращай я.Аз ще я приема с отворени обятия.Ама като го види какъв е щурав да не избяга.
Щруделче,офф,не знам.И аз все викам нямат ли край тези болести.
Днеска като ходих да вземам документите,а и вчера като да ни изписват докторите ми викат дадеш ли го на градина и пак ще сте тука.Ами какво да правя като няма кой да го гледа,а и от догодина като е задължително.
Алекс,как е Ели?

# 94
Точно да става мокра не ...просто на моменти ,т.е рядко се чуваха вчера храчки,които трудно отделя,иначе си звучи ларингитно.Таз сутри н пак е лоша кашлицата...пф тя един път да се втечни изцяло....Инхалациите от сряда мин.седмица.

Последна редакция: вт, 08 ное 2016, 07:17 от Lightning

# 95
Ох на мен вече взе да ми идва много, вървяха към пдобрение нещата спря да кашли през нощта. Намаля хремата . в неделя го заведох да го преслушат пак, изкараха го едва ли не, че нищо му няма. Нито на гърдичките , нито хрема има и той вярно  беше по-добре и в понеделник пак наново всичко се завърна, снощи пак кашля през нощта, пак хрема. А стои у дома вече втора седмица. Отчаях се вече борим се с тая хрема и тая каплица най-вече с променлив успех вече повече от месец. Ако има бактерия в носа, хремата залееникава ли е или не е задължително, защото неговата си е бистра и бяла. Унг-то каза забранявам ти да му капиш антибиотични капки. Не знам вече обиколихме трима педиатри и един Уши нос гърло и все тая. Иначе той има предразположеност към алергии и аз и баща му имаме установени такива, но не е ли малък да го тествам. Уморихме се всички у дома от манипулации...

# 96
Жасмина, доколкото знам преди 3г. не ги тестват за алергии. Твоето дете на колко е?
Давай му някакво противоалергично. Ако е на алергична основа би трябвало да намалее кашлицата и хремата.

За сополите и бактерията не мога да отговоря, но по-скоро не е задължително да е зеленикава според мен.  Ако те притеснява това ,заведи детето да му вземат секрет. Поискай си талон от лл. Въпреки че ако е като нашата.....  Ако не ви даде, платено мисля ,че е около 15лв. с антибиограма. Поне ще си спокойна  Wink

# 97
НА 2 годинки е. Давам противоалергично, то намалява, но не изчезва. Но се повлия май само от него. Сменихме го сега уж за по-ефективно. Ами ще ида може би за собствено спокойствие, трябва ли да е гладно и жадно.

# 98
Противоалергичното по принцип си се сменя на месец мисля. Ако даваш 4 седмици ериус, после го сменяш със зиртек например. Гледа се активната съставка да е различна от предходното дадено.

Ако сте слагали капки, трябва да са минали поне няколко дни преди да вземете секрет. Ако детето е пило орален АБ поне 5 дни да са минали. За гладно,жадно, мисля, че няма изисквания .  Hug

В София мед ми отказаха да вземат секрет . Искаха доктор да го е взел , а аз само да им го занеса за изследване. В Рамус май и там нямат такава практика. Жената там ни влезе в положението , взе му секрет и го изследваха. Питай по телефона лабораторията към която се насочиш дали ще може да му вземат секрет, за да не обикаляте с детето напразно.

# 99
  • На брега на реката
Ериус моите са пили и за по-дълги периоди. Новите противоалергични не водят до резистентност. Ксизал пък голямата пиеше месеци наред в есенно-зимния период по предписание и схема. Факт, като го спра, симптомите се показват. Но това не значи, че не работи, а напротив, те не лекуват, само потискат и помагат на организма да не му влияят дразнещите фактори.
Пуснете секрет - гърлен и носен. Аз също не съм фен на капене в носа на АБ, без да знаеш какво конкретно лекуваш. Всички знаем добре какви са последиците от неправилно лечение с локален, орален или венозен АБ.
Алергии могат да се тестват и по-рано, намерете си добър УНГ или алерголог, който да обърне индивидуално внимание на проблемите ви.

# 100

Днеска като ходих да вземам документите,а и вчера като да ни изписват докторите ми викат дадеш ли го на градина и пак ще сте тука.Ами какво да правя като няма кой да го гледа,а и от догодина като е задължително.

Дани, много е неприятно, че трябва да пускаш малкия на градина толкова скоро.  Дали ЛЛ не може да ти пусне още няколко дни болничен? Не съм много запозната, признавам, но здравето на детето е най-важно в случая. Ние сме трета група и моля педиатъра да ми отпуска извинителна бележка за по-дълги периоди. И въпреки това малкия си боледува често. 7 дни беше на АБ, но 14 календарни дни си беше вкъщи. После 4 дни изкара на градина и пак 10 дни вкъщи. А зимата още не е дошла. Чакам настръхнала шарката, скарлатината, грипа... Мъчно ми е и за това, че боледува, и за изтървания материал, и за невъзможността да създаде приятелства.

# 101
Ох, Дани, много е гадно, как да го пуснеш, то ти е свито отвсякъде. ама пусто, и на работа трябва да се ходи. не може ли някой от вашите да го гледа, ако скоро не са отсъствали от работа, някой да си пусне болничен?
така са ми познати тия схеми. ние сме и без баби, та на кой ли не съм се молила при боледуванията - приятелки, сестра ми, детегледачката, която я гледаше като бебе, дъщерята на детегледачката, леля ми, братовчедка ми, моята баба (86-годишна)  Crazy

# 102
Jasmina, моето мнение е, че може първо да пуснеш IgE, мисля че беше 20-30лв. Взима се кръв, ако има нещо ще се види веднага. На нашия му беше в пъти над нормата. След това ако е положително изследването може да пуснете кръвни тестове за алергии. Има различни панели, може би инхалаторен, или атопия като при нас. Казвам го от личен опит, защото много време загубихме, защото педиатъра все отдаваше на вируси кашлиците и сополите, но аз усещах,че има нещо повече.

# 103
Мерси за отговорите. Hug

# 104
  • София
Дани, Мраве, благодаря. Малката е по добре. Намаля драстично кашлицата. Надявам се да се оправи, но от другата седмица си отива на градина, тъй като няма кой да я гледа.

JasminaD, на децата организма много бързо се променя. Ние на 1, 1 г. правихме тестове за алергии и излезнаха някакви неща, но съм сигурна, че ако сега и направя нещата ще излезнат доста различни.

Общи условия

Активация на акаунт