Качване на килограми при бременност...

• 88 454
  • 695
  •   1
Отговори
# 360
Това пък за кръвното изобщо не го прочетох ooooh! не може да бъде, не е разбрала сигурно...

# 361
  • София
За пръв път чувам лекар да каже да се ограничи водата до минимум Shocked
А за дехидратиране чували ли сте? Най-малко по 1,5 на ден трябва да се пие и не само по време на бременност, а изобщо!
Може би не се изказах ясно, каза че за моите килограми е достатъчно да пия по 1.5 л. , а аз пиех много повече, може би около 3-4 литра. И че от прекаляването с водата няма полза и е една от причините, които оказват влияние върху повишаването на кръвното. Аз казвам, какво е било при мен, не давам акъл на никой.

# 362
За мен и така казано е шокиращо.
Мислиш ли, че ще изпитваш жажда ако нямаш нужда? Организмът си има начин да си поиска това, което му е необходимо, затова съществуват глада и жаждата Rolling Eyes
Много ме съмнява водата да може да повиши кръвното. Ако е високо търси проблема другаде.

# 363
Имаше някаква теория,че на кг телесно тегло трябва да се пие по 30—40мл.вода.Преди се насилвах да пия вода,изобщо не обичах.Сега организмът сам си иска.Чувала съм,че трябва да се ограничава солта,но за водата сефте го чувам.Но аз съм с ниско кръвно по принцип.

# 364
За мен и така казано е шокиращо.
Мислиш ли, че ще изпитваш жажда ако нямаш нужда? Организмът си има начин да си поиска това, което му е необходимо, затова съществуват глада и жаждата Rolling Eyes
Много ме съмнява водата да може да повиши кръвното. Ако е високо търси проблема другаде.
Когато човек изпитва жажда организма е дехидратиран, с това дава сигнал и е късно. Много лекари нефролози и не само са го казвали. Не знам защо много хора мислят, че водата е вредна и си докарват проблеми с бъбреците и не само. Абсолютно съм съгласна с теб. Аз го казвам от горчив опит, спасих се с това, че промених навиците си. Високо кръвно може от много неща да е, със сигурност знам че солта го повишава в големи количества и точно вода ти трябва да не я задържаш и да се изчисти организма. Simple Smile))

Последна редакция: ср, 19 юли 2017, 14:46 от Hrisi_love

# 365
Точно нефролозите не винаги съветват да се пият огромни количества вода (да не се чете за никакви или примерно 2 литра, моля). Ето пример - http://bestdoctors.bg/article/id/1118042 .
Откакто задълбахме във водата и устата ми е пресъхнала. Grinning

# 366
Н мен пиенето на много литри вода, до сега не ми е навредило, та не знам, някои лекари от къде си твърдят, че вреди.Много добре си се чувствам, даже ако не съм пила ми става зле.

# 367
Точно нефролозите не винаги съветват да се пият огромни количества вода (да не се чете за никакви или примерно 2 литра, 0). Ето пример - http://bestdoctors.bg/article/id/1118042 .
Откакто задълбахме във водата и устата ми е пресъхнала. Grinning
Не говорим за 10 литра разбира се. Всеки да прави каквото реши. Аз съм имала проблем с бъбреците и знам, че те "обичат водата". Казано от доказани професори. Нито искам да споря, нито карам някой насила да пие. Темата е да кажем какво ни е помогнало според мен, не да се убеждаваме на всяка цена. Моята бременност беше здравословна и без отоци (въпреки, че бъбреците ми бяха преди слабо място и съм ги лекувала) нямах болки, дехидратиране и т.н- споделих какво съм правила. Никой не задължавам да го прави. Не говоря наизуст, а след лечение. Успех и нека всяка жена да се чувства, колкото се може по-добре по време на бременност. Много от нещата зависят от нас, а за другите които не зависят късмет! Simple Smile))

Последна редакция: ср, 19 юли 2017, 17:29 от Hrisi_love

# 368
Аз съм в Америка и тук дори сега е много модерно да се взима машина, която йонизира водата, прави я алкална. Това вече се води здравословно, а тази, която аз и вие пием не се води много здравословна. Ние все още обмисляме купуването на тази машина, защото е доста скъпа, но идеята е че водата, която ние пием е или киселинна или непречистена. Минералната вода, която е в магазините стои с години в тези пластмасови шишета, които пускат частици, които са крайно вредни. Та, ако тръгнем да дълбаем... повярвайте ми не е толкова просто. Тук спорим не за обезводняване, а за пиене на оптимално количество. Аз също знам за 30-40мл на кг на ден в нормални условия. А също прекалено голямо количество вода не е хубаво, защото знам, че измива повечето ензими и полезни съставки заедно с токсините, които сме натрупали, затова има оптимално количество вода. Както след ядене и преди ядене вода не се пие поне 30мин, за да може организма да се възползва от полезните съставки на храната, а не водата да ги измие. Това са тонове книги, в които пише затова и едното твърдение, че водата е полезна е много просто и необосновано. Полезна е, но е важно как, кога и каква вода се консумира.

# 369
Докторът, който цитирах (завеждащ отделението в Александровска болница),  не говори за 10 литра като прекомерно количество, а за 5-6. Хриси, не се засягай, разбира се, че всеки си казва личното мнение, включително и че полезното за един може да навреди на друг. Така или иначе темата не е кой колко вода пие, а колко килограми качва през бременността. За след раждането си има професионалисти, които с 1-2 уреда и малко масажи постигат доста по-добри резултати в борбата срещу целулита от домашните.

И все пак да върна малко темата по същество. Предвид сезона - някой има ли наблюдения как се отразяват плодовете върху килограмите?

# 370
Докторът, който цитирах (завеждащ отделението в Александровска болница),  не говори за 10 литра като прекомерно количество, а за 5-6. Хриси, не се засягай, разбира се, че всеки си казва личното мнение, включително и че полезното за един може да навреди на друг. Така или иначе темата не е кой колко вода пие, а колко килограми качва през бременността. За след раждането си има професионалисти, които с 1-2 уреда и малко масажи постигат доста по-добри резултати в борбата срещу целулита от домашните.

И все пак да върна малко темата по същество. Предвид сезона - някой има ли наблюдения как се отразяват плодовете върху килограмите?
Точно това е моят доктор, много  години съм при него. Simple Smile Дори наскоро бях. Има и машини които мерят дали може да се ползва и до колко чиста е всяка вода. Досега с най-добри показатели мисля, че е изворната. Всеки си решава каква да пие и дали от шишета с години. Аз не рекламирам определена марка. Grinning За водата в други държави не мога да кажа. Simple Smile Идеята на темата е на кой как са се отразили килограмите. Смятам, че всеки може да си прецени. Успех. Simple Smile)

# 371
  • Дания
Като ви чета ме хваща срам. Има дни в които изобщо не пия вода. Днес съм изпила две чаши. За сметка на това обаче, ям основно плодове и зеленчуци, от които явно си набавям, понеже пишкам адски често и по много. Изследванията ми са чудесни и лекарката ми каза да не се напъвам да пия, щом не ми се пие. Колкото толкова. Няма да споменава, че всяка вечер ставам до тоалетната между 3-6 пъти, според зависи какво съм вечеряла. Повярвайте едва стигам до банята, не е просто защото бебето натиска, а съм пълна на макс. Гарантираната ми чаша на ден е чай от лайка след като се наобядвам и обикновено това в всичко.

# 372
И аз се зачетох за водата. Какви са тези уреди и какво правят на водата? Също, някой ползва ли от каните с филтър и според вас има ли разлика между вода от чешмата и вода от чешмата, прекарана през филтъра  newsm78 Гледам ги от бая време във Фантастико и им се чудя.

# 373
Тази машина я има и в България, май не е хубаво да се казва имена, за да не е реклама, но това, което прави е да я йонизира, тоест прави я алкална. ние всички пием с ph на водата 7 от чешма, минерални и тнт. Тази машина в прави с ph 8 или 9.5, нещо като изворната вода от източника, но понеже алкалната вода бързо се променя и трае 2-3 дни, то няма как да се продава такава в магазина и трябва машината да ти е инсталирана у вас. Също така има филтри и премахва всякакви химикали във водата като хлор и подобни. На мен ми правиха демонстрации на всички тези неща, за да ни убедят. Мен единствено ме дразни, че е пирамида и със сигурност цената й от около $5000 не е само за машинаа, а за всички по пирамидата, а такива ги ненавиждам ... иначе друго от полезните неща на тази машина са, че също прави и по-киселинна вода с ph 6, която може да почиства кожа вместо тонер за лице, а с 2,5ph се използва за чистене и миене на плодове и зеленчуци. Лично видях как на доматите им падна един мазен, жълт слой като ги потопи в тях. А това иначе го ядем, защото с обикновена вода не се мие. Може да излъжа за някое от ph числата, защото не съм ги запомнила, но горе долу това ни обясняваха. Има много приложения и те казват, че една ли не с тази машина вече не ти трябва вода да се купува, препарати или неща за почистване на кожа и рани... това е като инфо, което аз знам Simple Smile

# 374
Ние вкъщи пием филтрирана вода от чешмата и ни е екстра Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт