В кой месец започнахте да подготвяте дома за бебчо?

• 20 501
  • 144
  •   1
Отговори
# 15
Не ви ли е страх малко... Аз до сега 5месеца исках и чаках с нетърпение да наближи и да започна да пазарувам без да е странно.  Laughing Laughing Laughing А сега нещо ме хвана и ме е страх да пазарувам и да не се случи нещо  Embarassed Embarassed Embarassed

# 16
  • София
Не ви ли е страх малко... Аз до сега 5месеца исках и чаках с нетърпение да наближи и да започна да пазарувам без да е странно.  Laughing Laughing Laughing А сега нещо ме хвана и ме е страх да пазарувам и да не се случи нещо  Embarassed Embarassed Embarassed
Това са суеверия и ако вярваш, че не е добре, по-добре на пазарувай. Аз просто не мога да си представя какво щеше да прави ММ, ако не бяхме подготвили основни неща.

# 17
Няма от какво да те е страх .. Не вярвам на куп да успееш да купиш всичко.

# 18
С първата бременност бях в началото на шестия месец, тъкмо бях купила две хавлийки, че чаках близнаци, и се чудех дали да взема една количка, тъй като беше супер намалена, и взех, че родих - хавлийките бяха прибрани в шкафа.

С втората бременност (наплашена от първата) започнах да купувам разни неща след 30-а седмица, всичко по интернет, че не можех да ставам. Един ден, около месец и половина преди термина, отидох в средно голям бебешки магазин и взех количката, масата за повиване и леглото (каквото имаше на склад). Пратих бабата да купи един скрин от ИКЕА за дрехите на бебето и с това подготовката ми приключи. С изключение на мебелите и количката всичко беше от интернет - и сега пазарувам за детето основно от там.

Така че суеверия, суеверия, ама като ми се случи, започнах да вярвам и в суеверия.

# 19
  • Пловдив
Няма от какво да те е страх .. Не вярвам на куп да успееш да купиш всичко.
Защо да не може на куп да се купи всичко? Аз сега си обикалям по магазините и си набелязвам разни неща, тези магазини, които имат сайтове съм се регистрирала в тях и съм отбелязала нещата за купуване. Няколко дрешки ще купя от разни магазинчета. Когато реша пускам поръчките от големите магазини, отивам до малките магазинчета и за един ден съм напазарила парцалките  и това е. Нещата които са от аптеката давам едно списъче на таткото и отива да ги купи.

# 20

С първата ми бременност и мен ме беше страх, но страха беше продиктуван от това, че имах една бременност завършила със спонтанен аборт. От суеверие нищо не купих, само направих списък и когато родих го дадох на свеки и на майка ми да напазаруват всичко, докато сме в болницата. Резултата - бяха купили всичко, но нищо от нещата не беше по моя вкус. Затова с втората бременност си накупих всичко сама и си се радвах на покупките Simple Smile

# 21
В кой месец напазарува втория път. Аз сега влязох в 6ти ииии хем искам да пазарувам хем ме е страх, ако стане нещо,че ще ми е много гадно да гледам готовата стая...

# 22
В кой месец напазарува втория път. Аз сега влязох в 6ти ииии хем искам да пазарувам хем ме е страх, ако стане нещо,че ще ми е много гадно да гледам готовата стая...

В петия месец си направих списък с необходимите неща за бебето. След това започнах да ровя из нета и да си избирам марките и моделите, които ми харесват. После започнах да обикалям по магазините, за да ги видя нещата как изглеждат на живо и по този начин коригирах списъка - махах или добавях. С количката видях най-голям зор, защото тогава карах мъничка кола с малък багажник и ми трябваше модел, който хем да ми харесва, хем да ми се побира в багажника. Когато си харесах моделите, от които да избирам спрях с колата пред един голям магазин и се започна един тормоз на продавачките - всички модели ги пробвахме дали се побират и така в крайна сметка си избрах и количката. Когато избрах и уточних всичко, което искам да купя се зарових из нета и започнах голямото поръчване, като гледах кое къде го има намалено. И така - до средата на 8-я месец всичко беше доставено вкъщи. Седмица преди раждането /имах дата за секцио/ сглобихме и подредихме всичко, дрешките бяха изпрани, изгладени и подредени и всичко беше готово

Peace Peace Peace

А има ли някаква причина, поради която се притесняваш толкова /проблемна бременност и т.н./ или просто си е суеверие  newsm78

# 23
Няма причина. До сега постоянно мислех за неща за бебето, но ми разказаха от познати за много жени, които изпуснали бебетата в 6ти и 7ми месец и лекарите не могли да ги спасят. Не знам дали са пазарували или не, но почнах да се плаша и като си представя да напазарувам и да ми се случи нещо и да трябва после да ги гледам тези неща и ме е страх да тръгна на пазар, а много искам.

# 24
Няма причина. До сега постоянно мислех за неща за бебето, но ми разказаха от познати за много жени, които изпуснали бебетата в 6ти и 7ми месец и лекарите не могли да ги спасят. Не знам дали са пазарували или не, но почнах да се плаша и като си представя да напазарувам и да ми се случи нещо и да трябва после да ги гледам тези неща и ме е страх да тръгна на пазар, а много искам.

В такъв случай, за да не се притесняваш направи си първо списъка, поразгледай нещата, уточни окончателно какво искаш и изчакай докато влезеш в 9-я месец за пазаруването. Или докато родиш. Когато вече си напълно наясно какво точно искаш и ако ще пазаруваш онлайн можеш и от болницата след раждането да поръчваш - взимаш лаптопа и само пълниш количката. Мъжа ти вкъщи ще приема поръчките и готово  Grinning
Единствено трябва да си прецените дали няма да ви дойде изнанагорно да правите такъв сериозен пазар на куп, защото си е голям разход. А дрешки можеш да си вземеш предварително малко - не е чак такава сериозна покупка. И без това после роднини, приятелки - всички ще те залеят с дрехи  Peace

# 25
Това наистина е много добра идея. Ще си направя списък ще си избера всичко и ще видим кога ще се преструва да напазарувам. Е те от тези сайтове за колко време доставят, че даже от болницата можени да се поръчва?

# 26
Това наистина е много добра идея. Ще си направя списък ще си избера всичко и ще видим кога ще се преструва да напазарувам. Е те от тези сайтове за колко време доставят, че даже от болницата можени да се поръчва?

Аз поръчвах от няколко сайта - поръчвам единия ден, на втория обработват поръчката и доставят нещата на третия ден  Peace
Но може и да се свържеш с тях, и да питаш за колко време доставят нещата - повечето хубави сайтове имат опция за онлайн обратна връзка и отговарят много бързо  Peace

# 27
  • София
Най-"обичам" на бременна жена да ѝ се разказват подобни случаи. Концентрирайте се в/у бременността си и мислете положително за бебето.

Последна редакция: чт, 10 ное 2016, 22:53 от missence

# 28
Мда... изобщо не ми беше приятно и предизвика съмнения и безпокойство у мен. И както бях тръгнала тия дни да пазарувам..ме обзе страх и се отказах..

# 29
Я не си мисли глупости.Аз пък вярвах,че бебчето знае ,че се подготвям и всичко ще бъде наред.В 6 тия месец започнах да пазарувам,в 8 мия бях изгладила и оправила всичко.В деветия само пуфтях и чаках Grinning Така направих и при двете си бременности Heart Eyes Лека бременност и здраво бебече ти желая bouquet

Общи условия

Активация на акаунт