Клуб на храбрата шивачка - тема 19

• 107 933
  • 831
  •   1
Отговори
# 540
Чантата я знам  Laughing аз бях пуснала линкове към нея. Тя е на ленти, доста работа ще имаш на ръка!
Права си, не се бях замислила. А и се чудя на ръка колко здраво и колко хубаво ще стане. Би ли ми пратила линка към темата с линковете за чантата?

В тази тема я бях пуснала  Wink
Може ли по конкретно Simple Smile - коя страница, кое мнение? Не намерих нищо, а прегледах цялата тема 🙄

# 541
Чантата я знам  Laughing аз бях пуснала линкове към нея. Тя е на ленти, доста работа ще имаш на ръка!
Права си, не се бях замислила. А и се чудя на ръка колко здраво и колко хубаво ще стане. Би ли ми пратила линка към темата с линковете за чантата?

В тази тема я бях пуснала  Wink
Може ли по конкретно Simple Smile - коя страница, кое мнение? Не намерих нищо, а прегледах цялата тема 🙄

Е, то и аз не знам на коя страница са, и аз трябва да потърся  Laughing Това е чантата https://www.sewunity.de/schnittmuster/7664-chobe

# 542
Благодаря! Аз имам линк на английски от Еци.
Май ще се откажа, на ръка явно ще е много трудно, а шиенето с шевна машина изисква опит, знания, време и консумативи, които аз нямам.
Благодаря на всички, които се включиха по моят въпрос Simple Smile

# 543
Не се отказвай толкова лесно, аз хич не харесвам дънкови чанти, но тази с кафявото много ми допадна. Не може ли да я скроиш и тропосаш сама и да я дадеш в някое шивашко ателие да я минат на машина?

# 544
Poliiii, мерси за окуражаването! Една от основните причини да искам да направя тази чанта е удоволствието от самия процес. Ако я дам да ми я ушият, това се обезмисля Simple Smile.
По въпроса за шивашките стелиета -  живея в чужбина и тези услуги са много скъпи, изобщо даже не съм чувала да има шивашки ателиета като в България, та няма да стане. Майка ми съвсем ме отказа, като каза че дънковият плат се шие много трудно на ръка.
Може би някой ден ако имам повече време Simple Smile
Благодаря още веднъж на всички включили се 🌴

# 545
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  живея в чужбина и тези услуги са много скъпи, изобщо даже не съм чувала да има шивашки ателиета като в България

няма начин да няма  Wink
незнам къде си, но в Германия има разни групи за хобите и се събират хора и заедно правят разни неща. дали ще шият на машина, ще шият гоблени, ще правят декорация - има си отделни групи.
обикновено църквата организира подобни неща, понякога общината - води се като първа крачка да се запознаеш с нови хора.

потърси подобни неща, ако имаш желание разбира се, да се научиш да шиеш. Peace

# 546
Майка ми съвсем ме отказа, като каза че дънковият плат се шие много трудно на ръка.

При тази чанта се редуват дънков плат и кожа, т.е. се зашият един за друг. Наистина си е пипкаво на ръка. но можеш да я направиш и само от дънков плат, разбира се, но и той не се шие лесно на ръка, дебел е. Сигурно имаш някакви стари дънки, пробвай с тях!  Peace

# 547
Иначе си харесвах на Дондуков магазина за платове , те пък го затвориха и остана само на Раковска.
Миленски, би ли споделила къде на Раковски е този магазин за платове.

# 548
  • София
Иначе си харесвах на Дондуков магазина за платове , те пък го затвориха и остана само на Раковска.
Миленски, би ли споделила къде на Раковски е този магазин за платове.

Магазина е на 1-вата пресечка отдясно от Дондуков към Сточна гара- по Раковски, същият като този който закриха, но е по- малък. Преди него има мебелна къща Пластика.

# 549
  • Балчик
Poliiii, мерси за окуражаването! Една от основните причини да искам да направя тази чанта е удоволствието от самия процес. Ако я дам да ми я ушият, това се обезмисля Simple Smile.
По въпроса за шивашките стелиета -  живея в чужбина и тези услуги са много скъпи, изобщо даже не съм чувала да има шивашки ателиета като в България, та няма да стане. Майка ми съвсем ме отказа, като каза че дънковият плат се шие много трудно на ръка.
Може би някой ден ако имам повече време Simple Smile
Благодаря още веднъж на всички включили се 🌴
А можеш ли да плетеш на една кука ? Идва нещо на ум , пак няма да е лесно но поне ще по- здраво от бода на ръка.

# 550
Момичета, трябва ми кройка за нещо като дълга риза. Сещате се като тези за народни танци. Да е за детенце с ръст 145 см. Виждали ли сте нещо подобно? Ще шием костюми за детски театър и искаме да изчислим колко плат ще отиде горе-долу.

Намерих си! Благодаря. Simple Smile

Последна редакция: пт, 23 юни 2017, 16:53 от mama Barba

# 551
А можеш ли да плетеш на една кука ? Идва нещо на ум , пак няма да е лесно но поне ще по- здраво от бода на ръка.
Не, не мога Sad

# 552
Здравейте, мили дами,
издирвам си кройка за покривала на столове....ако може да помогнете. Търсих но не ми харесаха самите модели дано вие да може да ме насочите към нещо което ще ми допадне Praynig

# 553
  • Добрич
Скрит текст:
 Търсих сайтове с безплатни векторни изображения, но не намерих удовлетворяващи идеи.
О, безплатни изображения да искаш! Фул е с такива, търси в Пинтерест "Freebie Plotter".
Тук https://lovesvg.com/free-svg-cut-files/ също имаш огромен избор. Тези, които показах, са от там  Peace

Иначе плотерът идва с програма с която можеш по лесен начин да превърнеш всякакви изображения във векторни. В това видео е показано как става: https://www.youtube.com/watch?v=PNyn5CNSn5A

Благодаря за линковете! А това за софтуера е разкошно. Капризна съм по принцип и трудно ми се угажда. Ако мога сама да си преобразувам картинките, които харесвам е чудесно!

Това за кой плотер е софтуера?

# 554
  • FRANCE
Здравейте, едно въпросче, изведнъж машината ми почна да пропуска бодове. Добре де, ших два пласта кожа , подплата и цип (опитвам се да сменя цип на кожено яке). С подходяща игла и конец разбира се. От другата страна стана без проблеми  (там беше една кожа) а тук нещо се закучи. Странно не ми се е случвало. Какво да настройвам? Благадаря

Общи условия

Активация на акаунт