Клуб на храбрата шивачка - тема 19

• 107 874
  • 831
  •   1
Отговори
# 675
В случая влагам сантимент, така че не ми е опция. Ако е нещо хавлиено, какво би трябвало да му е търговското наименование?

# 676
А, ако се ориентирате към материи за еднократна употреба ? Знам,че има такива. Само изрязвате и след употреба - изхвърляте.Като памперсите.
Това сериозно ли? Shocked А грижата за околната среда къде остана... Sad

Poliiii, можеш да ползваш и по-плътно трико с весели, детски мотиви. Иначе лигавниците и на моето дете бяха от хавлиен плат. На български не знам да има друго име. newsm78

И аз сега разбрах какво значи пико Laughing, а го ползвам редовно за фини материи.

chrissy, браво!
За пантофите може кожа по принцип (моето хлапе като бебе имаше Lederpuschen; не се пързаляха изобщо), а може и по-як плат + такива гумирани бобчета като на ABS-Socken да си сложиш, хем за да не ти се хлъзгат, хем за да не се търка директно платът. Продават течен латекс за нанасяне; има също и готови лепенки.

# 677
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Ако е нещо хавлиено, какво би трябвало да му е търговското наименование?

хавлиен плат.  Peace пике също става

ако намериш някоя евтина, хавлиена кърпа, можеш от нея да скроиш няколко. Peace
аз предпочитах бели, защото можех да ги натопя в белина, ако лекетата не излезнат с нещо друго.

имала съм и от трико, но петната избиваха от другата страна и при пране си губеха формата...
трикото беше меко.

# 678
Това пике изглежда добре, а отзад слагаш ли нещо непромокаемо?

# 679
  • Добрич
Навремето и аз от хавлия ших, че си играх и апликации да правя.  Grinning

После купих от пластмасовите лигавници, дето са отпред с нещо като джоб, за да задържат храната и си реших проблема с петната и прането.

Скрит текст:
Нещо подобно беше:

# 680

лигавници не съм шила, получавах ги като рекламни подаръци от всевъзможни места и нямаше нужда.
моето дете ядеше чисто, да не се е налагало кой знае колко да се занимавам с лигавници.

имах един само отзад с нещо непромукаемо, но шумеше и детето се разсейваше, та не го ползвах често.

ако се притесняваш, че може лекето да стигне до дрехите: или търси по-дебел плат, или го направи двоен.

единствено: има вариант с лепки (велкро), подобно на показаното от Вела. по-лесно се закопчава с една ръка  Mr. Green

# 681
На мен ми трябва от тези за новородено, няма да има петна от пюрета, а гумените са твърде груби за тази цел.
Благодаря, ще видя какво ще намеря по магазините.

# 682
  • FRANCE
Девойките много се лигавеха като бебета и им правех мини лигави от хавлиен плат и един протектор за матрак. От едната страна е като хавлиен а от другата леко гумиран  Mr. Green Даже бях намерила един био много мекичък; Плюса е че издържа на сушилня (що лигави с пласмасовото покритие отдолу съм убила Crazy) А от един протектор може да изкараш доволно количество лигавчета.

# 683
На мен ми трябва от тези за новородено, няма да има петна от пюрета, а гумените са твърде груби за тази цел.
Благодаря, ще видя какво ще намеря по магазините.

тогава го направи от трико. направи едноцветно и шаренко, да могат да се комбинират с дрехите.
в Германия ето такива носят

# 684
  • Добрич
При кърменето и аз използвах кърпа. Бебето като  е малко не я дърпа. Пъхах я под брадичката и готово.

# 685
Poliii, с моите деца установих, че лигавниците с полар от долната страна държат сухо на детето и влагата не достига до дрешките, колкото и да са оляти. Също така помисли за тик-так или секретни копчета, че велкрото от един момент насетне почва да се разлепва много лесно и не държи, отделно в пералнята пък се лепва по дрешките и разваля някои от тях.

Последна редакция: вт, 12 сеп 2017, 01:01 от Mama na Veronche

# 686
  • FRANCE
Здравейте.  Подариха ми рокла с ръкав малко над лакътя. Добре седи но на ръкавната извивка отпред дърпа. Когато стоя без да мърдам е ок, но при най малкото движение сърпа. Имате ли идея от какво е и дали може да се коригира на готова дреха. Другата опция е без ръкави. Но роклята е есенна и ме устройваха ръкавите. Благодаря

# 687
  • Добрич
... Добре седи но на ръкавната извивка отпред дърпа. Когато стоя без да мърдам е ок, но при най малкото движение сърпа...
На мен ми звучи като да не е точна ръкавната извивка (форма и/или дължина). Обаче ако разпориш и коригираш ръкавната извивка, трябва по съответния начин да се коригира и ръкава.

# 688
  • София
Здравейте.  Подариха ми рокла с ръкав малко над лакътя. Добре седи но на ръкавната извивка отпред дърпа. Когато стоя без да мърдам е ок, но при най малкото движение сърпа. Имате ли идея от какво е и дали може да се коригира на готова дреха. Другата опция е без ръкави. Но роклята е есенна и ме устройваха ръкавите. Благодаря
Дай някаква снимка, ако е тясна едва ли има решение.

# 689
Здравейте Simple Smile незнам дали тук е мястото,  но търсих къде ли не и не мога да открия някой да се наеме с изработка на единична бройка текстилен етикет. Не се занимавам с шиене и нямам идея как ще стане, предполагам е трудоемко без някакви специални машини, но съм замислила да направя персонализиран подарък и ми е необходим етикет със специално послание Simple Smile текста ще е кратък. Моля,  ако някой има идея към кого да се обърна,  да ми съдейства. Предварително благодаря!
P. S. Занимавам се с декупаж, когато намеря време и знам че има специални медиуми за трансфер върху текстил, но не съм пробвала. Дали би могло да се получи хубаво върху сатенена панделка или друг плат, който после да се пришие като етикет, евентуално...? Grinning

Общи условия

Активация на акаунт