Клуб на храбрата шивачка - тема 19

• 107 118
  • 831
  •   1
Отговори
# 705
  • FRANCE
Супер, много благодаря

# 706
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
най-накрая....

ето го потника, стана като туника  Joy
тигърът, нарисуван с текстилна боя металик
блузата и outdoor панталоните (нямах време да ги изгладя  Blush), двете от последния брой на оттобре

потникът и блузата са от вълненото трико.
ръкавите на блузата са от някакво спортно трико - полиестер, който транспортира потта и бързо съхне.
панталонът е от памук, кръпките са от полиестер, който издържа на тормоз  Mr. Green

# 707
madame, в DaWanda много продавачи пращат навсякъде из Европа.

asyalein, браво! Чудесно си се справила с тези разтегливи материи само с шевна машина!
Неща от вълнено трико винаги си шия по-тесни, защото трикото се разтяга при носене. За един потник се бях изплашила, че ще ми е малък, но не... даже в края на деня ми е широк.

# 708
  • FRANCE
Благодаря. За тях не се бях сетила. Само в етси гледах

# 709
От пролетта се кахъря за палтото на баща ми и даже бях ви питала как се шие кожа. Отдолу е елек от кожа, прикачен към палто от вълнен плат, като хастар. Уших го, да докладвам какво свърших. Кожата се беше поразпорила тук-там, имаше прокъсани места, не намерих кройка по размера на кожата, така че се наложи нея да преправям по кройката на горнището. Намерих друго кожено парче, с което доснадих и добавих липсващите/силно повредени части. Електрическата шевна машина се справи, на зиг-заг бод, на максимално охлабване на конеца. Края на кожата отвътре подсилих с ширит по ръкавните извивки и по врата.
Горнището скроих по стара кройка от "Бурда", давам си сметка, че не беше най-подходящият модел- беше предвиден за ластик отдолу и на ръкавите. Ръкавите стесних, но дължината за уемане от набора не съобразих добре. В крайна сметка за да имам вариант за регулация оставих отдолу по-широка ивица от горния плат за подгъв, така че може да се запрята като маншет. Горнището се ши много добре, никакви ядове на нито един етап, всичко лягаше перфектно до милиметър, леко разместих само качулката с около 5 мм - от единия край повече, от другия по-малко по вратната извивка, но от самолет не се вижда. Сложих цип за закопчаване, предвидих на качулката улей за връв и прорези, ако реши да си сложи. Отпред закрепих горното за долното с широко 3 см велкро, отдолу и по ръкавните извивки не съм ги прикрепвала едно към друго, останаха свободни, заших кожата за плата само по вратната извивка. Така много по-лесно би могло да се отделят да пране- сглобяване с прилепване по велкрото и шиене само по врата.
Уши се добре, поради което имах опасения, че нещо някъде е дълбоко сбъркано и чак на късен етап на шиене установих, че моделът е за доста по-голяма ширина. Да добавя, че нямах как да го меря, за манекен се ползвах себе си, но съм доста по-дребна и съответно никаква преценка. Стана доста широко, не чак да не може да се носи и да му виси като торба, но определено свободно, за ръкавите се наложи да се ползва регулацията и да подгъва маншет  около 3 см. Справих се, ще го носи, но резултатът не е какъвто бих искала. Добро техническо изпълнение и лоша преценка за модел.

# 710
  • София
Искам да поръчам да ушият калъф за матрака, който е от три пласта, но не е сглобен.
 Ще се опитам да определя двете обиколки и (габаритите) и да дам платовете без да нося "матрака" (два вида дунапрен и мемори пяна).
 Може ли да се остави някаква резерва, която да не личи, ако нещо се укъси?
Ще бъде от две части, с цип през цялата периферия.

# 711
Ако някой друг го шие калъф, горещо препоръчвам плата да се изпере предварително.

# 712
  • София
Ако някой друг го шие калъф, горещо препоръчвам плата да се изпере предварително.
Заради свиването на памука ли? Той не е директно от магазина купуван, т.е. пран е 99%.

# 713
  • München, Deutschland
Ето пантофките, за които питах. Върнах ги към живота. Simple Smile Като за първи опит съм много доволна. Отвътре сложих джобче от филц, което натъпках с нещо мекичко и сега се стъпва като на възглавница.  Crazy Отдолу е напа.

Последна редакция: пн, 25 сеп 2017, 10:00 от chrissy

# 714
Криси, супер са станали... Hug

# 715
Заради свиването на памука ли? Той не е директно от магазина купуван, т.е. пран е 99%.
Да Wink

# 716
  • München, Deutschland
Благодаря, Ася.  Hug

# 717
Здравейте!

Пиша тук, защото имам нужда от помощ за една съсипана дреха и ще се радвам ако някой може да ме посъветва.
Имам пола, която се състои от фуста и от дантелено покривало, което е зашито към фустата само откъм талията, а надолу пада свободно.
При пране дантелата се е свила нагоре и в момента долният и край е на два пръста над фустата. Преди не изглеждаше така и не искам да я обличам, докато е в това състояние. Носила съм я само 4 пъти преди да се съсипе и ми е много гадно. :/
Знаете ли как мога да върна предишната дължина на дантелата? Пак да я пера и да я изпъна, да я гладя?

Благодаря!

# 718
отрежи фустата.
ако дантелата е била памучна, просто се е свила при пране, нямам ка да я разпънеш пак.

# 719
  • Добрич
Можеш и да снадиш дантелата с нещо подходящо - отдолу или да срежеш по средата и там между двете парчета от дантела да добавиш необходимата лента.

Общи условия

Активация на акаунт