Препарати за съдомиялна - 9

• 126 707
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
  • have faith and be patient ..
А намирате ли някакви био таблетки за съеомиялна ?  В близкия ми био магазин имаше,  един път взех и край,  повече не съм намирала

# 76
  • Бургас
Моля ви кажете, на какво се дължат кафеникави петна по чиниите? Малко гланц ли?

# 77
От днес има промоция в ДМ на таблетки Сомат 130 броя за 23.40лв. Мисля да се възползвам. До сега само Сомат съм ползвала и нямам база за сравнение.

# 78
  • София
Това е добра оферта. А дали има доволни от тях?

# 79
А намирате ли някакви био таблетки за съеомиялна ?  В близкия ми био магазин имаше,  един път взех и край,  повече не съм намирала

В интернет магазините виж. В Бг. се предлагат Ecover, Ecozone, Sodasan
 и AlmaWin. Много съм се интересувала като се роди беба. Четох и чуждоземните отзиви. Някои съм пробвала. Изхождайки от всичко, се опитах да ги подредя по ефективност. Ековер определено водят.  Аз се отказах от тази линия при препаратите за СМ. Скъпо, измиването е посредствено, а и машинката не се радва. Сега си правя разнообразия безфосфатни  Simple Smile . Ако ти е важно, бих ти предложила половин таблетка Фрош със супена лъжица сода за бъчви. Звучи ми нехимично, а мие. Но да се знае, че ако няма химия, има физика /търкане/  Laughing Laughing Laughing

# 80
  • Бургас
Сода за бъчви - това е натриев карбонат (калцинирана сода), който пък е основна съставка за перилни препарати, както и такива за съдомиялна. Има много лесна рецепта за препарат за съдомиялна - homemade dishwasher detergent. Доста четох дали може да навреди на съдомиялната, като отговорът е не. Мисля скоро да пробвам, съставките са: 2 части натриев карбонат, 2 части боракс  (незадължителен, може да се замени с натриев карбонат ), 1 част лимонена киселина и етерично масло (незадължително).
На английски има много информация.

# 81
Това си струва да се опита! Боракса с натриев карбонат или с натриев бикарбонат се заменя?  newsm78

..........: 2 части натриев карбонат, 2 части боракс  (незадължителен, може да се замени с натриев карбонат ), 1 част лимонена киселина и етерично масло (незадължително).
На английски има много информация.

# 82
  • Бургас
Карбонат, т.е. Само натриев карбонат. И после, като се смеси, мисля, се слага по 1 голяма лъжица в отделението.
От химическа лаборатория може да се купят - натриевия карбонат е около 2-3 лв/кг, боракс около 6лв и лимонена киселина има.

# 83
Мила съм с тази рецепта + английска сол. Содата от железария, боракса от аптека. Не е прекрасно, липсват ензимите и др.неща, които ги има в таблетката. А и филтърът бързо се омазнява, навътре не знаем. Вариантът с Фрошчето засега ми е оптимален, когато реша да съм еко. И машината също е от значение. С експерименти до своята истина 😉

# 84
  • have faith and be patient ..
Може ли линк /снимка на фрош?

# 85
  • Варна
В Карфур продават препарат на прах:
-опаковка 2,5 кг. на Рекит Бенкизер , Ладенбург , Германия.
- опаковка 3 кг. , фирмен на КАРФУР МАРИНОПЪЛОС, гръцко производство.
и двата са м-у 12 и 15 лв. в зависимост дали е на промоция.
За едно миене се ползват м-у 20 и 30 гр. , т.е. цената на препарата за едно миене излиза 8 - 12 ст.
И  двата препарата мият уникално добре , всичко скърца Simple Smile

# 86
  • Бургас
Мисля, че тези оферти са добри - http://www.chistdom.com/?page=1&category=107&brand=0.
Пуснах една поръчка с JAR - http://www.chistdom.com/products/view/4400--jar-dzhar-tabletki-z … sadomiyalni-40-br. Не съм пробвала никакво Феъри до сега, но след похвалите в темата реших да опитам.
И този Somat за майка ми - http://www.chistdom.com/products/view/4681--somat-gel-kapsuli-za … -somat-gold-20-br.  Аз не го одобрих предния път и дадох тя да изразходи опаковките (бях взела две). На нея пък много й хареса и поиска още.
Редовно поръчвам от сайта на чист дом. Сега са го обновили и е доста по-добре от преди.

# 87
  • Варна
От кои безфосфатни таблетки в Лидл имаше доволни в темата? Сега не мога да намеря коментарите. От тези с тяхната марка или другите, ако не се лъжа румънски.
Гел капсули Сомат в кои вериги магазини има? В Метро и ДМ не намирам.  bouquet

# 88
  • София
От кои безфосфатни таблетки в Лидл имаше доволни в темата? Сега не мога да намеря коментарите. От тези с тяхната марка или другите, ако не се лъжа румънски.
Гел капсули Сомат в кои вериги магазини има? В Метро и ДМ не намирам.  bouquet
В DM има със сигурност, мисля че и в Метро ги има. Вероятно са свършили и не ги намираш. Има и по другите големи вериги магазини и специализирсни магазинчета.

# 89

потърси Грюн Грийн

Общи условия

Активация на акаунт