Искам да кажа ... (95)_07.11-13.11

• 63 426
  • 823
  •   1
Отговори
# 450
Разбрах ви, стига пилихте  Peace

# 451
Не обичам гости с деца на възрастта на сина ми, защото настава драма за играчки.
Нормално е, когато едно дете види различни играчки да иска всичко да пипне и т.н., а синът ми се дразни.
В някакъв момент ако детето е по-настоятелно, се е случвало дори моя да отнесе някой удар, блъскане и т.н.
Дъщерята си играе по-кротко с нейните приятелки и са идвали и идват.

През седмицата изобщо нямам време да каня някого, а събота и неделя предпочитам да си почивам, а не да подготвям трапеза за 8човека примерно.

# 452
Тогава не си го причинявай. Аз не бих, ако ми тежи. При нас гостуванията с деца винаги са били ок. не е имало битки, освен кратко зъбене.

# 453
  • Някъде там
Искам да кажа..здравейте  Grinning
Сама съм си на село,подреждам гардероби,дрешници и така нататък,нищо интересно.
Случи ми се нещо кошмарно за мен обаче.Ситуацията беше смешна за околните, но аз изпитвам ужасен страх от мишки и днес една мина точно пред краката ми на излизане от един магазин в селото.Тя си се скри в къщата до магазина,но аз нададох такъв вик  Grinning че може и  на съседната улица да са ме чули.Скочих на пейката до магазина и продължих да пищя.Хората ме гледаха изумено,как пищя и треперя,някой даже се и засмяха.
Един час след това не можех да се успокоя,все тая гадина ми беше пред очите.От нищо не изпитвам страх така както от мишки.Удар мога да получа от такава гадина.

За гости говорите.Обичам гости и често каним но има хора които се научих да избягвам да каня през годините,защото превръщат гостуването си в кошмар за домакините.Хранят се неприлично,петната от бутнати чаши и накапано са редовни,вика се и се смее на висок глас,и често се прекалява с питиетата, а тогава стават неудържими.Децата са неконтролируеми,отварят всички врати и шкафове,викат и се гонят и дори не им се правят забележки.И говоря не за едно семейство а като цяло за хората които избягвам да каня.Иначе гости в къщи добре дошли.

# 454
  • София
Много обичам гости. И караниците на децата въобще не ми пречат - да се оправят Sunglasses

Днес за сефте се почувствах горе-долу здрава. Дори успях да отида до един магазин да си напазарувам някои спешни бременни нещица. Като се прибрах, не се чувствах парцал. А, дано да се оправям вече, че толкова да ми писна, просто...

Зузанка, ти се като сестра ми. Тя дори като види детето, че гледа нещо за мишки по НГ, излиза от стаята, че й става лошо Joy

# 455
  • SHOOT ME 10 $
Здравейте - "Искам да кажа" да напомня  за себе си! Peace Май се позабравихме...доста време мина от как преминах "анкетата".
За гостите със съпричастен с Зузанка
Ние също не оставаме без гости,. Имаше случай гостите ни бяха и с малко дете ,ама малка ,че и дребно ама голям пожар!Подлуди ни цяла вечер. В един момент настана тишина... няма го... обърнахме къщата - няма го никъде и в хладилника търсих...няма.Настана паника и изведнъж вратата на готварската печка се отваря с трясък и ...диването се изтърколи от вътре цялостно и старателно обмазано с всякакви подправки и мазнини.
Така че случаи всякакви. А на Димитров ден ...очаквах...Щях да почерпя.Бургазлии сме курназ момчета

# 456
За гостите какво да кажа - обичам да готвя, почти не купувам готова храна, когато каня гости - от салатата до десерта ще приготвя с голямо желание, ще ги посрещна, НО да не са с преспиване и да не са с особено малки деца.
И това след като на едно такова детенце никой не счете за нужно да му обясни, че не трябва да отваря всички бонбони в бонбониерата, да ги опитва и да ги пъха на хората в устата, след това с мръсните лепкави ръце да не ми отваря шкафовете, а едно друго детенце майка му го преследваше с чинията в на сина ми стаята да го храни там, понеже тя у тях така си правела, иначе то не яде. Добре, но детето ми идва и казва - мамо, ама нали не може храна в моята стая. Вече не ги каня и тактично отбягвам идеи за срещи. Някой хора не се съобразяват въобще и поради тази причина все по-добре е когато срещата се състои в заведение.

Борил, аз знам, че в ново портмоне се слага метална монета, когато подаряваш или ти подаряват нож/ножове също трябва да се даде монета. Така съм чула, така съм правила Peace

midkoo, на патерица "Честит имен ден!"  Simple Smile

# 457
  • София
Еййй, сега се замислих, че под масичката, където обикновено слагаме почерпките за децата, от скоро имам нов килим...почти бял Joy Май следващия път, като имаме гости, ще трябва или да не сервирам нищо с доматен сос и никакъв сок от боровинки, или да вдигам килима Joy

# 458
  • SHOOT ME 10 $
blackcat6
Цитат
midkoo, на патерица "Честит имен ден!"
Благодаря мила
 Hug
Боре И аз съм чувал че в портфейл ,чанта или пормоне като се подарява се слага "пара"- монета!
А нож или ножица ако ти подарят ,задължително се "плаща" с някакви пари символично.

Последна редакция: чт, 10 ное 2016, 18:35 от midkoo

# 459
Под зъболекарския кабинет съм. Ще ми вадят мъдрец Confused.

# 460
Оф, Лято, да минава бързо!
Обожавам гости. С деца, без деца! Подготвям се старателно, с храната, масата, питиетата. Децата си се забавляват сами, ние също. Харесва ми да се виждаме с приятели и на ресторант, но понякога у дома е по- спокойно. Ако децата ми имат претенции за някои играчки ги предупреждавам да си ги приберат предварително. Драми няма. С изключение на тръгване- децата не искат забавата да свършва, а родителите може и да са на работа следващия ден.
Сбъдваща, ако детето има амбиции в този спорт, не може ли да отиде в по- горния отбор, но да се отпише от сегашния. Странно ми е да няма такава опция. А и защо да не може да се отпише по всяко едно време, когато пожелае? Все пак са деца- от всичко искат да опитат и не трябва да ги спираме. Но и не трябва да ги насилваме, когато "нещо" не им харесва и доставя удоволствие.
Тонка, още малко и си готова за домашни партита... Мале, като почнат гостите за новото жилище през ден.... Кати ще е най- доволна.

# 461
  • Варна
Ахой банда!

midkoo,  добре завърнал се  Peace

Правя мъфини, пиперки с доматен сос и сметана.
Нищо от това не ми се яде, мра за крем карамел Crossing Arms

Децата зяпат клипове на компа, направо дзен,
съм постигнала вече 20 минути.

Имам фен във фитнеса, забавлявам се много от
преднамереното му кавалерстване. Приятно е де  Mr. Green

# 462
  • SHOOT ME 10 $
Преди малко писах...не искам да ви предавам настроението си ,но казват ,че като сподели човек му олеква (глупости)
Днес мисля че изгубих , любим човек,като такъв.
Току-що разбрах,че текат последни часове и на най-добрия ми приятел...къде е Бог...мамка му...
Съжалявам... момент на слабост...много, много ми дойде тая вечер...задушавам се..   ще се отрежа...
evil  Hug
Благодаря мила.

Последна редакция: чт, 10 ное 2016, 19:30 от midkoo

# 463
midkoo, съжалявам! ММ често на въпроса "Защо?"отговаря с- "трябва да ти е гадно!" Това е животът!

# 464
Преди малко писах...не искам да ви предавам настроението си ,но казват ,че като сподели човек му олеква
Олеква, поне аз съм така  Hug

Аз искам само да кажа, че във Фантастико има прилични мандарини - в мрежичка са. На външен вид са доста неугледни, с голямо съмнение взех една мрежа, е вече я привършихме, ананаса на бройка също е добър Peace Взех и паламуд, но след плодовете, никой не иска да го готвя и не сме го опитали още, за да го рекламирам  Blush

Общи условия

Активация на акаунт