Лидл - 93 Започна да става коледно :)

• 109 538
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
Вкусни са, стават за ядене Laughing Украсихме ги, направихме им дупки преди печенето и после с панделка на елхата Laughing
Не е ли рано бре, колко време ще ги държите на елхата, ще стават ли за ядене после? Laughing
Аз пък се обърках, мислех да вземам от елхичките, а какво съм грабила, на касата видях, че са от другите курабийки Embarassed И си купих формичка елха от Кауфланд, че поне да са с коледна форма. И от линзера взех, но мисля едните да ги правя за Коледа, а другите за Нова Година.

Как късно бе, Месечинке....от понеделник детето очаква Laughing Кой пък ще ги пази до коледа, ти пък Whistling Те половината отидоха вече...
Идеята е детето да се забавлява, много му разбира шишарката кога е коледа  hahaha Той си мисли, че Хелуин още предстои и ми говори с къв костюм щял да бъде Mr. Green

Та много добре станаха, глазурите от лев и 20 /с поничката/ също са много добри, зелената украса на елхичките-също....абе детето е доволно, че станаха като на картинката bowuu

# 601
Да похваля бри-то с пълнеж от делукс серията, за втора поредна година се облажвам  bowuu

# 602
  • Сливен
Ние купуваме и харесваме и двата вида овесени ядки. Heart Eyes Фините ги използвам за "бърза" консумация, т.е. не се налага да киснат и може веднага да се хапват, използвам ги и за хляб, сладки, кексове, супи, гофрети, палачинки. Едрите овесени ядки хапваме с кисело и прясно мляко, сушени плодове, ядки и т.н. За приготвяне на домашно хрупкаво мюсли подходящи са едрите, според мен. Peace
И този път планетарния миксер беше с 20 лв. по-евтин в Италия (99 евро), отколкото в Бг (към 220 лв, мисля). Crossing Arms Обаче коледните календари от филц в Италия бяха по 6,99 евро, а в Бг- 11,99 лв. Обикновено в България слагат по-голяма надценка на по-скъпите неща, това забелязвам... newsm78
Може ли да споделиш рецептата за хрупкаво домашно мюсли?

# 603
  • Русе
Бавната сокоизстисквачка, която ще се продава за 180лв другата седмица, се е продавала в Германия за 70 евро и в момента е намалена на 60 евро. В Англия са я продавали за 60 паунда. Не виждам с какво може да се оправдае такава надценка за България.
https://www.lidl.de/de/silvercrest-slow-juicer-ssj-150-a1/p221004
С глупавите реклами, които излъчват. Кой знае колко пари се харчат за тях. И не са транспортните разходи виновни за надценката. И българските хранителни стоки са много по-скъпи в сравнение с други магазини. Предната седмица забелязах, че сиренето Железница е с по-висока цена, не го бях купувала отдавна. И сложили табела да се гледа цената на стелажа, а не тази на опаковката. Значи, не производителя е завишил цената. Не можаха ли да изчакат да се продадат количествата на старата цена  ooooh!

И аз купувам основно едрите овесени ядки в жълтия пакет. Правя с тях и овесени бисквити. А другата седмица мюслите от по килограм ще са на промо. Задължително ще си купя. Между другото и те са с нова по-висока редовна цена.

Апарата за кръвно го пускаха преди около месец.

# 604
Приблизително колко елхички стават от готовата смес, момичета? Като че ли количеството не е много голямо и се чудя дали да не взема две  дози.

# 605
  • на Земята
След дълго чудене ,взех жълтият пакет,значи съм уцелила.Благодаря на включилите се по въпроса!

# 606
Може ли да споделиш рецептата за хрупкаво домашно мюсли?
Подобно на това правих последния път. Peace
http://www.24kitchen.bg/videos/domashno-myusli

# 607
Приблизително колко елхички стават от готовата смес, момичета? Като че ли количеството не е много голямо и се чудя дали да не взема две  дози.
Стана топка тесто с около 15 см диаметър. Не е много,но не и и малко. Две тави някъде...

# 608
Не виждам с какво може да се оправдае такава надценка за България
Пътни разходи? В DM много неща, които съм купувала в Германия за 50 цента, тука са по 2 лв. Боята ми за коса е германска, в Германия е под 2 евро, в Австрия е 4.
Aйде айде 40-60лв. пътни разходи за бройка? Stop Stop Stop Те да не идват по 1.
Joy JoyПРАВИЛНО!! В този ред на мисли, се сетих да питам,защо в Кауфланд идва по- евтино от Лидл, след като собственикът е един? И аз например не купувам сирене и  кашкавал от Лидл.Телешко купувах, вярно - вкусно е, но асоциацията с луда крава не ме оставя, а телешкото им идва баш от родината на" лудата крава"-Холандия.На всичкото отгоре за Холандия асоциацията е много ГМО.Толкова ли няма БГ или други свестни производители?? Друго, което ме дразни и го забелязвам всеки!!път- слагат се подвеждащи табели - салата намалена и тупнали отдолу свежа, голяма салата джентилина, а намалената е една смачкана, умряла в кожата си, встрани от джентилината😠😠. Или намалена тх, но сложена И такава, която не е.( И това го виждам редовно).Хайде и аз да се оплача.Вярно, че сега се оплаквам на арменския поп😉, но скоро ще попитам директно управител

Последна редакция: нд, 20 ное 2016, 09:13 от Nil desperandum!

# 609

Кога пускаха апарата за кръвно?
В Лидъл на Черни Връх миналата седмица имаше доста бройки останали.

Аз искам да питам в кафемелачката дали могат да се мелят ядки?
Благодаря  bouquet Ще звънна на телефона.

# 610
  • Варна
Nil desperandum!, сала си отговори в питането.
Един собственик, а различни цени и стоки.. логично. Няма да има няколко вериги напълно еднакви и само к разрични имена. Човека си има няколкж бранда и от всеки печели повече, от което може. Същото е като при дрехите. Теранова, Калиопи и още две марки са на 1 собственик. Защо има няколко бранда, а не само 1 и да си продава всичко под неговото име.
Аз самата имам познат българин, който прави същото. Във Варна примерно има три бранда дамско (в които разбира се всяка дреха след вноса си е с защит етикет на марката и се представят като различни ценови класове и изобщо качество дрехи, а всъщност далеч не е така, т.к. дрехите идват от едно и също място в Италия).
По този повод и собствените им марки.. дали не са един продукт, но във всеки магазин с различна цена...
Всяко седмица различни неща са на промоция. Все в някоя верига ще те привлекат с нещо промоционално и ще отидеш и напазаруваш всичко, а в коя ще е за тях е все едно.
Като се сетя кяк вляза ли в такъв магазин и трудно излизам със сметка под 100лв дори и да съм влязла за 3 неща и, да-работи хаха
Минавам, виждам нещо и ми харесва и айде в количката.

# 611
Да похваля патицата, вчера я готвих.

# 612
  • Козлодуй
Има едни много хубави пълнозърнести овесени ядки в жълта опаковка много са хубви ✌
Потвърждавам за Овесените ядки и аз харесвам пълно зърнестите в жълтата опаковка Simple Smile

# 613
Прахосмукачката робот пускана ли е преди?

# 614
Прахосмукачката робот пускана ли е преди?
И аз да попитав за робота - прахосмукачка. Търсих в сайта на Лидл- няма никаква информация. Дори в упътванията. Няма и такъв производител. А в прошурата не пише нищо съществено - например каква е батерията й. Аз преди не съм засичала подобен продукт. Или греша?
За прахосмукачката - робот наистина са пускали.
Но според мене бяха друг модел. По спомени струваше около 50 лв.  и беше с някакви хартиени подложки.
Мислех да си взема, но хартиите бяха изчерпани и се отказах.

Общи условия

Активация на акаунт