Щастливи сме безкрайно знай, мами ще сме ние през МАЙ- ТЕМА 2

• 43 470
  • 747
  •   1
Отговори
# 210
Едно пих само, сега ще взема второ.Болката не е силна, притесни ме по-скоро мястото, тъй като не ме е боляло там досега.

# 211
Едно пих само, сега ще взема второ.Болката не ец силна, притесни ме по-скоро мястото, тъй като не ме е боляло там досега.
На ден можеш 3х2 да пиеш но-шпа..на мен все много ми се виждат понеже пия още от 6г.с., а сега съм 13г.с. и като пия по 1 си усещам разликата как ме наболява тук-там..ама аз го пия и с бусколизин... най-добре на АГ-то да си звъннеш : )

# 212
Мен ме е наболявал пикочния мехур, който е там, ако правилно съм разбрала. Но не повече от ден. И н силно. То там няма общо взето много варианти какво да те боли. Може и да е нещо мускулно - да не ти притиска някакъв ластик?  Thinking

# 213
Miss Lovely, аз имах подобни болки, появиха ми се една вечер изведнъж, като бях в 11-12 г.с. Пих едно но шпа и ме отпусна след половин час съм заспала. На другия имах няколко пъти така да ме придърпва силно ниско доло. Обадих се на док и той ми каза само но шпа при болки и че може да пия до 3 на ден. Знам че на много момичета тук им изписват и по 3х2 но моя каза до 3. Не ми обясни от какво е-незнам. Много процеси се развиват в момента знаеш ли. Спокойно всичко ще е наред. Иначе болките не бяха нетърпими, аз можех и да си ги издържа, но мисля че е по добре матката да е спокойна. Може би е от това ме матката се качва по нагоре с порастването на бебо, иначе тя в началото е точно там-ниско доло. Хубава неделя на всички  bouquet

# 214
Момичета, вие чувствате ли се разсеяни? Аз много  Crazy  Може би защото си позволявам кафенце през няколко дена и ходя като муха без глава  Shocked  Не мога да се концентрирам да си свърша работата и се чудя дали само аз съм така?

# 215
Ааа и аз съм така. Случва ми се да си забравям мисълта, да забравям какво съм тръгнала да върша...Но се сещам, че и при мои приятелки беше така...така, че го приемам за нещо нормално. А ти защо ограничаваш кафето? Така си си решила или лекар ти е казал? Аз съм с ниско кръвно и акушерката ми каза да си пия по едно кафенце на ден с мляко...няма проблеми. Аз така или иначе не го изпивам цялото, но половин кафе ми се отразява добре. Явно проблема не е само в пиенето или непиенето на кафе...явно си е просто от хормоните  Grinning

# 216
Днес съм много добре, да чукна на дърво, изобщо не ме боли Simple Smile Иначе няма как да е от ластик, нося само клинове с доста висока талия, бельото ми също не е стегнато.

# 217
Аз имам болки почти всеки ден още от както разбах, че съм бременна. Понякога по-остри, понякога тъпи и на различни места. Питала съм трима гинеколози и всички ми казват да пия но-шпа. При мен често се появяват вечер когато вече съм уморена, та може и при теб да е така. Но-шпа-то го пия 3 пъти по 1 по график - казаха ми, че то служи да отпусне мускулите на матката, за да не минават тези болки в контракции.
Между другото се забелязах, че докато пиех Дуфастон имах повече болки. Не знам дали приемаш някакви лекарства, но може и от тях да е.

# 218
Аз имам болки почти всеки ден още от както разбах, че съм бременна. Понякога по-остри, понякога тъпи и на различни места. Питала съм трима гинеколози и всички ми казват да пия но-шпа. При мен често се появяват вечер когато вече съм уморена, та може и при теб да е така. Но-шпа-то го пия 3 пъти по 1 по график - казаха ми, че то служи да отпусне мускулите на матката, за да не минават тези болки в контракции.
Между другото се забелязах, че докато пиех Дуфастон имах повече болки. Не знам дали приемаш някакви лекарства, но може и от тях да е.

Аз Дуфастон пиех понеже прокървих в 6г.с. и се чувствах мнооого зле от него...постоянно ми беше лошо, гадеше ми се, а и отделно на всеки 2 часа ми се ядеше...ама зверски глааад беше...пих ги 5 дена и ги замених с Утрогестан...сякаш по-добре бяха Simple Smile
То с тия симптоми при всеки е различно..надявах се да ми е лека бременността и както се казва да не ме усетят, че съм била бременна Simple Smile една приятелка се шегува с мен, че вече нямало симптом на бременността, който да не се е проявил при мен Simple Smile ама такова е .. в името на бебчетата ще търпиммм  baby_neutral

# 219
Явно на всеки му повлияват по различен начин лекарствата, но все повече си мисля, че колкото по-малко толкова по-добре. На мен всъщност ми изписаха първоначално Урогестан, но от него толкова много се замайвах, че ставах неадекватна - направо не можеше да се говори с мен. Веднага се обадих на лекаря понеже шофирам до работа и се притесних да не стане нещо. Тогава той каза да го сменя с дуфастон, ама и с него пак не ми беше супер добре. Сега имам запаси и от двете вкъщи ... ужас.

# 220
Утрогестана може да се слага вагинално, така ги няма страничните реакции като замаяност и т.н., но за дуфастона незнам. Но все пак трябва да се обсъди с лекар метода на приемане на лекарствата.

# 221
Здравейте момичета, пиша главно за тези от София - тази сряда за първи път реших да посетя йога за бременни в студио Янтра в кв. Изгрев. Цената на посещение е 12 лв. за 90-минутна тренировка. Ако има и други желаещи ще се радвам да си правим компания. Simple Smile

# 222
  • Варна
Здравейте мами  Hug Отдавна не съм се включвала, та реших, че е време. Днес бях на преглед и съм  Heart Eyes доки каза, че ще е мъжко, въпреки моите вътрешни усещания. Бебчо беше много активен, но успяхме да видим и атрибутите (в 15 седмица съм). Аз продължавам с утрогестана до поне 16та седмица, че до скоро все още имах болки. На ФМ ме пращат чак след Нова година, когато ще съм в 21 седмица.

За стриите се мажа с кокосово масло и засега са добре нещата. Попринцип кожата ми е много суха и склонна към стрии, та ми се появиха 2 нови по ханша още в 12та седмица (имам си стари от пубертета). Мазането засега ги спря, но да видим до кога.

Разсеяността ме е подгонила вече втора седмица и има моменти, в които изобщо не знам къде се намирам  Laughing

# 223
Разсеяността ме е подгонила вече втора седмица и има моменти, в които изобщо не знам къде се намирам  Laughing

Ах, беше ме срам да си призная, нооо и аз съм доста разсеяна станала. Мислех, че това към края чак се проявява, но днес например дойдох на работа с мисленето, че е цяла седмица по-късно. Осъзнах се след около час Grinning А в събота сестра ми ми обяснява за последния път като сме се били виждали и аз посмърно не можах да се сетя кога е било това, къде и какво сме правили, а то е било преди седмица. Ще имам истории за разказване.
Други разсеяни мами?

# 224
Здравейте мацки! Днес ми излязоха резултатите от бхс- всичко в норма 😆😆Но тъй като от вчера имам някаква странна постоянна болка ниско в дясно днес след 2 ч. висене пред АГ ми изписаха спазмалгон и но-шпа. При прегледа не се установи някаква аномалия (разкритие или дължина на шипката и т.н.) Доки даде и направление за хоспитализация ако не се повлияя от болкоуспокояващите т.к. може да е апандисит... 😕
А колкото за разсеяността тя май е всеобща - аз много трудно се концентрирам 😧

Общи условия

Активация на акаунт