Щастливи сме безкрайно знай, мами ще сме ние през МАЙ- ТЕМА 2

• 43 485
  • 747
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте, мами! Simple Smile
Искам да питам, знам, че хиляди различни мнения ще има, но все пак Simple Smile
Относно мазилата против стрии аз се колебая между това на Мустела и на Елансил. В аптека ми казаха, че напоследък много купуват мамите Елансил и са много доволни. Някоя от вас използвала ли е, и може ли да изрази мнение?
С първата бременност използвах за кратко някакво бебешко олио, но имам малко стрии и до днес от тогава. Затова сега искам да използвам нещо хубаво, най- малкото да знам, че съм направила каквото трябва. Simple Smile Според мен на медицинската козметика повече доверие може да се има, отколкото на разни чути неща или прочетени...
Засега използвам на Hipp бебешко олио, другата седмица ще си купя друго.

# 226
И аз щях да питам какво мажете за стрии?

papsvn, това кокосово масло как го разтопяваш, на мен ми и два твърдо и трудно го разнасям  Rolling Eyes

sonibi,
как ти правиха прегледа? Мен не са ме гледали "на живо" от началото на бременността. Последния път със спекулум много ме боля - не знам защо и сега ме е страх, ако се наложи  Embarassed Rolling Eyes

# 227
  • Плевен
Здравейте мами ,  бях при доки преди няколко дена  но по други причини , получих алергична реакция и понеже на бременни не може да се изписват кортикостеройди ми прати в една китайска клиника и ми направиха тест за алергии с проба от косата . Резултатите са готови днес и ми излезнаха всякакви прахове, глутен , ядки и още куп неща . Та доктора ми препоръча акупунктура понеже и билки не са за по време на бременност.
Аз се колебая и търся малко информация има ли някоя мама да си е оравила акупунктура по време на бременност или да знае дали е добре.

# 228
Здравейте мами ,  бях при доки преди няколко дена  но по други причини , получих алергична реакция и понеже на бременни не може да се изписват кортикостеройди ми прати в една китайска клиника и ми направиха тест за алергии с проба от косата . Резултатите са готови днес и ми излезнаха всякакви прахове, глутен , ядки и още куп неща . Та доктора ми препоръча акупунктура понеже и билки не са за по време на бременност.
Аз се колебая и търся малко информация има ли някоя мама да си е оравила акупунктура по време на бременност или да знае дали е добре.

Бях чела някъде, че акупунктурата при самото раждане има добър ефект за намаляване на болките, обаче говорейки за алергии...Не знам колко би била ефективна и дали няма някакви противопоказания.. newsm78

# 229
Момичета и на нас ни се показа бебчо преди 2 седмици видяхме и 90% е момченце  stork-boy , даже 100% защото си вярвам на очите хаха  Joy
Иначе и аз имам запушен нос всяка сутрин изглежда е нормално.
Болки усещам от време на време, сутрин често защото съм стискала повече време, получавам спазми сякаш вътрематочни, а и на шийката усещам леки болки, като болезнена менструация, моят аг каза, че не е притеснително, стига да си осигурявам достатъчно почивка през деня и да не седя много на крак.

На вас как ви е кръвната картина, преди години имах желязна анемия, на последните изследвания са ми паднали стойностите, вашите как са.
Утре съм пак при доки на преглед и ще ми каже как върви бебочко и какво да предприема за хемоглобина и желязото.
Ние вече купихме някои неща, отидохме за две шишета и се прибрахме с легло, количка и др.
И именце си имаме, само всичко да е наред и Май да бутаме колички.
Поздрави! До скоро!
 smile3541

# 230
  • Плевен
kisslittlebear  : браво дано всичко е наред да се бутат после колички . за хемиглобина сега ми е добре в нирмите , но предишната бременност бях все под минимума и пиех желязо някакво сиропче беше. Наблегни на повече зеленолистнизеленчуци.

ted_in_ka  :Надявам се да намеря повече информация акупунктурата, защото и аз почнах със запушен  носи обриви по ръцете и лицето .

# 231
Моя хемоглобин също си е в норма засега, но при нужда се сетих че може да пробвам Билкова кръв, мисля така се казваше, една приятелка бременна с близначета която имаше много нисък хемоглобин особено последните месеци преди раждането помня че я пи и беше стабилизирала положението. Това е сироп, bestbaby  не знам дали е същото което ти имаш в предвид? За акупунктурата не мога да кажа нищо, понеже ми е напълно непозната територия, но защо не пробваш консултация с хомеопат, има много безвредни хомеопатипни лекарства които ще помогнат за алергията без да навредят на бебчо. Ето и една статия която може да те насочи- http://www.puls.bg/health/homeopathy/news_19507.html
За стриите аз предпочитам да заложа на чисти масла вместо за козметика макар и медицинска, защото преди време съм учила за технологията на производство на козетичните продукти и знам че колкото и полезни съставки да включва един крем се добавят и не толкова полезни, че да има аромат, определена трайност, определен вид и гъстота. Но въпрос на избор. Аз си взех две масла от магазина на Зоя и съм доволна, менкам си ги, но това с какаово масло и жожоба повече ми допадна-първо лесно се топи от температурата на кожата, бързо попива и има страхотен аромат на шоколад който е заради какаовото масло-http://www.zoya.bg/Масло-от-какао-и-жожоба-60-гр.8100 Другото с масла от карите, кокос и какао просто е по-твърдо и по-трудно попива, но също прави кожата мека и еластична -http://www.zoya.bg/Масло-от-какао-карите-и-кокос-60-г.7402 Вече доколко избора е добър ще се разбере след 6-7 месеца предполагам  Grinning

# 232
Добро утро!
Вече усещам как пристъпите на гадене стават все по-търпими, силно се надявам скоро да приключат.
Мазило още не съм си взела, но мисля да е на Саносан, миналият път много ми допадаше и сега ще го ползвам.
Все още нямам нито едно готово изследване, но съм почти сигурна, че хемоглобина ще е за лекарства, въпреки че си хапвам месо всеки ден.
Относно ФМ, моята акушерка ми препоръча проф Балев, но при него записването е само на място и не знам дали ще успея да се запиша, трябва да излизам от работа  Rolling Eyes
В Майчин дом кой прави ФМ? Мнения?

# 233

sonibi,[/b] как ти правиха прегледа? Мен не са ме гледали "на живо" от началото на бременността. Последния път със спекулум много ме боля - не знам защо и сега ме е страх, ако се наложи  Embarassed Rolling Eyes

не ти разбирам въпроса...

# 234
  • Варна

papsvn, това кокосово масло как го разтопяваш, на мен ми и два твърдо и трудно го разнасям  Rolling Eyes

То е меко и се разстапя с допира до кожата, много лесно се нанася. Да не се бъркаш с какаовото? То е трудно за разтапяне.

# 235

То е меко и се разстапя с допира до кожата, много лесно се нанася. Да не се бъркаш с какаовото? То е трудно за разтапяне.

Аз ги разтапям в микровълновата...пресипвам ги в една пластмасова бутилка с помпа и така ми е по-лесно да ги нанасям. Също може и на водна баня да ги разтопите.

# 236
Ехааа, KissLittleBear вие сте ударници! Браво на вас!  newsm44
И ние си взехме количка заради намаленията в Хиполенд в петък.

# 237
Здравейте. Отдавна не съм влизала и доста време ми отне да ви прочета. Явно доста сте се активизирали с писането. 😀 Днес бях на преглед и така очаквах да ми кажат пола, но за мое съжаление днес въобще не ме гледаха на ехографа. Оказа се че днешния преглед бил с акушерка и ми прави някакви други изследвания... Най-накрая и аз чух сърчице- в 17 седмица... Следващия ми преглед е на 09.01 а тогава ще съм в 24та седмица, не е ли малко късно за ФМ? Нямало за работят по празниците, а аз първата седмица от януари ще съм в БГ и не мога да отида по-рано... 😯

# 238
Здравейте. Отдавна не съм влизала и доста време ми отне да ви прочета. Явно доста сте се активизирали с писането. 😀 Днес бях на преглед и така очаквах да ми кажат пола, но за мое съжаление днес въобще не ме гледаха на ехографа. Оказа се че днешния преглед бил с акушерка и ми прави някакви други изследвания... Най-накрая и аз чух сърчице- в 17 седмица... Следващия ми преглед е на 09.01 а тогава ще съм в 24та седмица, не е ли малко късно за ФМ? Нямало за работят по празниците, а аз първата седмица от януари ще съм в БГ и не мога да отида по-рано... 😯

Защо не минеш на ФМ и тук в България? Втората ФМ мисля, че се прави между 18-23 седмица.

# 239
Реших, че ще отида на обикновен преглед за да може и таткото да дойде и да види бебо, понеже тук е на работа и няма как да дойде. Но сега започвам да обмислям и ФМ. Друг е въпроса, че ще са празници тогава... Да ми препоръчате лекар за ФМ в Русе?

Общи условия

Активация на акаунт