Щастливи сме безкрайно знай, мами ще сме ние през МАЙ- ТЕМА 2

• 43 480
  • 747
  •   1
Отговори
# 240
не ти разбирам въпроса...

sonibi, имах предвид този преглед дали се прави със спекулум, болезнен ли е и т.н. Питам, понеже мен откакто съм бременна са ме гледали само с ехограф, но не и вагинално.

# 241
red_balloon ако за БХС то ти е питането, прегледа е с коремен ехограф, няма нищо болезнено или притеснително при него.А иначе за прегледите при АГ то при мен все още са с вагинален ехограф, принципно не са болезнени или дискомфортни като със спекулум , но последния ми път за да измерят дължината на маточната шийка, да видят яйчниците и плацентата доста го въртяха и ме натискаха и в един момент ме позаболя. При мен поне спекулум от началото на бременността са ползвали един единствен път когато ми правиха цитонамазка и микробиология и определено не съм във възторг  от усещането, през целия следващ ден леко ме наболяваше  Sad Но освен ако няма нещо притеснително в резултатите което да налага скоро да се повторят изследванията или някакъв здравословен проблем не мисля че трябва да се позлва спекулум при прегледите newsm78

# 242
Гвен, не питам за БХС, аз го направих миналия месец. Питам, защото Сониби нещо я болеше и каза, че е ходила на преглед, на който се установило, че няма разкритие. Чудих се как го правят този преглед за разкритие в ранен месец. Просто полюбопитствах и разбира се, не е нужно да знам на всяка цена   Peace

# 243
red_balloon,  прегледите ми ги правят обикновено с коремен ехограф, ако нещо не се вижда както трябва - с вагинален. До сега са ми правили 1 гинекологичен преглед с "оная джаджа" заради цинонамаската. Боля малко (както като ти взимат цитонамаска) но нищо особено. Болката която усещам е долу ниско в дясно (като свсе едно е яйчин по време на овулация/менструация. На прегледа ме гледаха и няма нещо притеснително -разкритие или дължина на шийката. От както си пие спазмалгона и но шпа то съм о добре, но се притеснявам като свършат хапчетата дали пак ще боли и освен това ако е апандисит, дали с тези хапчета не подтискам проблема. Иначе имам направление за хоспитализация като уговорката е ако ме боли въпреки хапчетата да влизам в болница, но се чудя не е ли по- добре... особено ако имам проблем с апандисита. Та днес ще ходя да питам ОПЛ - тя е готина и е приятелка на свеки би трябвало да ми обясни..

# 244
Миналата година ми направиха операция на апендисит и гарантирам, че болката, която усещах не минаваше от спасмалгон и други обезболяващи.

# 245
Мооомичета,хелп! Някой има ли проблем със венците? Адски са подути,кръв..постоянно..какво ли не пробвах  newsm78

# 246
  • София
Мооомичета,хелп! Някой има ли проблем със венците? Адски са подути,кръв..постоянно..какво ли не пробвах  newsm78

Опитай гаргари със Сандрин.  Peace

# 247

Опитай гаргари със Сандрин.  Peace

Мерси,ще пробвам.  Hug

# 248
Витамин Ц или повече плодове които го съдържат срещу кървенето а за оток и подуване може да пробваш с паста за зъби и разтвор с билки специално за венците като тези на Билка, поне за тях мога да ти кажа от първо лице че помагат - http://bilkalifestyle.com/?page_id=596

# 249
А гаргара/ джабурене със смрадлика за свиване на венците...?

# 250
Да.. точно Билкадент ползвам от 2 седмици и няма никакво подобрение, дори като ги мия, кървят много и и имат доста кръв. Джабуря и със Листерин,нооо никакво подобрение.
Четох,че по принцип е нормално подуването на венците,ще пробвам  и с други неща.Благодаря ви Hug Hug

# 251
Сониби, благодаря за отговора  Hug При апандисита мисля, че болката е остра и много силна. Не мисля, че можеш да я издържиш няколко дена.

За венците моят доктор ми каза Парадонтакс паста, малко е скъпа, но мисля, че има голям ефект, особено в комбинация с повече витамин С. Също използвам най-меката възможна четка супер софт.

# 252
За венците моят доктор ми каза Парадонтакс паста, малко е скъпа, но мисля, че има голям ефект, особено в комбинация с повече витамин С. Също използвам най-меката възможна четка супер софт.

И моят зъболекар ми препоръча същата паста за зъби...вкуса й е отвратителен, но за сега нямам проблеми с венците. Също съм си взела много мека четка за зъби. Четете внимателно, когато си избирате вода за уста. Аз имах Елудрил вкъщи и няколко дни я използвах, след което чак забелязах, че в упътването пише да се използва с повишено внимание от бременни и веднага я спрях  Shocked

# 253
Здравейте, тотално не издържам вече с този БХС. Гледа ме специалист на ехограф всичко е наред нямало никакви призначи, а резултатие от вотиря ми пише: Резултат за бременната жена 1 от 180, интегрален риск 1 от 340... Sad Не знам как ще дочакам феталната морфология чак на 21,12

# 254
Злати това е само един кръвен тест, аз мисля че прегледа с УЗ е много по-достоверен! Когато си взех резултата изчетох сумати теми във форума и не само и попаднах на много случай с далеч по-лоши резултатити от порядъка 1:5 при които на финала си има живо и здраво бебче. Само дето мама 6 месеца е била ни жива ни умряла от притеснение, което може да се отрази зле и на бебо. Всяка от нас го  преживява когато едно или друго изследване не даде перфектния резултат, но върху резултатите оказват влияние много фактори, за които дори и не подозираме.  Моя приятелка получи изненада при стандартните изследвания за ЖК и това за сифилис.Едва не се побърка, имаше обвинения към половинката даже. След това жената в лабораторията й обяснила че за да е точен резултата трябвало 12 часа минимум да не консумира храна, пълен физически и психичеси покой, та тя си припомни че ставала по нощята да си хапне заради вълчия глад от бременността и повтори изследването вече спазила изискването. Всичко си беше наред.Така че прави всичко което зависи от теб за да е наред бебчо-опитай да си позитивна, храни се здравословно, спортувай доколкото може , слушай примерно музика която доказано помага да се развива мозъка на детенце и датата за ФМ ще дойде и отмине   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт