Щастливи сме безкрайно знай, мами ще сме ние през МАЙ- ТЕМА 2

• 43 452
  • 747
  •   1
Отговори
# 195
Момичета, здравейте аз съм нова в групата . Моя термин също е май месец 2017. Сега в понеделник правих БХС  ,за жалост ми излезе, че имам риск за синдром на Даун 1:237  , а феталната ми морфология беше в събота, понеже доктора при който се записах преглежда петък, събота и неделя .На УЗ всичко беше наред ,даже има предположение за момиченце,ноо след къвния тест всичко ми се обърна и сега съм притеснена! Говорих с моята АГ ,тя каза да не се притеснявам,но мисля ,че няма как да стане- да съм много спокойна.Сега мисля дирекно за амнеоцентеза в София ' Майчин дом". Въпроса ми е- на някоя от вас да и се е случвало така ? В Лина си правих теста .  За тази лаборатория взех да чета много лоши отзиви и сега се надявам теста да е объркан .

Последна редакция: сб, 19 ное 2016, 08:59 от eli-23

# 196
И на мен добре ми изглеждат, само количеството на бета каротена 1.080 mcg не е ли малко множко като за бременна? Доколкото знам препоръчителната доза е 770 mcg ,но може и да греша   newsm78
Ти направо ме разби  Laughing Идея си нямам какви трябва да са стойностите...  newsm78
Аз да попитам някоя има ли проблем със запушен нос? Всяка сутрин се будя със запушен нос...хрема...кихане и по-късно през деня отшумява (не съм болна). Забравих да питам доки дали има нещо, което да облекчи тея симтоми..

# 197
Момичета, здравейте аз съм нова в групата . Моя термин също е май месец 2017. Сега в понеделник правих БХС  ,за жалост ми излезе, че имам риск за синдром на Даун 1:237  , а феталната ми морфология беше в събота, понеже доктора при който се записах преглежда петък, събота и неделя .На УЗ всичко беше наред ,даже има предположение за момиченце,ноо след къвния тест всичко ми се обърна и сега съм притеснена! Говорих с моята АГ ,тя каза да не се притеснявам,но мисля ,че няма как да стане- да съм много спокойна.Сега мисля дирекно за амнеоцентеза в София ' Майчин дом". Въпроса ми е- на някоя от вас да и се е случвало така ? В Лина си правих теста .  За тази лаборатория взех да чета много лоши отзиви и сега се надявам теста да е объркан .

Здравейте, аз също съм нова в темата, но ви чета редовно. Терминът ми е на 25 май. Вчера правих ранна диагностика (УЗ) и резултатът за Даун, комбиниран с БХС е 1:192, което при мен е и заради възрастта - на 42 години съм. Живея в Германия и ми предложиха вместо амниоцентеза да направя кръвен тест, който е достъпен от около 3 години и определя риска с 99% точност, базирайки се на ДНК фрагменти на плода, намерени в кръвта на майката. От интернет разбрах, че се прави и в България, но за съжаление е доста скъп.
Ели, преди да предприемеш каквито и да е следващи стъпки, със сигурност е добра идея да повториш БХС в друга лаборатория. Желая ти успех!

# 198
eli-23 не се тревожи. Повтори изследването първо. Много момичета и с по-лоши резултати са раждали здрави бебенца. Всичко ще е наред  Hug

# 199
  • София
Iva-42 и eli-23, добре дошли!
Първо не се доверявайте на това БХС, той е разплакал много бъдещи майки със здрави деца.
Според мен няма смисъл да се прави наново.
По-скоро вървете на добър специалист по фетална морфология и той може да види, дали се виждат ехографски измемения и да ви насочи към амниоцентезаили кръвен тест за тризомии. Може и на второ мнение да се отиде за всеки случай.
Ели, ако все пак не се открие нищо притеснително на ехографа, както не се е видяло първия път, но наистина се притесняваш, направи амниоцентезата, но моят съвет е първо да видиш, какво ще те посъветват лекарите.
Желая успех и здрави дечица и на двете ви!  Hug

# 200
Аз да попитам някоя има ли проблем със запушен нос? Всяка сутрин се будя със запушен нос...хрема...кихане и по-късно през деня отшумява (не съм болна). Забравих да питам доки дали има нещо, което да облекчи тея симтоми..

Така съм от началото на бременността. Със запушен нос сутрин и кихам по цял ден. И не съм болна.  Hug
И с първата бременност бях по същия начин.

# 201
Здравейте мамчета!Аз съм в 14г.с. и съм на преглед чак на 6.12 когато се надявам да разберем и пола на бебчо Simple Smile Аз пия ФК и витамини Pregnacare original които доки каза че ще заменим със следващите който са Pregnacare plus  май бяха но каза че и първите са с добър комплекс витамини и мога да ги пия до 5 месец, но ще видим какво ще каже на 6.12... На ФМ и мен ме вика 21-23г.с. Simple Smile

# 202
Guendolin1980, бета каротина до колкото знам се превръща във Вит. А според нуждите на тялото и не можеш да предозираш. Взе едно да предозираш с моркови! Виж вит.А където пише е опасно, защото той се възприема директно. Така знам аз, но ти пак попитай.

Iva-42 и eli-23
, имам приятелка, на която ѝ излезе риск 1:200, докторът я накара да го повтори - резултат - 1:2000. Миналата седмица роди здраво момиченце. Това БХС наистина е толкова излишно!!! И според мен ехографските показатели са най-важни.

born_to_travel, и мен ме обзема страх на моменти. Страх от неизвестното, какво ме чака, дали ще се справя като майка, дали ще се справим финансово... Абе въобще много неизвестни... Не си сама  Hug, и все пак мисля, че е нормално!

# 203

Така съм от началото на бременността. Със запушен нос сутрин и кихам по цял ден. И не съм болна.  Hug

Охх сродни души  Hug вече бях започнала да се притеснявам, но при мен освен запушен нос сутрин  има и засъхнали сополи (като.. корички)  Rolling Eyes ужасно е мислех си да не би да е много сух въздуха в стаята  newsm78

# 204
Според мен няма никакъв смисъл да се повтаря БХС-то. Познавам една мама на здраво момченце, която й излезна много по-рисков резултат от 1:200, ходи на двама специалисти на ФМ, казяха й че бебето е напълно здраво, но тя така и не се успокои. Мисля че и аз ако бях на нейно място нямаше да се успокоя. Накрая прави амниоцинтеза при Мазнейкова. Аз също бих направила същото ако бях на нейно място. Психиката на жената е голямо нещо. За големите специалисти амниоцинтезата е рутинна процедура с много минимален риск . Не ви давам съвети, просто изказвам мнение. Сигурна съм, че какво и решение да вземете всичко ще е наред.
За мамата, която питаше за пулса и пола на бебо. На моя БХС пулса на бебо беше 170, в 14 г.с. Док предположи,че ще е момче, а вчера ми потвърдиха. Аз съм в 16 г.с., тъй че не бързайте мами да търсите пол, може и чак към 20 г.с да се види. Иначе за пулса и при мен се оказа че не е валидна приказката.  bouquet

# 205

Охх сродни души  Hug вече бях започнала да се притеснявам, но при мен освен запушен нос сутрин  има и засъхнали сополи (като.. корички)  Rolling Eyes ужасно е мислех си да не би да е много сух въздуха в стаята  newsm78

Същата работа... и тези корички са и кървави понякога  Tired

# 206

Същата работа... и тези корички са и кървави понякога  Tired

дааааааааааа.......... хаха не посмях да го напиша  Laughing НО и аз съм така

# 207
Аз принципно имам алергия от домашен прах и се чудех дали не се е обострила нещо от бремеността, ама явно е един от типичните симптоми, с който ще трябва да се примирим  Tired

# 208
Мами, да ви питам от сутринта имам болки (не много силни, но почти през целия ден са) много ниско долу (около окосмената част).В 15 седмица съм и друг път ме е наболявал леко корема, но по-нагоре.Не ми се е случвало толкова ниско.Притеснително ли е там да ме боли? Ако утре пак е така ще си звънна на аг да ме види, но то няма да е преди понеделник и малко се притеснявам..

# 209
Мами, да ви питам от сутринта имам болки (не много силни, но почти през целия ден са) много ниско долу (около окосмената част).В 15 седмица съм и друг път ме е наболявал леко корема, но по-нагоре.Не ми се е случвало толкова ниско.Притеснително ли е там да ме боли? Ако утре пак е така ще си звънна на аг да ме види, но то няма да е преди понеделник и малко се притеснявам..

Уф, пробва ли с но шпа (3х1 на мен ми казаха)? Ако е много силна болката може да отидеш да те прегледат още сега някъде или поне звънни на АГ още сега, за да се успокоиш и да не се тревожиш  Hug Сигурно е пак нещо свързано с уголемяването на матката, но никоя от нас не е лекар и можем само да предполагаме...

Общи условия

Активация на акаунт