Щастливи сме безкрайно знай, мами ще сме ние през МАЙ- ТЕМА 2

• 43 474
  • 747
  •   1
Отговори
# 285
Др.Михова ми сметна датата утре влизам в 17г.с

# 286
Здраейте мамчета моля ви кажете ми някакъв лек срещу запек .. От преди да забременея го имам този проблем,но сега положението е ужасно пия дуфалак от 2 седмици,зехтин на гладно,сладко от рози,киви какво ли не и нищо не ми действа.Слагам си едни миниклизмички Мелилакс,но вече и те не ми действат особено. Моля ви дайте ми съвет.

# 287
Руми, понеже аз съм с този проблем да споделя. На първо място трябва много вода да пиеш. В някоя от чашите можеш да разтваряш 2-3 кристала морска сол. Водата не става солена, а по-мека, количеството е нищожно и не е опасно. Просто солената вода се абсорбира в червата и размеква така да се каже  Embarassed  Второ, тук Лолитка мисля че каза за чаша топла вода на гладно, последвана от едно киви. И това действа, но аз не мога да намеря свестни кивита напоследък честно казано. Сурови плодове и зеленчуци повече е ясно. Чат-пат може да пийваш зелева чорба, ако има откъде да намериш - тя много разхлабва и е богата на пробиотици. И накрая аз като видя много зор пия Фрутилакс - едно сиропче, подходящо е за бременни. Също ако имаш възможност гледай да се разхождаш и движиш повечко. Но от опит мисля, че водата е основното. Дано съм била полезна  Peace

# 288
Благодаря много ще пробвам . Сиропчето Фрутилакс го пих преди да взема дуфалака изпих цяло шишенце за една седмица всяка вечер и нищо.. просто положението е трагично.. ще пробвам да пия повече вода и ако трябва ще минавам само на супи плодове и зеленчуци май друг вариант няма. Благодаря ти Simple Smile

Последна редакция: нд, 27 ное 2016, 21:40 от Rumyana Peneva

# 289
За запек аз хапвам на гладно овесени ядки или трици, киви, сушени сливи, круши и повече вода .Когато това не ми помага минавам на супи или телешко варено с повече масло в тях, при мен по мазната храна действа безотказно.

# 290
Ани, честити розови гащи!  Grinning  Аз утре съм на лекар и се надявам да разбера вече и аз пола. Дано всичко е наред.

birzata, не е ли рано за ФМ? Зачудих се, защото моят термин е преди твоя, пък на мен ще ми я правят средата на Декемрви  Confused

Някой беше споменал прополки за болящо гърло. Помагат ли наистина?

Да, аз само с това се лекувах. Тези с малина и мента влият добре и на хремата. Бързо оздравяване.

# 291
За запек аз хапвам на гладно овесени ядки или трици, киви, сушени сливи, круши и повече вода .Когато това не ми помага минавам на супи или телешко варено с повече масло в тях, при мен по мазната храна действа безотказно.
Пробвах и зехтин на гладно и топла вода с мед.. При мен проблема е от доста време и понеже преди да забременея пиех доста често разхлабителни съм привикнала и сега ми е доста трудно:(

# 292
Искам да попитам правихте ли късното БХС? Мислите ли, че е фатално да го пропусна, при положение, че резултатите от ранното са ми добри?  Rolling Eyes

# 293
Аз ще правя 20-21 г.с,пада се точно след празниците. Не знам до колко е фатално,  но аз искам да я направя,  за да видим дали работят органите. И при мен на 1 БХС рискът излезе малък - около 1:20 000 беше, но съм решила да направя поне и 2 БХС,  а за 3 БХС ще помисля.

# 294
Искам да попитам правихте ли късното БХС? Мислите ли, че е фатално да го пропусна, при положение, че резултатите от ранното са ми добри?  Rolling Eyes
Аз лично няма да правя втори БХС..и при мен бяха добри резултатите. За ФМ съм решила да се допитам до две мнения...считам, че това е по-важно изследване...доста по-конкретно и искам да сравня мнението на двама специалисти. Пак си е въпрос на личен избор Simple Smile

# 295
В Св. Петка правят БХС със ФМ и затова ще се доверя за 2 БХС пак на тях.

# 296
Органза, това не е ли пак само за Даун и другите синдроми? Не знаех, че се гледа дали работят органите на БХС, мислех, че е на ФМ. На мен ми пише, че се прави максимум до 19 г.с.+3 дена. А пък за трето БХС съвсем не съм чувала! Съвсем се обърках вече  newsm78

# 297
Някъде го водят БХС,  някъде само ФМ,  но реално си е фетална (не се изследват конкретни рискове, а се оглеждат органите на фетуса).Аз писах конкретно за 1 БХС,  че е включена и ФМ,  а следващите 2 са:между 20-22г.с (ФМ + ехокардиография + образ на лице) и около 30 г.с(ФМ + биометрия + Доплер)- седмиците са ориентировъчни. Всеки МЦ според апаратурата определя конкретната възможна седмица за преглед,  може би от там идва разминаването - някой в 19г.с,  други в 22г.с примерно и няма нищо притеснително в това. Както и това,  че някой доктори държат на определени изследвания,  а други не.

# 298
Добро утро мами, в петък бях на преглед при АГ-то всичко е наред с бебка вече на 100 % потвърди че ще е момиче, на 16.12 съм на 2-ра ФМ  но на мен ми казаха че няма нужда да правя второ БХС защото първото било добре, и аз съм питала за ехокардиографията и ми казаха че не е задължителна ако има нужда докторите от ФМ щели да ме изпратят и сега отворих на Фемина страницата и прочетох че там е включено във ФМ и се чудя дали да не се запиша там. Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

# 299
Хм, на мен късното БХС в картата ми е посочено като отделно изследване от 14 - 19 г.с., а Феталната морфология също отделно от 22 до 24 с.  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт