Киста на яйчника – 2

• 93 240
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
Е, не бих го съдила строго, може да е нещо в чужбина, и той душа носи. Mr. Green Все пак за прегледи има достатъчно лекари, септември ще се върне за операциите.

# 151
Зимата е на ски. Явно си му е навик да зачезва.
Както и да е, има и други лекари, да Simple Smile

# 152
  • София
Здравейте отново!
На мен пък г-н доцента ми каза, че нямало значение дали е лято или есен, по всяко време можел да направи лапароскопията, което мен доста ме озадачи. Също така ми направи впечатление, че още като казах при записването на час, че имам киста веднага бях пренасочена към него, тъй като бил голям специалист по лапароскопии. Някакси предварително останах с усещането, че имам киста, която трябва да се махне лапароскопски и която всъщност намаля с почти 1 см за последните 3 месеца, но този доцент изобщо не пожела да гледа ехографски снимки, понеже са на стар апарат и нищо не се виждало. Много комерсиални са станали тези доктори, направо е отвратително. За тях това може да е елементарна операция, но за мен като пациент си е страшна и ми се иска наистина да знам, че е задължително да я махна, а не просто някой си да източи здравната каса.

# 153
Здравейте. Вашите доктори пускали ли са ви да изследвате хормони ?  Ако да, кои хормони и какви стойности на хормоните показват, наличието на кисти или други образувания ? По-специално питам за естрадиол. Четох, че завишен естрадиол може да се дължи на фоликулярна киста. Не знам дали и за друг вид кисти е възможно.

# 154
  • София
Здравейте,
На мен никой лекар до сега не ми е пуснал изследване на половите хормони, което според мен е задължително!

# 155
Защо да е задължително? На мен също не са ми пускали, а бях при едни от най-добрите лекари в страната, уж.

# 156
  • София
Привет,
Задължително, защото в крайна сметка трябва да се повери дали имаш хормонален дисбаланс, защото мен ме тъпкаха с оргаметрил 3 месеца, без да се знае нисък ли ми е прогестерона или не. Също така има кисти, които изчезват при прием на естроген, а аз от къде да знам моя естроген какъв е, като никой не ми пусна такива изследвания. Не отричам лапарскопията като метод, но според мен преди операция е хубаво да се направят всички възможни консервативни начини на лечение, защото ако кистата ми е функционална, а някой иска да си прибере едни 1000 лв ми се струва много безумно....а някакси останах с такова убеждение....

# 157
Не знам, при мен всички лекари, които посетих, 4-5 на брой, бяха категорични, че лапароскопията е неизбежна - даже ми казаха да не отлагам, защото кистата може да е злокачествена. Confused Дори и след операцията имаше подобни съмнения, но това е друга тема на разговор. Мисълта ми е, че явно лекарите са способни да преценят коя киста може да бъде "стопена" медикаментозно и коя - не. Съответно - при мен не е имало нужда от изследване на хормоните, защото е нямало смисъл да приемам медикаменти. Peace

# 158
Момичета, аз не разбирам почти нищо от хормони и взаимовръзката между тях и склонността за образуване на кисти, попитах ви защото търся отговор по каква причина може да е завишен естрадиола при нормален ФСХ / макар и на горна граница/. Други хормони не съм изследвала, тези трябваше по друг повод. Преди няколко месеца имах фоликулярна киста. Уж се беше стопила, но след голямо забавяне на м. търсим причините.

# 159
  • София
Вероятно говорим за различни видове кисти. Едните са хормонални. На времето имах такава и гинекологът ми ме накара да отида след цикъл и да види какво е положението и ще пия някакви хапове да повлияят прроцеса. Докато този път още лекарят в поликлиниката, а той няма интерес дали ще ми правят операция или не, директно ми каза, че съм за опперация и да си търся къде да я правя. А и още докато си подготвях нещата ме накараха да си пусна туморни маркери.

# 160
Здравейте, и аз се включвам.
Бях на лекар преди няколко дни, защото тестът ми беше положителен, нооо освен това излезе и една 6-сантиметрова киста (по-голяма и от матката ми  ooooh! ). Док каза, че много трябва да се пазя - никакви резки движения, тичане, скачане, носене на тежко и...пътувания. Малко се зачудих какво би ми пречило да пътувам... Той каза, че можела да се спука. Питах дали дори ако съм в легнало положение през целия път, но пак не ми стана ясно.. Същия ден трябваше да измина 350-400 км с автобус за държавен изпит. Рискувах и отидох и се върнах успешно. Само от време на време леко ме прорязваше като менструална болка.
Предстои ми още пътуване обаче... И то до Сърбия. Според вас струва ли си риска? Какво може да стане, ако се спука тази киста? Някой пътувал ли е толкова надалеч с такъв проблем?

# 161
  • Варна
Здравейте, на мен ми откриха задържан фуликул предния месец 6 см. пих противозачатъчни един месец и като ми дойде на прегледа пак се видя Sad сега док ми назначи туморни маркери и каза, че препоръчва пункция да я източи. На някого случвало ли му се е така Sad много съм притеснена, за пръв път ми се случва Sad

Последна редакция: нд, 09 юли 2017, 10:12 от nikolaja

# 162
Здравейте и от мен !
Декември ме оперираха за отстраняване на 10 см миома. Няколко месеца по-късно цикъла ми стана доста оскъден, изследвах хормони и единствения завишен е Андростендион. Изписаха ми Джаз. Изчаквах да ми дойде и да започна да го пия, но цикъла ми закъсня с 5-6 дена и усещах болки и опъване отвътре. Отидох на преглед, но не при гинеколожката , която ме следи (при нея съм чак на 22ри). Казаха ми че имам киста 4см, да пия дуфастон, кистата щяла да се пукне и като ми дойде да започвам Джаза. Реших да изчакам един ден и взе че ми дойде още на сутринта (без да пия дуфастона изобщо). Започнах да пия и Джаза, но сега не спирам да се чудя дали се е спукала тая гад без приема на Дуфастон - броя дните до 22ри, за да разбера..  Shocked

# 163
  • Варна
Момичета, за колко време излиза резултата за НЕ 4 маркера? Пуснах го в понеделник и още нямам стойности като си проверявам Sad

# 164
Здравейте, дами! Включвам се при вас с въпрос. На последния гинекологичен преглед, уж просто профилактичен, ми откриха кисти и в двата яйчника. Едната е функционална и се очаква да се спука след следващия МЦ, но другата докторът определи като дермоидна. Вика ме след следващия цикъл да я проследи и нея, но ми каза, че ако е действително такава, трябва да се оперира. Иска ми се, обаче, да взема и второ мнение. Отне му известно време, за да реши каква точно е кистата, не беше категоричен от самото начало, а дори и да беше, не бих се подложила на операция без второ мнение в тази посока. Можете ли да ми препоръчате добър лекар - диагностик в тази област в София? Предварително благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт