Консултативна тема за асистирана репродукция

• 237 295
  • 992
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте докторе през 2016 година имам изследвания на АNA които излязоха 2,638 index които са положителни те да ли са променливи ако сега ги изследваме пак и играят ли роля в имплантацията преди трансфера на замразени ембриом и имам вливане на имуноглобулин и интралипид благодаря
 Здравейте 54347,
тези антитела понякога се променят, а понякога са позитивни при напълно здрави хора. Най-добре е да обсъдите цялостната ситуация с клиничен имунолог, койото на базата на това: имате ли други автоимунни прояви, имате ли неуспешни предишни опити и т.н. - да прецени налагат ли се допълнителни изследвания, нужно ли е лечение и какво да е то.
  С най-добри пожелания
  Доктор Георги Станулов

# 526
Благодаря Ви докторе бъдете здрави

# 527
Здравейте. След стимулация с клостилбегит от 4 до 8 ден и доминантен фоликул (само един фоликул) в дясно на 11 ден с размер 22/17 мм, на 12-ти ден се установи , че есттрадиолът е 718,5 g/ml. Знам, че без стимулация трябва да бъде около 250 - 300 pg/ml на фоликул, но не знам дали е нормално след стимулация да бъде толкова висок. Ще съм благодарна за коментар от ваша страна.
  Здравейте GerigeDri88,
направили сте печатна грешка изписвайки: 718,5 g/ml (такава стойност е невъзможна). Сигурна ли сте, че Естрадиолът не е измерен в pmol/l?
  С най-добри пожелания.
  Доктор Г.Станулов

# 528
Здравейте, може ли да ми кажете какво точно представлява ЛЕТРОЗОЛ? Предписан ми е между 3-ти и 5-ти ден от менструалния цикъл. След това предстои инсеминация. Малко съм объркана, ще съм благодарна ако някой може да ми помогне с инфо. Благодаря предварително!
  Здравейте Mon123456,
Летрозол (известен още под търговското нименование Femara) е лекарство от групата на ароматазните инхибитори. Действа посредством блокиране на един ензим наречен Ароматаза.
  Основното му приложение е при комплексното лечение на рак на гърдата при постменопаузиални жени. Понякога се използва за стимулация на овулацията при асистирана репродукция.
  С най-добри пожелания.
  Доктор Георги Станулов.

Малко се стреснах, понеже съм на 30 години, а на листовката пише, че Летрозол, трябва да се използва само при жени след менопауза. Явно може все пак да се употрябява и за стимулация. Благодаря Ви много за отговора!

# 529
Здравейте. След стимулация с клостилбегит от 4 до 8 ден и доминантен фоликул (само един фоликул) в дясно на 11 ден с размер 22/17 мм, на 12-ти ден се установи , че есттрадиолът е 718,5 g/ml. Знам, че без стимулация трябва да бъде около 250 - 300 pg/ml на фоликул, но не знам дали е нормално след стимулация да бъде толкова висок. Ще съм благодарна за коментар от ваша страна.
  Здравейте GerigeDri88,
направили сте печатна грешка изписвайки: 718,5 g/ml (такава стойност е невъзможна). Сигурна ли сте, че Естрадиолът не е измерен в pmol/l?
  С най-добри пожелания.
  Доктор Г.Станулов

Моля за извинение, pmol/ е правилното измерване, да.

# 530
  Здравейте GerigeDri88,
  С най-добри пожелания.
  Доктор Г.Станулов

Моля за извинение, pmol/ е правилното измерване, да.
Здравейте GerigeDri88,
това е малко под 200 pg/ml - следователно е ОК.
С най-добри пожелания.
Доктор Георги Станулов

# 531
Здравейте, изпращам Ви копиран резултат от изследването, защото сега, когато повторно го погледнах, останах с впечатление, че явно има грешка, допусната в лабораторията. Благодаря отново.

Резултат        Единици                                                              Референтни стойности                                           
Естрадиол/Estradiol         718.5        pg/ml      M 25.8 - 60.7;Жф.ф 12.4 - 233,ов.ф41.0 - 398;лут.фаза 22.3 - 341;постменопауза <5.0 - 138

# 532
Здравейте, изпращам Ви копиран резултат от изследването, защото сега, когато повторно го погледнах, останах с впечатление, че явно има грешка, допусната в лабораторията. Благодаря отново.

Резултат        Единици                                                              Референтни стойности                                           
Естрадиол/Estradiol         718.5        pg/ml      M 25.8 - 60.7;Жф.ф 12.4 - 233,ов.ф41.0 - 398;лут.фаза 22.3 - 341;постменопауза <5.0 - 138
Здравейте GerigeDri88,
за разлика от 718.5 g/ml, 718.5 pg/ml е възможна, но висока стойност. Обикновено имаме такава при нарастване на няколко фоликула или при наличие на кисти. Не се притеснявайте, просто проследете какво се случва с фоликула и стойностите на естрадиола.
Пожелавам ви успех.
Доктор Георги Станулов

# 533
Здравейте,
От години съм с хронична бактериална инфекция, която не успявам да излекувам с лекарства. Пробвала съм наистина всичко. Последния специалист по стерилитет ме лекува 2 месеца на схеми с редуване на различни препарати през няколко дни, превенцията от реинфектиране е всекидневна, но бактериите пак са си там. Заради това не направих цветна снимка. Сега ще ходя при друг специалист, който може да ми направи цветна снимка въпреки бактериите. Според вас заслужава ли си риска? Може ли да се пренесат бактериите (е.коли, ентерококи, стафилококи) към матката и тръбите и опасно ли е? Препаратите с които се обратва полето преди снимка достатъчно надеждно ли е? И последен въпрос - възможно ли е тази инфекция да е причина за стерилитет и нанася ли някакви поражения върху тръби, яйчници, матка с годините?

# 534
Здравейте,
От години съм с хронична бактериална инфекция, която не успявам да излекувам с лекарства. Пробвала съм наистина всичко. Последния специалист по стерилитет ме лекува 2 месеца на схеми с редуване на различни препарати през няколко дни, превенцията от реинфектиране е всекидневна, но бактериите пак са си там. Заради това не направих цветна снимка. Сега ще ходя при друг специалист, който може да ми направи цветна снимка въпреки бактериите. Според вас заслужава ли си риска? Може ли да се пренесат бактериите (е.коли, ентерококи, стафилококи) към матката и тръбите и опасно ли е? Препаратите с които се обратва полето преди снимка достатъчно надеждно ли е? И последен въпрос - възможно ли е тази инфекция да е причина за стерилитет и нанася ли някакви поражения върху тръби, яйчници, матка с годините?
Здравейте tella27 ,
  За хроничната бактериална вагиноза – трябва да се намери причина и да се излекува. Относно снимката: предполагам, че непосредствено след терапия – микробиологията ви е чиста, използвайте този прозорец за снимката.
  Липсата на лактобацили е основна причина за развитието на бактериална инфекция. Лечението ѝ с антибиотици, временно решава проблема, но всъщност го задълбочава, защото и лактобацилите се унищожават при терапията. Получава се порочен кръг: Инфекция>Терапия>Липса на лактобацили>Нова инфекция>Нова терапия и т.н.
 За съжаление простото поставяне на вагинални глобули с лактобацили, не винаги решава проблема. Трява доста време.
  Превенцията от реинфекция (вероятно имате предвид вагинални душове и т.н.) е невъзможна. Влагалището няма как да бъде стерилно. Целта е да е населено предимно с лактобацили, а не с Escherichia и ентерококи. Всеки опит да се постигне стерилност води до унищожаване и на лактобацилите и от там ново влошаване на ситуацията.   
  Ако проумеете факта, че влагалището не може и не трябва да е стерилно, а трябва да е населено с лактобацили (които са чувствителни на антибиотици и миещи средства) – ще ви е доста по-лесно да се справите с проблема.
  Хроничната вагинална инфекция, макар и не толкова често може да премине във тазова възпалителна болест и да се засегнат маточните тръби.
  С най-добри пожелания.
 Доктор Георги Станулов

# 535
Здравейте,
въпросът ми е възможно ли е след дългогодишният прием на достинекс да доведе до ниски нива на прогестерона във втората фаза от цикъла?

Благодаря предварително за отговора!

# 536
Здравейте, след инсеминация ми изписаха Кринон гел - всеки ден по един апликатор. Удачно ли е да изследвам нивата на прогестерон и ако да след колко дни от поставянето му? Също така трябва да пусна fsh, за да кандидатствам по фонда, ако и тази 4-та инсе е неуспешна. Стимулацията ми беше 5 дни с Клостилбегит. Това дали би повлияло  върху резултата на fsh на 3-ти ден от МЦ веднага след неуспешен опит?

# 537
Здравейте, съветвате да се открие причината за хроничните бактериални инфекции. Как се открива каква е причината?

# 538
  • пазарджик
И на мен би ми било интересно как се открива такова нещо newsm78

# 539
Здравейте!Моля за малко помощ в разчитането на тези резултати.Пиша ги дословно  HBsAg-reactive: HBsAg 2.21>1.0(COI) ; aHCV - (-) negative (COI) ;Syphilis -(-) negative(COI)  ;HIV Comb - (-)negative(COI) ;A HBcor total -(-) negative (COI).Благоря Предварително.

Общи условия

Активация на акаунт