Пазаруване от Amazon - тема №55

• 96 771
  • 770
  •   1
Отговори
# 345
  • Пловдив
Напоследък ми се случва да имам дребни проблеми с немския Амазон. Поръчвам по няколко артикула и ако дори само един от тях е от склада, все ми начисляват доставка.
Поръчката ми е за над 30 евро, но изпращат артикулите поотделно, складовите с голямо забавяне. Дори ми пишат, че се извиняват и може и да не изпратят складовия.  Crazy После отново се извиняват и го изпращат, защото е наличен, но с начислена доставка.
Добре, че си следя движенията по сметката.  Crazy

# 346
  • Варна
Имам прахосмукачка Бош от 2 години, единствения и проблем е, че не иска да чисти сама. Затова си купих роботче. Перална и сушилна също ползвам Бош от може би 8-9г, в сервиз не е ходила, но от няколко месеца сушилната не суши добре, ММ я диагностицира, трябва и нов програматор. Та май ще е нов уред. Сега чакам хладилник, фурна и съдомиялна, надявам се да са си ок. Около мен Бш се ползва от доста хора и са си довоолни. Та, че има фалове, има. Ама не като да се зачеркне бранда.

Почти всички дербни електроуреди са ми от Англия, не съм сменяла щепселите, ползвам накрайници и пак - никакъв проблем.

Аз оглеждам за много хубави и много евтини  Mr. Green самобръсначка и тример за мъж. Показвайте ако ви попадне нещо ... . bouquet

# 347
  • Sofia
Малко разводняваме темата, но четох в темата за кухните, че голяма част от уредите на Бош се произвеждат в Турция. Може би и това има значение.
Аз съм в голяма дилема дали Бош или Аег и понеже си ги избирам по красота, май ще са Аег.
Ако не са читави, казвайте навреме Simple Smile

# 348
K a t r i n , Yangdze много ви благодаря  bouquet

# 349
  • Пловдив
Стефани,доколкото разбрах и от другата тема искаш да мине за разход на фирма.Ако правилно съм разбрала,трябва да направиш акаунта фирмен.Ако фирмата не е регистрирана по ДДС само си пишеш данните,Ако е вкарваш и дан номер/VAT/.Проверката на ддс фирми отнема от 1 до 3 дни.За да има и движение в банката плащам с фирмената карта.Не знам как стоят нещата ако платиш с лична.Плащането към амазон ще мине ,но счетоводно как ще стане не знам.Сигурно тук има някой счетоводител и ще сподели.Когато купувам нещо за фирмата винаги плащам с фирмената карта

Шантал,преди 2г си сменях кухнята и търсих керамичен плот 3 газ и 1 ток.Само 2 фирми предлагаха такава комбинация. Амика и Бош.При покупката изрично подчертаха че е немски и не е от тези в Турция.Това си пишеше и на кашоните.Така че явно има нещо такова

Последна редакция: вт, 15 ное 2016, 18:15 от renydent

# 350
  • ВАРНА
https://www.amazon.de/gp/product/B0186RJOVE/ref=oh_aui_detailpag … ie=UTF8&psc=1

Моля за помощ,получих тези боти от склада им,но има разминаване в описанието,кожата отвън е изкуствена а не естествена  Rolling Eyes Поръчани са с превозвач.Има ли опция да настоявам за частично връщане на сумата заради некоректно описание,защото пък иначе ми стават и ми харесват и се чудя дали да ги запазя и така....И къде е контактната форма да пиша на склада  newsm78

# 351
  • ново
https://www.amazon.de/gp/product/B0186RJOVE/ref=oh_aui_detailpag … ie=UTF8&psc=1

Моля за помощ,получих тези боти от склада им,но има разминаване в описанието,кожата отвън е изкуствена а не естествена  Rolling Eyes Поръчани са с превозвач.Има ли опция да настоявам за частично връщане на сумата заради некоректно описание,защото пък иначе ми стават и ми харесват и се чудя дали да ги запазя и така....И къде е контактната форма да пиша на склада  newsm78

Миналата година имах същият случай. Писах им и ми предложиха да ми върнат 4 евро  Mr. Green Ето тези https://www.amazon.de/gp/product/B00REKTH9Y/ref=oh_aui_detailpag … ie=UTF8&psc=1 Аз също си ги харесах и направих компромис да нося изкуствени обувки, но не ми се разправяше с връщане.

# 352
  • София

Пиши им от тук
https://www.amazon.de/gp/help/customer/contact-us?ie=UTF8&no … p_gt_comp_cu&

В такива случаи предлагат частичен рифънд поне 20 %, мисля.

# 353
Стефани,доколкото разбрах и от другата тема искаш да мине за разход на фирма.Ако правилно съм разбрала,трябва да направиш акаунта фирмен.Ако фирмата не е регистрирана по ДДС само си пишеш данните,Ако е вкарваш и дан номер/VAT/.Проверката на ддс фирми отнема от 1 до 3 дни.За да има и движение в банката плащам с фирмената карта.Не знам как стоят нещата ако платиш с лична.Плащането към амазон ще мине ,но счетоводно как ще стане не знам.Сигурно тук има някой счетоводител и ще сподели.Когато купувам нещо за фирмата винаги плащам с фирмената карта.
Рени ,не съм регистрирана по ДДС ,така че нещата се опростяват.За плащането не е проблем с фирмената карта да платя.Единствено не разбрах как да направя акаунта фирмен?Да въведа ново име? И адрес? Сега съм въвела личния адрес в БГ ,един на превозвача в Англ. плюс трети на превозвача в Германия.И сега въвеждам четвърти -този на фирмата?Или трябва да сменя потребителското име? Ако е така по добре нов акаунт да направя. newsm78

# 354
Не ми харесва как ми зарежда страницата със сделките в английския Амазон, свикнала съм си със стария изглед  Sad

Мнения за тази прахосмукачка  https://www.amazon.co.uk/Black-Decker-Lithium-Compact-Vacuum/dp/ … Z95GGNYDBDQFZCFSP

и тази батерия за телефон  https://www.amazon.de/gp/product/B019SXXZ56/ref=oh_aui_detailpag … ie=UTF8&psc=1

Харесала съм си и този органайзер за кола https://www.amazon.de/dp/B0071IVA3U/ref=twister_B010DVPU5K?_enco … ng=UTF8&psc=1

# 355
  • Пловдив
 ctefani,щом няма ддс си лесна.Набеди си един акаунт-може и да не е нов.Вкарай на персонални данни името на фирмата .Доставката пак си остава твой избор.
Аз също не съм регистрирана по ддс но за мен почти няма какво да купя.Но фирмата на съпруга ми е по ддс ,а той купува доста машини и изобщо някви глупости.Последно купувах някакви маски за заварчици ,които бяха толкова фешън, че реших че имаме мотописта

# 356
  • Варна
Стефани,доколкото разбрах и от другата тема искаш да мине за разход на фирма.Ако правилно съм разбрала,трябва да направиш акаунта фирмен.Ако фирмата не е регистрирана по ДДС само си пишеш данните,Ако е вкарваш и дан номер/VAT/.Проверката на ддс фирми отнема от 1 до 3 дни.За да има и движение в банката плащам с фирмената карта.Не знам как стоят нещата ако платиш с лична.Плащането към амазон ще мине ,но счетоводно как ще стане не знам.Сигурно тук има някой счетоводител и ще сподели.Когато купувам нещо за фирмата винаги плащам с фирмената карта.
Рени ,не съм регистрирана по ДДС ,така че нещата се опростяват.За плащането не е проблем с фирмената карта да платя.Единствено не разбрах как да направя акаунта фирмен?Да въведа ново име? И адрес? Сега съм въвела личния адрес в БГ ,един на превозвача в Англ. плюс трети на превозвача в Германия.И сега въвеждам четвърти -този на фирмата?Или трябва да сменя потребителското име? Ако е така по добре нов акаунт да направя. newsm78

Няколко пъти вече се налага да купувам някакви неща за клиенти/кораби/. Плащам ги с фирмена карта през моя акаунт. Само сменям адреса си с този на фирмата, като пиша и ддс номера там. Адреса и за получаване и за фактуриране. Излиза си чудесна фактура с всички атрибути.
От английски и австрийски онлайн магазини по същия начин. Прилагаш товарителницата/обикновено е залепена на кашона/ и това е.

# 357
Много благодаря за разясненията  bouquet bouquet bouquet И добавих адрес ,нямаше проблем ,обаче основен недостатък е че няма къде да попълня номера на ЕИК ?! Дори да направя нов акаунт ,този номер не виждам къде ще го попълня ,не е редно като ДДС номер ,защото той не е такъв  newsm78 Спирам да ви занимавам ,но май ще пазарувам това което е за службата от България  Hug

Последна редакция: вт, 15 ное 2016, 20:35 от ctefani

# 358
  • Пловдив
Извън темата сме,извинявам се.Но да внеса уточнение.
Флаш,аз не съм счетоводител и не споря. Пускайки до Бг адрес пратката ддс е различно/води се износза амазон/.Ако е до адрес в държавата продавач няма значение,но иначе човека си плаща ддс.Самия амазон прави проверката само ако си вкарал ВАТ номера.В случая на Стефани е без значение,но ако си по ддс защо да го плащаш.

# 359
  • Варна
Истината е, че от английския амазон, фактурите ни са с продавач
Amazon EU S.à r.l.
5 Rue Plaetis
L-2338
Luxembourg
VAT Number: BG175287693
T.e. в случая няма ВОП, продавача си е регистриран в Бг. От американския амазон си е внос, но там документите са си без ддс. От Австрия ни издадоха фактура без ддс/не амазон/. И понеже наистина инцидентно се налага да ползвам тези доставчици, не сме правили регистрация в амазон.

Общи условия

Активация на акаунт