Любители на кучета - тема 67

• 41 266
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
  • София
mamaMecka, съжалявам за мама-кучинка!
Можеш да купиш термофор (май така се казваше, пълни се с гореща вода и задържа топлината уж по-дълго) или да опиташ с ел. възглавница/одеало, разбира се, добре изолирани. Или ако имаш инфрачервена лампа, някъде бях чела, че е идеална за бебенца-животинчета. В момента е важно да им е топличко. Другото вече го правиш. Успех и ни дръж в течение! Силно те прегръщам Hug

# 316
Съжалявам за загубата, гуш и от мен. Руфъс беше на 3 дни като дойде при нас, сега е на 4год. и половина. Трябват мн грижи, но и доза късмет, сестричетата му не оцеляха. Дали са ти чудни съвети, да обобщя.
1. Хранене през 3 часа с адаптирано кучешко мляко  с кучешки биберон(не кисело или прясно!!), вкл. и посред нощ. Карах 12ч. смени, като ме нямаше оставях ключ на приятелка да го храни.
2. След ВСЯКО хранене масаж на дупето и коремчето с памуче натопено в топла водичка, симулира се близане от майката, не се отказвайте, докато няма ако и пиш.
3. Бутилки с топла вода или топли възглавнички, увити в кърпа, не директно, за да се гушат.
Успех!

Коте, пропуснах дали спомена, но какви са проблемите на Лили с жлезите?
На нас 2 пъти ни си възпаляваха, всеки месец му се пълнят.

# 317
Ако ги гледате вътре,просто затопляйте добре помещението.Около 27 градуса до 3-тата седмица е добре да се подържа.Инфрачервената лампа е най-добрият вариант,но ако кученцата са на студено.Електрическите възглавнички-аз не бих...Щом са толкова дребнички ги сложете в плюшено,дебело легълце за кучета,не голямо.Постелете върху него един памперс,а върху памперса топло одеалце.Съвсем скоро,ще започнат сами да пишкат.За другото,ще трябва да им помагате още известно време.Стимулирайте след всяко хранене.Ако слагате бутилки трябва да проверявате постоянно дали са изстинали иначе е възмобно да ги простудите...За храненето вече са казали.От 3- та седмица започнете да захранвате щом са сирачета...даже от 18-20 ден.Правете бебешка гранула на кашичка.Вет не даде ли вотамини?Трудно е,но ще се справите.Стискам палци.
Ужасно съжалявам за мама Sad Рискът при такива дребни породи при раждане е огромен...

Последна редакция: вт, 22 ное 2016, 15:19 от Alien1

# 318
Още нещо много важно. Тъй като малките са нямали възможността да приемат коластра Sad ,така важните антитела не са попаднали в организма им.Тяхната работа е да ги предпазват от заобикалящите ги бактерии.Затова,старайте се всичко окло тях да е стерилно.Измивайте си ръцете добре преди да ги пипате,преварявайте бебероните им.Не искам да те притеснявам оше повече,но не се успокоявай с двата дни живот.Първата седмикца е решаваща..Аз имам починало кученце на 6 дни,а то си имаше майка...И все пак за храненето,ако купенцата са тежали поо-малко от 85гр.при раждането (теглихте ли?) е добре да се хранят през 2часа-3 са много.Наблюдавайте изпражненията.Не трябва да са зеленикави и/или слузести.Не трябва да има топчета в тях...като извара.Опипвайте коремчетата след хранене,за да прецените дали давате добро количество.Отстрани коремчетата са твърди,,но при лек натиск "поддава". Ако е много твърдо при настиск са преяли.Ако са гладни-не спят,а пищят.
Стискам всички палци!

Последна редакция: вт, 22 ное 2016, 15:22 от Alien1

# 319
Много благодаря на всички, гледам ги вътре на топло и пак им слагам топла бутилка под пелената, храня ги и нощем,млякото ми го даде ветеринаря, дано и аз и те се справим, ако и те си отидат трагедията ще е пълна... ooooh! Sad

# 320
mamaMecka, много съжалявам за ужаса, който ви е сполетял Sad
Дано кученцата да са добре и пораснат силни и здрави! Кураж!  Hug
Браво на всички герои успяла да отгледат кученца и котенца от такава възраст!  bouquet

# 321
mamaMecka съжалявам за загубата на кученцето. Дано успеете да ги отгледате двете бебенца за да са ви утеха. Дали са ти много съвети как да действаш с тях.

И аз съм съгласна за анкетите. Определено ще е полезно да научим кой как храни кучето си и да взаимстваме идеи.  Crazy
Да покажа моето диване Макс излегнат на леглото ми и играейки си с топка и спящ до мен на дивана:

А как похърква само... но от снимката няма как да чуете.  Joy

# 322
  • Sofia
Аааааа, чува се, чува се!  hahaha Mr. Green Heart Eyes

# 323
  • Euskal Herria
Лаят ли вашите кучета, ако се звънне на вратата?
Проблемът при нас е, че когато Макс е сам у дома, пази пълно мълчание. Дори ние, като влизаме, седи скрит под спалнята и наблюдава, не излиза веднага. Но вкъщи ли сме, леле-мале. Съседът над нас има три кучета, винаги ги усеща, когато тръгват на разходка и настава лудо лаене. Ако звъннат по домофона или на вратата (инкасатор, пощальон или друг) - същата работа. Карам се, тупвам го - продължава. Вярно, накрая е като покашляне, но все пак - издава звук. Има ли шанс да го приуча да не лае, или това си му е в природата? А иначе си е страхлив.  Mr. Green

# 324
YanaDG моят пръв се подрежда да види кой звъни и до сега не съм чул звук от него при звънене или преминаване на хора през стълбището. Даже всеки, който влезе у дома се брои за близък и скача да го целува. Имаме един постоянно живеещ пекинез и един шоколадов лабрадор, който само зимата е тук в апартамент, но са на долните етажи и не знам ако имахме на етажа или над нас кучета как щеше да е. Но пък е започнал да лае и ръмжи през прозореца като види преминаващи кучета, които не харесва. Особено ако преминава пекинез или померан полудява.  Crazy Не му харесват въобще тези пухени топчета.

# 325
Моят лае само когато се звъни на вратата. На мен не ми е проблем това лаене.
При нас проблемът е че лае когато тръгна да го извеждане и дори хапе  ooooh! Sad
Днес налапа носна кърпички изхвърлена на улицата и при опит да му я взема от устата ме ухапан зверски  Cry
Като се прибрахме го наказах,  а той си отмъсти като си вдигна крачето и препика секцията  #Crazy ooooh! Twisted Evil
В чудо съм се видяла с този злоби   Crazy

# 326
  • Euskal Herria
Не. Засега нито взима нещо от улицата, нито лае навън. Дава да му сложа каишката, такъв специален танц има преди това, че си умираме от смях с него, направо плаче за видео.
Страхлив е. Сам ли е у дома, все едно е празна къщата. Ни гък, ни мък, скатава се под спалнята. "Включва" алармата, само ако има човек у дома. Явно тогава му идва куража. Досега не е ръмжал навън - нито по кучета, нито по преминаващи хора.

# 327
  • виртуално
Арчи мрази звънеца. Лае като за световно.
Ако дойдат непознати в къщи биват достойно налаяни от под дивана.
Героят се е скрил за по сигурно.
Цялата патадрия трае около 5 мин и след това е приятел с всички

Навън е готов да си бие с всяко мъжко куче над 30кг (нищо че е кастриран) и е пръв приятел с йоркита и други дребосъци.

и една снимка да не ни забравите

# 328
Чарли лае на домофона, та да не мога дас чуя кой е и какво иска . Като звънят на вратата отива да лае, само ако вижда ,че се ослушвам да отварям , един вид ме подканя да отивам . Като е сам не го знам какво прави, но знам ,че като ме няма лежи свит до вратата и чака да си дойда. Грейси като чуе ,че се звъни се крие под леглото , после плахо наднича от вратата на моята стая да види кой е.

# 329
Руфъс лае като луд, вади глас на немска овчарка.

Общи условия

Активация на акаунт