Любители на кучета - тема 67

• 41 244
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
  • при палмите и алигаторите,FL

Привет и от нас, не сме се разписвали скоро в темата с Флъфи, който бе подстриган и фризиран и вече не е толкова пуФкаф.
Чета ви  и гледам все теми който и нас засягат обсъждате.
 Ходенето на разходка го подобрихме когато съм само с него  върви до мен, опитва да изпреварва, но коригирам и ме слуша(почти винаги Blush), но когато сме с децата и те са отпред няма одържане, забива нокти по цимента и дърпа , като че ли животът му зависи от това. Опитвам се да коригирам, но е почти невъзможно, буквално на всяка трета крачка пак се започва с дърпането. Другото с което се борим е лаенето по не моторизирани прежозни средства, скутери, колелета, ролери, електромобилните коли за голф, всячески бива сджафкано , че дори и като подминем се обръща да си долае, аз дърпам напред, той тегли назад да си долае.
 Пишкането при нашият звяр е понякога с вдигнат крак, понякога прикляка като дама, не мога да разбера кога и защо.
  Хранене с гранули наTest of The Wild (сега е на агнешко, опита бизонското, само сьомгата не мисля да му взимам), като от две-три седмици смесвам с ей това  на снимката по надолу, или добавям лъжица кисело мляко. Сварено яйце веднъж  в седмица, намазва и плодове и зеленчуци според каквито хапваме ние . Това е с което се опитвам да го храня максимално разнообразно според възможностите ми.

# 406
И аз с бебе. Давам гранули омесени с нещо че постни не ги иска  Crazy
Когато започна да пишеш в темата, ако не се лъжа, лично те уверявах, че на кучето няма да му стане нищо ако му прибавиш сварено месо накъсано на малки парченца. За това прибавяне бях чула от жената от която взехме малчо. Тя му е давала пилешко към гранулите и ме посъветва и аз така да правя. Признавам си, че и аз съм забърквала всевъзможни смески, но прочетох, че не бива да се прави и подобни смески били вредни за кучетата. Съседката ми храни нейното с гранули и консерви, но никога не смесва. На едното ядене е гранули, а на другото консерви. При нея функционира, но при доста кучета не става, защото те отказват гранулите. При смесването кучетата можели да получат алергии ако не се лъжа и било вредно за храносмилателната система. Много хора смесват и на много кучета им няма нищо, но има и такива на които не им се отразява добре.
Аз предпочитам да не рискувам и затова спирам със смесването.
А сега ще споделя как накарах моето да си изяде гранулите - дадох му ги да ги изяде от ръката ми.  Grinning
Също ги ползвах като награда - хвърлям една играчка и му казвам да я донесе, като я донесе го карам да я пусне и да седне и му давам няколко гранулки за награда, а глупакът се радвааа, радвааа, та чак трепери от кеф, че съм му дала от гранулите, които категорично отказа, когато бяха в купичката му.  Laughing

# 407
  • Русе
Не само ти но и други потребители ми помагат със съвети относно Хапльо  Hug Благодаря  bouquet
Така или иначе тайната ми цел е да махна въобще гранулите но понеже е малък и ще расте, ще карам така още известно време. Пък и с гранулите му давам по някоя нова храна и го следя как му понася. Днес яде смляна, сурова риба с гранулите. Не ги яде и като награда. Само смесени. От кашкавалът получи разстройство а беше малко парче. Може да не е от него а от нещо друго, но след време пак ще предложа. От изварата няма проблем, от жълтъка също. Като бебе го захранвам  Crazy А, и морков не му понася на деликатното шкембе.
Искам да намеря читави консерви но явно ще ги поръчам. Тук по спец. магазините няма хубави  Sick

Въобще Макс го гледаме по-добре от децата. Днес се зачетох в едно пуешко филе с което правих сандвичи на децата и  Sick. Направо ми идеше да им сложа от гранулите му. Определено са по-читави от тяхната храна  Crossing Arms

# 408
Как е Лили?

# 409
  • DE
Привет!
Стискаме лапички и копитца проблемът при Лили бързо да се отстрани
При Алиен, е вече доста тихо, скучно и тъжно предполагам, но съм убедена, че ще са щастливи палетата и с новите си стопани
Sivi, твоя бандюга е голям сладур!

B & C, в Германия ли си?
Има доста онлайн магазини специализирани само с БАРФ-изгодно е, само пощенските цени са им високи.
Огледай дали няма магазини някъде там където живеш.
Аз пазарувам често от такъв магазин( в Берлин) или купувам телешко- агнешко от турските магазини.
Частна месарница имаме в съседство и там предлагат специално за кучета салами замрaзени (сурово или варено месо със зеленчуци).
От там купувам и прясно шкембе бяло или зелено(непочистено)

У нас вчера:1
Сурови телешки шайби а за десерт два обелени моркова
Кокалаците после ги подхвърля 2 часа из нас
Днес:2
Три сварени пилешки бутчета, един картоф, половин дюля и малко бульон
За десерт хапна 2 с.л креместа извара и открадна една филия черен хляб от масата
За утре:3
съм размразила месо от врат от диво прасе което ще бъде сварено с домат, чушка, грах и малко спагети.
За десерт един суров жълтък

Сутрин хапва омекотени гранули или ако е останало някое месце от вечерта.

И на бойното поле

# 410
  • Euskal Herria
Не знам дали е редно, но споделям - доста хора четат форума, надявам се да помогне някой:

# 411
  • DE
Кучето е забравено?
На мен няма да ми се случи подобна "случка" да си забравя кучето някъде

# 412
  • виртуално
Според мен не са го видели, че излиза от колата.
Дано се усетят по скоро.
Арчи затова навън е винаги с медальон с телефонните ни номера.

Хората се върнаха кучето вече е при собствениците си!

Последна редакция: сб, 26 ное 2016, 14:25 от Рапунцел.

# 413
  • Euskal Herria
Току-що писаха в групата - върнали са се собствениците и са си го взели.

# 414
  • София
Нямам думи!

# 415
  • Русе
Пилешките дробчета стават ли за моето бебе? Сварени  newsm78 С малко ориз, морков и  newsm78

# 416
Какво се чудите , една рускиня миналата година си беше забравила детето в детския кът на мола и си се прибрала в хотела .... накрая с полиция я издириха да си го прибира ,че и детския кът си има работно време  ooooh!

# 417
  • София
Какво се чудите , една рускиня миналата година си беше забравила детето в детския кът на мола и си се прибрала в хотела .... накрая с полиция я издириха да си го прибира ,че и детския кът си има работно време  ooooh!

Тук ключовата дума е рускиня, ужас и безумие...

# 418
Аз трябваше да се видя с учителката на детето и взех че отидох с кучето в училището.
Докато разговарях с учителката малчо заспа в ръцете ми.  Heart Eyes
И както си говорихме с учителката изведнъж замириса ужасно силно на пръдня.  #Crazy
Веднага си помислих - боже какво е яла тази жена и не я ли е срам да пърди в класната стая.
След като се прибрах в къщи изведнъж пак ми замириса, но този път учителката я нямаше  Laughing
Оказа се, че малчо е пръцкал и сега си представям учителката какво си мисли за мен.  Laughing Embarassed ooooh!

# 419

Общи условия

Активация на акаунт