Есен е цветна, красива, септемврийче навън не се спира - тема 10

• 63 347
  • 696
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
Ау като каза пясъчник, на нашата площадка нямаме пясъчник, но от два дни ходим на друга площадка, ами не мога да го изкарам от пясъка, посипва се целия и му е голям кеф, може цял ден да играе там и затова два дни не е спал през деня, естествено му се обърка режима, вчера беше ок, но днес вече беше толкова уморен, че заспа супер рано. Мисля, че ще е по-добре да не ходим вече където има пясъчник и да си спи следобеден сън

Определено. Щом му влияе на режима вечерта. За мен децата ни са още на много крехка възраст и неспазването на часовете за сън и ядене би повлияло недобре на нервната им система. Аз не съм обичала да спя на обяд, майка се е опитвала да ме приучи, но безуспешно и ме е оставяла да си играя в къщи, а тя е лягала /сънливка Simple Smile/ - ноо, с малката разлика, че съм била на 4+.

Браво на Вяра!! Аз реших да пробивам ушичките на Вики на по-голяма възраст. Дано да иска Simple Smile

Само аз ли не ходя по площадки? Вики ми изглежда много нестабилна, все залита, полюлява се, а по площадките е пълно с по-големи деца, които се бутат, тичат и 100% ще я отнесат. Тя и не проявява интерес към тях. Избирам места, наподобяващи поляна, без цимент, да може, като падне, да не се нарани. Все си мислех, че ще се стабилизира бързо, а ей ги, минаха 2 мес и половина, откакто проходи и още е като пате.

# 586
  • Варна
Аз от 8-месечен го нося по площадки, той проходи стабилно на 11м, но в началото бяхме на една малка супер бебешка площадка почти цялата с мека настилка, а сега ходим на площадка за големи, с вити люлки за големи деца, сам се качва, и на тези люлеещите кончета или слончета също се научи сам да се качва и слиза, много е пъргав, изобщо не се спира, аз само го контролирам

# 587
И ние от много рано ходим по площадки. Една моя приятелка има бебе на 8 месеца. Ми то в количката се отпуска като чувал. Моят на 8 месеца вече стоеше в поза за лазене, а в количката си сядаше съвсем стабилно, можеше вече да става в кошарата и беше на долно ниво на кошарата, а нейният още е на горно ниво на кошарата. Аз в 8-мия го пусках да крачи, а то горкото сигурно никой не го пипа да го учи да ходи. Само гледат да си вършат тяхната работа, а детето само ще прохожда.
Аз смятам че режимът на детето за спане трябва да се спазва, в противен случай се стига до sleeping disorder, като детето не си получава съня от който има нужда. Трябва детето да получава сън между 12-14 часа в денонощието иначе им влияе на нервната система и са под напрежение и съответно не могат да заспиват.

# 588
Racel, ще дойде и вашето време и ще забравиш, че си питала за градинките. Laughing Вие нали имахте малки проблеми в началото и може заради това да се е забавила Викче, но съм сигурна, че от раз ще станат нещата. Моят Жорко късно проходи, но пък толкова рано проговори...чак се учудваме с баща му. Е, само думи, без изречения, но почти всичко изрича по правилен начин. Мисълта ми е, че наистина всяко детенце е много индивидуално. Успех и не се тревожи! bouquet
Момичета, все не ми остава време да пиша и вече забравям какво съм искала да ви споделя.
Юна, от време на време се сещам за теб. Какво стана с каката? Беше я хванал период на самосъжаление, че никой не мисли за нея. Оправиха ли се нещата и ако да - как? Въобще как човек да се оттърве от пълната привързаност към мама, поне мъничко? Малкият не мърда без мен. Дори да отида до магазина пред блока започва да търси мама, мама, мама, докато не се прибера. Как ще отиде на ясла/градина?? Дори с баща си не иска да заспива. Лежи до него, но само повтаря мама, мама...
Лошото е, нямаме баби и дядовци на разположение и наистина по цял ден е с мен. Приемам всякакви съвети.  baby_neutral
Кате, исках да те питам и теб какво стана с нощните памперси.  Направо ми дойде до гуша от опикаване. Всяка, наистина абсолютно всяка нощ сменям дрехи, памперси, че даже и чаршафи. Вече сме на Памперс 5-ца, който се оказа, че не бил супер абсорбиращ като 4+ и вече не знам какво да правя. Ти спомена, че сте минали на гащички. Те по-добри ли са? А детето нощем върти ли се?
Lovely, правиш ли мляко нощем и ако да - виждаш ли светлина в тунела? Аз не и вече много хора взеха да ме обвиняват за това нощно хранене. Хем ме е срам, хем ме е яд, че не са в нашата къща да видят нощем за какво става въпрос...
 Sad

Последна редакция: пт, 31 мар 2017, 14:59 от julieta_sv

# 589
Жулиета, ние също все още сме с нощно хранене веднъж. Като стане по голям (сиреч на 2) и разбира ще му обясня че го спираме и ще стискам палци да помогне. Тогава ако стане ще минем на водичка нощем. Доколкото съм чувала след 2-та година спират да се будят нощем. Никола също винаги е опикан. И ние сме с 5-ца Памперс.

# 590
Жулиета, ние също все още сме с нощно хранене веднъж. Като стане по голям (сиреч на 2) и разбира ще му обясня че го спираме и ще стискам палци да помогне. Тогава ако стане ще минем на водичка нощем. Доколкото съм чувала след 2-та година спират да се будят нощем. Никола също винаги е опикан. И ние сме с 5-ца Памперс.
И ти ли сменяш постоянно дрехи?

# 591
  • Пловдив
Въобще как човек да се оттърве от пълната привързаност към мама, поне мъничко? Малкият не мърда без мен. Дори да отида до магазина пред блока започва да търси мама, мама, мама, докато не се прибера. Как ще отиде на ясла/градина?? Дори с баща си не иска да заспива. Лежи до него, но само повтаря мама, мама...

Lovely, правиш ли мляко нощем и ако да - виждаш ли светлина в тунела? Аз не и вече много хора взеха да ме обвиняват за това нощно хранене. Хем ме е срам, хем ме е яд, че не са в нашата къща да видят нощем за какво става въпрос...
 Sad

Благодаря ти, Julieta  bouquet

Вики също не може /не иска/ да заспи с баща си, мрънка за мен, търси ме, но положението не е като при вас, защото около нас има много роднини и тя е свикнала и с други хора /оставяла съм я на майка ми, на сестра ми/. Не се притеснявай обаче. Този момент на привързаност скоро ще се израсте и без проблем ще се премине във фазата на самостоятелността Simple Smile Наслаждавай се на нуждата му от теб и не се кахъри за бъдещето! Няма да се повтори в такъв чист вид повече Wink

За нощното мокрене не мога да дам съвет, но за нощното хранене искам да ти кажа ИЗОБЩО ДА НЕ СЛУШАШ НИКОГО. Води се само по детето си. И ние сме с нощно хранене /веднъж гърда и 1 или 2 пъти шише с разредено АМ - 100 мл с 1 лъжица или колкото сложа през нощта, гледайки с половин око/. Изпива си го и заспива. Щом детето се буди и търси ядене/пиене, значи му е необходимо. Пробвала съм да не давам нищо вечер и не искам да се връщам в онези дни. Не ми харесва да насилвам нещата и умишлено оставям природата сама да си свърши работата. Затова и още  кърмя Вики, макар да не може моето да се нарече вече кърмене, по-скоро дъвкане  Crazy Но виждам как нещата от ден на ден се променят - постоянното висене на гърдите ми и събуждането от най-малкия шум сега е заменено с няколко минутно сучене, което преминава в шише с АМ. Вики сама отива към стаята да спим, по-лесно заспива сама в леглото /аз съм до нея на другото/, отпаднаха спомагателните "бели шумове", сънят й стана по-пълноценен и дълбок /не скача при всяко скърцане на паркета/. Като порасне още малко съвсем ще задобреят нещата. Дотогава съм на разположение 24/7 Simple Smile
Имай търпение и бъди сигурна, че правиш най-доброто за детето си!!!

# 592
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Жулиета,много мило,че питаш.Аз продължавам да правя АМ посред нощ все още,да.Понякога и по два пъти Crazy Слагам му пълна доза 6 лъжички в 180мл вода,защото иначе не го харесва или пък не се засища и пак търси Laughing Но както казва и Racel,вече  доста по-лесно заспива сам,по-малко се буди от преди,което е много добре.

А ти хич не ги слушай другите хора какво ти казват,гледай какво е най-добро за детенцето ти.

А мокрене нощем при Валерко няма,странно ми е какво е по-различно при нас? И ние сме със зелен Памперс 5-ца newsm78

На площадките като водим Валери събота и неделя много дивее,тича,гони децата,а аз ставам разногледа.Но е много весело,липсва ми това да прекарвам повече време с него.А и на него сякаш му липсвам,защото като се прибера от работа и той не иска да се отделя от мен Heart Eyes

# 593

А мокрене нощем при Валерко няма,странно ми е какво е по-различно при нас? И ние сме със зелен Памперс 5-ца newsm78

Аз веднага ще ти кажа. Преди до заспи пие по 250-300 мл. вода. Това е точно като вземем да се приспиваме. Пробвам да му я намаля, но той рев и само вика Вода, вода....тя просто няма къде да отиде освен по леглото ни... ooooh!

# 594
  • София
Здравейте момичета.

Жулиета, при нас все още има опикаване през нощта, но съвсем не както преди - на около 3-4 дни веднъж се случва и направо си е облекчение. Преди беше както ти си писала - всяка нощ пълно преобличане, понякога и по два пъти. Сега ползвам гащи Памперс и само с тях виждам разлика. Да ви кажа, когато не го преобличам нощем, сутрин съм толкова свежа. Незнам, преобличането сигурно ми отнема  по максимум 3-4 минути, при това той не се буди от него, но на мен ми е толкова трудно, че имам усещането, че ми се рабива съня и после все едно с часове е съм спала. А той все още се върти нощем, но забелязвам напоследък лека промяна - спи 2-3 часа в една поза, после 15-20 минути въртене и мятане и като се нагласи в някоя странна поза и пак 2-3 часа не мърда. В минутите на въртене аз протягам ръка (леглото му е залепено до нашето) и проверявам дали не е мокър. Обикновено точно в тези моменти се опикава целия, затова го усещам още докато е топло  Laughing
Рейчъл, напълно съм съгласна с написаното - детето си показва самО какво му трябва. Другите да си говорят каквото искат. Simple Smile Майката знае най-добре какво да направи в такива моменти, все пак другите нямат този майчин инстинкт и не прекарват цялото си време с това дете, затова и разбирането на проблемите при тях е ограничено.

Поли, браво на теб за диетата, страхтен резултат. Много се възхищавам на теб и Румка, че успявате в това начинание. И аз все повтрям как трябва да сваля към 15 кг (повечето си ги имах и преди бременностите), но аз съм много несериозна.

Да ви споделя, че вчера ми беше последния работен ден от планираното завръщане на работа. От понеделник пак съм в майчинство, а ММ се връща на работа. И да ви кажа, толкова добре ми се отрази. Може да прозвучи странно, но ми се искаше още малко да поработя. Знаех, че децата са в сигурни ръце, а аз имах цели 9 часа за себе си. Можех да пия кафе спокойно и да му се наслаждавам, без бързане. На обяд се хранех спокойно. Колегите ми са вече всички по-малки от мен и без деца и на моменти и аз се чувствах по-малка  Laughing
Проектът, който ми дадоха беше много интересен и хората, с които работех дори извън българския офис бяха много добри и се получи страхотен екип. Пълен контраст с времето преди да изляза в майчинство.
Нооо, сега пък ще се насладя на пролетта и лятото с децата, ще се опитам да съм им максимално полезна, да ги науча да играят заедно, да си създадем някои навици, да махнем памерса с малкия, да спортуваме заедно. Дано да се справя. Преди два месеца бях с напълно изцедени сили, но сега се чувствам заредена с енергия. Дано не ми я изразходят още първите дни  Laughing
Мисля да се вслушвам сега повече в тях и техните желания - например сега сме на вълна подреждане и чистене. С голямо удоволствие си събират вечер играчките и пускат парахосмукачка (май ви бях казала, че им купихме една малка, че голям мерак да чистят и те). Затова ще се възползвам от този период, пък дано да добият трайни навици и това да продължи и като станат тийнейджъри.  Laughing

А относно памперсите - от два дни сме с адски зачервено дупе. Толкова е червено, че пищи от болка. Днес бяхме на консултация, показах им го и питах за някакъв крем и ми казаха да взема Dexem. Този не го бях чувала. Пише при екземи и възпаления на кожата. Дано да помогне. Но май ще си изпробваме новите гащи от лидл Simple Smile. Пък дано да го махнем тоя памперс. На таткото не му се занимаваше изобщо, но сега аз се връщам и ще опитам. Пък каквото стане. Само дупето да му мине.

# 595
Сменям памперса нощем може би през ден, въпреки че сме с 5-цата. Първите нощи с него нямаше опикаване и си казвах че май сме справили с проблема но уви не беше така. Денем сме с гащи на ДМ 4-ка и са му супер. Най ми харесва че не му стягат и не му остават следи от пристискане.
Ние вече със спането сме супер. Има си прекрасен рутинен график. Къпане, четене на приказка, пиене на АМ и директно го слагам в кошарата а той си гушка одеялото и заспива. Нощем се буди веднъж за АМ и после пак обратното в кошарата и заспива. Тогава виждам че се намокрил и сменяме памперс и дрехи.

# 596
Кате, ние преди година имахме зачервяване и педиатърката ни каза за този Dexem. Малчо се оправи от него, така че мажи спокойно. Peace

# 597
  • София
Като стана дума за четене на приказка - при нас подобно нещо не може да се случи и ми е много мъчно. Никой от двамата няма никакво търпение. Дори каката. В момента, в който започна да чета, не съм прочела и два реда или и една строфа и тя ми дърпа книгата и вика - искам аз да я прочета. А се опитвам да чета много изразително, артистично и оживено, да влагам чувство. Държа книгата така, че да гледа картинките. Обаче тя я грабва и не ми дава никакъв шанс. Разгръща страници и сама си разказва някакви измислени истории.
С малкия е същото, обаче казва само - аааас, аааас, аааас, после я грабва и бързо разгръща.
Благородно завиждам на майките, които успяват да прочетат приказка на децата си. Чудя се само моите диванета ли са такива.

# 598
  • Пловдив
Аз също не мога. Виктория къса, дърпа, хвърля книгата. Изобщо не е заинтригувана. Най-много да я налапа. Според мен не е моментът.

# 599
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Препълването на памперса вечер е от пиенето на вода/мляко.Докато пиеше мляко нощем и аз го сменях иначе се намокряше до сутринта.
Откакто не пие нищо, няма мокри дрехи и чаршафи.Ще мине и този период  Peace
Не знам обаче как ще се оправям с научаването на гърне, защото моя изобщо не показва или казва.Като го сложа повечето пъти пишка, но с акането е на моменти.Лятото ще има емоции с мокри дрехи.

Приказка и аз не мога да чета.Иска той да държи и да разлиства книжката, а аз да разказвам.Иначе като го правя с различни гласове и вживяване много се радва.

Общи условия

Активация на акаунт