Есен е цветна, красива, септемврийче навън не се спира - тема 10

• 63 406
  • 696
  •   1
Отговори
# 450
  • Северо=Западналия край
Аз пък от няколко дни съм се притеснила по следната тема: как, като една жена ходи на работа 8 часа, успява да се прибере, почине, сготви, обърне нужното внимание на детето си, нахрани го и го приспи. И това за 2-3 часа - от 18ч до към 21ч горе долу  #Crazy Притесних се. Незнам аз как ще се оправя. Не виждам да мога дапсмогна с всичко  Sad Вие как го правите? Може би е въпрос на организация, но както и да го мисля, не ми се получава. А ако имаш и второ дете,  с което да пишеш домашни  #Crazy  #Crazy  Tired  newsm78 [quote
]

Аз съм така Wink свиква се Simple Smile Прибирам се 18ч и ги почвам от врата Simple Smile Първо се гушим около половин час, после преглеждам домашни и отивам да готвя. Малкия ляга и заспива сам към 21,30-22,00ч та поне не се налага да го приспивам. Чистенето през седмицата ми е тук там, основно чистя събота и неделя. Почивка - нямам Simple Smile ами се иска...... По натам като поотраснат децата Simple Smile

# 451
  • Пловдив
Значи не е невъзможно. И аз ще се справя. Благодаря ви, момичета Simple Smile

# 452
Благодаря ви, момичета!!!
то с обедната почивка са 9 часа, плюс път 30-45 мин общо...аз се прибирам към 18:30 и цялото си време посвещавам на бубка, дори почнах да се къпя след като я приспя. През седмицата не готвя, готвя уикенда три манджи за цялата седмица. Искам цялото ми време вечер да е за нея. След като я приспя , си върша другите неща - миене на чинии, подреждане, гладене за дрехи за следващия ден и т.н. Мъжът ми също ми помага.

# 453
  • Драгоман
Благодаря, момичета!  Hug
Засега нещата не са цветущи. Голялата от четвъртък е настинала, а от петък и аз с малката. Утре баба им ще ги гледа и дано се справи. На мен ми е още непозната работата, но с времето ще се обуча и ще свикна насявам се.

# 454
Здравейте, момичета. Пиша ви, за да ви моля за съвет. Зъбките на Вяра никнат доста бавничко, имасамо 8. Това не е проблем, но при изникването на последното започна да си смучка долната устничка и сега го прави постоянно и през деня и през нощта. Не знам какво да правя, страх ме е да не си остане като навик. Тя не е искала никога бибка, сега успявам да я сложа поне докато заспива, за да не лапа устничката, но през деня я хвърля и не я иска. Пробвах да намажа с лимонтузу, тя го облиза и започна да се кара за още. Някой сблъсквал ли се е с такова нещо, дали ще премине като всяко ново нещо? Помагайте, приемам всякакви съвети, много съм притеснена. Предварително ви благодаря! Хубав ден от нас!

# 455
  • Пловдив
Здравейте, момичета. Пиша ви, за да ви моля за съвет. Зъбките на Вяра никнат доста бавничко, имасамо 8. Това не е проблем, но при изникването на последното започна да си смучка долната устничка и сега го прави постоянно и през деня и през нощта. Не знам какво да правя, страх ме е да не си остане като навик. Тя не е искала никога бибка, сега успявам да я сложа поне докато заспива, за да не лапа устничката, но през деня я хвърля и не я иска. Пробвах да намажа с лимонтузу, тя го облиза и започна да се кара за още. Някой сблъсквал ли се е с такова нещо, дали ще премине като всяко ново нещо? Помагайте, приемам всякакви съвети, много съм притеснена. Предварително ви благодаря! Хубав ден от нас!

Чак пък навик да й остане се съмнявам. И Вики по едно време се осмукваше. Имаше две червени точици на долната устна, хапеше се. Отмина. Също така скърцаше със зъби в началото на никненето - много интересно й беше какво е това нещо в устата. Отмина и то. Та не се притеснявай толкова Simple Smile  Wink

# 456

Чак пък навик да й остане се съмнявам. И Вики по едно време се осмукваше. Имаше две червени точици на долната устна, хапеше се. Отмина. Също така скърцаше със зъби в началото на никненето - много интересно й беше какво е това нещо в устата. Отмина и то. Та не се притеснявай толкова Simple Smile  Wink

Наистина се надявам да отмине, защото устничката й е постоянно в устата, а доста големи дечица в детската градина вече така смучкат и няма отказване!

# 457

Но за нощните будения нищо не мога да направя. Понякога се буди през половин час и плаче с всички сили  Confused Отдавам го на зъби, защото наистина изглежда все едно я боли нещо.
Дано скоро да започне да спи на по-дълги интервали (за цяла нощ още не смея да си мечтая), че не знам до кога ще издържа.

Юна,
и ние сме така. Някой път стигаме и до 9-10 будения на нощ. ММ си е втълпил, че има някакво облъчване или де да знам какво, което тормози детето. Иска да се местим, изобщо - манияк. Опитвам се да му обясня, че и батковците не са били китка, но той е забравил. Ама и ММ е един, луда работа.

И аз се надявам да почне да спи по-дълго - примерно да се буди на 4 часа.
Аз си свикнах със ставането, и с безсънието. Но много ми се отразява на външния вид. Когато не спя, кожата ми изглежда една такава, не-свежа и кофти. Когато се наспя, знаете ли каква съм убавица Wink))

# 458
  • Пловдив

Но за нощните будения нищо не мога да направя. Понякога се буди през половин час и плаче с всички сили  Confused Отдавам го на зъби, защото наистина изглежда все едно я боли нещо.
Дано скоро да започне да спи на по-дълги интервали (за цяла нощ още не смея да си мечтая), че не знам до кога ще издържа.

Юна,
и ние сме така. Някой път стигаме и до 9-10 будения на нощ. ММ си е втълпил, че има някакво облъчване или де да знам какво, което тормози детето. Иска да се местим, изобщо - манияк. Опитвам се да му обясня, че и батковците не са били китка, но той е забравил. Ама и ММ е един, луда работа.

И аз се надявам да почне да спи по-дълго - примерно да се буди на 4 часа.
Аз си свикнах със ставането, и с безсънието. Но много ми се отразява на външния вид. Когато не спя, кожата ми изглежда една такава, не-свежа и кофти. Когато се наспя, знаете ли каква съм убавица Wink))

Laughing  Laughing
Това ми напомня, че моята кожа плаче за маска, масаж и крем. Скоро не ми се е случвало да се поглезя  Blush

Да ви разкажа една случка от днес, че съм бясна. Не мога да се успокоя. Не се побирам в кожата си от яд. Купувах подарък за РД и в маг имаха пос терминал. Вместо директно да извадя картата и да платя, аз попитах /нали съм много учтива/: "Може ли да платя с карта". А лелята отсреща: "По-добре в брой".
- "Не ви работи пос терминала ли?"
- "Предпочитам в брой. Сумата не е голяма, а и сега е време за събиране на пари за наеми, заплати".
- "Но работи, нали? Как тогава да не може да платя с карта? Клиентът избира по кой начин да плати"
- "Ами помолих ви ..."
- "Е да, но и аз си правя някаква сметка на парите"
... и въпреки, че се опъвах и отговарях й платих в брой  #Cussing out  #Cussing out Паткаааа!!! Ужас!  #Cussing out Стана ми неудобно, моля ви се ... от нахалната лелка.
Е такъв пример не бива да давам на малката.
Незнам как ще се успокоя. Гневът ме изяжда. Бях права, а отстъпих.  #2gunfire Чувствам се като едно голямо мекотело. А уж съм оправна ... или поне така си мислех до днес  Tired

Извинявайте, че ви занимавам с неща не по темата за дечицата ни, но изпитах нужда да го споделя с вас  Simple Smile  

Последна редакция: ср, 08 фев 2017, 14:38 от Racel

# 459
  • Северо=Западналия край
Racel, не се ядосвай, тя е "патката" в случая.
Аз на твое място бих и казала че нямам в брой и си оставям покупката. Купувача винаги има право, така поне мен са ме учили Simple Smile

# 460
  • Пловдив
Да. Права си, ateto. Можех да си тръгна, това беше най-правилното, но бързах, нямах време да обикалям и на други места, а и намерих това, което търсех. Не че това ме оправдава ... Simple Smile Другият път ще съм по-друга Wink

# 461
  • София
Здравейте. При нас нещата са си все същите. Малките нещо имаха сополи, водихме ги и на лекар даже, но се оказа, че не е нещо сериозно - капем виброцил и коларгол (лелее това как цапа) и даваме проспан.
Нощно време уж спи, но постоянно се мята и върти. Не са точно будения, само проплакване насън и мятане. Мисля, че са зъбки. От няколко месеца си е с 16 и нищо друго не е пробило и така си се мята. На често будещите се - дано бързо отмине. Каката ми беше така,но на тази възраст - към годинка и 5-6 месеца спря да се буди. Румка, виждала съм на една вила как дете се буди и реве много и се оказа, че го дразни ултразвукът от уред за гонене на гризачи и насекоми. Вие сте в къща - ако сте сложили нещо подобно в мазе или дори стая, може и това да го притеснява малкия. Според ММ, децата са изнервени заради всичките излъчватели около нас. Обаче сега сме в един доста необлъчен район, даже wi-fi мрежи почти не се намират, пък не виждам разлика при децата.
Рейчъл, и на мен ми се е случвало да ме карат да платя в брой. При това покупката беше голяма - за 200 лева, защото пазарувахме в магазин за мебелен обков - дръжки за шкафчета, лайсни, издърпващ механизъм за кухнята, разни други неща. Много се подразних, защото никой от нас с ММ нямаше 200 лева в брой и си събирахме общо двамата и последните стотинки за да им изпълним прищявката (пос терминал имаше и работеше). Тогава този от магазина ни вика, че искал в брой, щото за всяка покупка банката му взимала по 3 лева (или някаква подобна сума беше). Разбирам те и знам колко е дразнещо, но не се ядосвай, само на себе си вредиш така, а онази лелка дори вече те е забравила. Другия път няма да стане така.  Hug

# 462
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Тъпаци...като не искат да плащат банкови такси, да не си слагат пос-теминали!
Аз не питам честно казано като видя, че има пос, директно подавам картата.Ако кажат, че в момента не работи, е друг въпрос.
Така и така сме на тема търговци, да ви споделя мен какво ме издразни днес.
От много време искам синя орхидея и ММ попитал в близкия магазин за цветя, ако донесът да му звъннат.Първо обаче минахме през Кауфланд да видя там, че има промоция на сини за 19.99лв.От магазина днес му звъннали и ми предложи и там да погледна.Отивам и какво виждам, купена орхидея от Кауфланд с етикета дори и й лепнали цена 40лв...Ще ме извиняват, но 100% надценка ми дойде в повече.То бива бива печалба, ама чак толкова.Все пак за гаражче за китки говоря, където продава собственичката.

# 463
Да. Права си, ateto. Можех да си тръгна, това беше най-правилното, но бързах, нямах време да обикалям и на други места, а и намерих това, което търсех. Не че това ме оправдава ... Simple Smile Другият път ще съм по-друга Wink

аа, това е защото лелката не знае как да работи с пос терминала. и на мен ми се е случвало. и ако шефката й в момента е на смяна, може да си има проблеми загдето още не знае как да работи с него. Това е цялата история. Хич не се ядосвай.

Предлагам ти, за да ти мине ядът и да се успокоиш, след 3 дена отиди в същия магазин и си избери още нещо. Доколкото знам, изискването е да е минимум 3 левж- магазин хранителни стоки. За да се плаща с карта. Опитай да се паднеш на същата касиерка. ИЗвади си картата да ти е в ръката и кажи: здравейте, ще платя с карта. Ако почнр пак да бръщолясва, с най-невъзмутим тон - "Ако вие не знаете как се работи с пос терминала, извикайте някой, който е по-наясно." успех

# 464
  • Пловдив
Доколкото знам, изискването е да е минимум 3 левж- магазин хранителни стоки. За да се плаща с карта.

Не знаех, че има минимална сума  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт